Teresa Stachurska
Go
|
Moja znajoma pisała pracę licencjacką o domu dziecka w Lęborku. Jest tam 30 dzieci i 30 osób personelu. No to nic dziwnego, że koszty utrzymania dziecka w domu dziecka są takie wysokie. Z tego co mówiła o zachowaniu tych wychowanków, to jest gorzej niż źle i nie rokują oni na wyrośnięcie na porządnych obywateli. Raczej na patologię... To skutek zarządzania jedną małą głową dziecka przez trzydziestu "rodziców". Dziecko nie może gruntu złapać, jeśli ci "rodzice" tak zróżnicowani, jak personel potrafi być. I już mniejsza o to co mówią choć też istotne, ale o to jak się zachowują, względem siebie nawzajem i względem dzieci również, z uwzględnieniem obojętności i złośliwości w miejsce empatii na czele.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Moja znajoma pisała pracę licencjacką o domu dziecka w Lęborku. Jest tam 30 dzieci i 30 osób personelu. No to nic dziwnego, że koszty utrzymania dziecka w domu dziecka są takie wysokie. Z tego co mówiła o zachowaniu tych wychowanków, to jest gorzej niż źle i nie rokują oni na wyrośnięcie na porządnych obywateli. Raczej na patologię... To skutek zarządzania jedną małą głową dziecka przez trzydziestu "rodziców". Dziecko nie może gruntu złapać, jeśli ci "rodzice" tak zróżnicowani, jak personel potrafi być. I już mniejsza o to co mówią choć też istotne, ale o to jak się zachowują, względem siebie nawzajem i względem dzieci również, z uwzględnieniem obojętności i złośliwości w miejsce empatii na czele. Faktycznie, patologią jest "posiadanie" 30-cioro rodziców
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W tym jest dyrektorka, kierowniczka jakaś tam, kucharki, sprzątaczki, pedagog (która się nudzi całymi dniami), ktoś tam do spraw zaopatrzenia, gospodarczych, księgowość....A w domu rodzice są od wszystkiego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nie wymieniłam jeszcze najważniejszych - opiekunów...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Renia, zapytaj o tego Boniego na spotkaniu w Ciechocinku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
OK Coś mi mówi ta arkadia Polania...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...Z grupy tych, którzy naprawili sobie zdrowie dzięki Doktorowi Kwaśniewskiemu, a potem zaczęli DO "poprawiać"...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa teraz mafie farmaceutyczne praktycznie rządzą i nawet władza państwowa jest przy nich malutka. Oni skupiają sporą część kapitału światowego i dyktują warunki...może jeszcze jakąś wojnę zaplanują, żeby leki łatwiej testować...tfu, tfu....co ja mówię...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia, zapytaj o tego Boniego na spotkaniu w Ciechocinku... Widać, że próbuje złapać klientów do swojej arkadii i zarabiać na przerobionej DO. Bierze wzór z dr. Ponomarenko..., ktory szybko odszedł od DO i z tego świata...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Bierze wzór z dr. Ponomarenko..., ktory szybko odszedł od DO i z tego świata... To o mnie będą mówić: 'była na Kwaśniewskim więc musiała odejść, a mogła jeszcze pożyć'...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przeciwnicy DO każdą śmierć osoby, która była na DO traktują tak jakby to właśnie DO było przyczyną śmierci. Pomijają te wszystkie przypadki, które uratowały ludziom życie, przedłużyły i poprawiły jakość życia. Wśród Optymalnych były przypadki śmierci i będą. Nie ma ludzi nieśmiertelnych, nie ma takiego sposobu jedzenia, który by to gwarantował. Na innych rodzajach diet są na ogół ludzie młodsi i jeszcze jakoś tam funkcjonują. Ja też sporo lat jakoś tam funkcjonowałam na diecie śródziemnomorskiej. Na DO na ogół przechodzą osoby starsze i/lub bardzo schorowane...Ja nie widzę żadnej lepszej alternatywy niż DO.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To był piękny film "Tam gdzie odlatują żurawie". Oglądałam go jako nastolatka i jeszcze pamiętam. Wtedy karmionnno nas filmoteką radziecką i wśród nich zdarzały się dość często perełki. Teraz mamy tylko amerykański kicz.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Niech im "kuroniówki" naleją w te gary i już puste nie będą!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Gdańsku ładnie wygladają te kamienice tylko od frontu. Jeśli się idzie boczną ulicą i widzi te podwórza to przerażenie człowieka ogarnia...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
W Gdańsku ładnie wygladają te kamienice tylko od frontu. Jeśli się idzie boczną ulicą i widzi te podwórza to przerażenie człowieka ogarnia... Bo liczy się imidź, fasada, to co na pokaz. Tak jest nie tylko w Gdańsku.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dlatego mówią, że nie wszystko złoto co się świeci
|