renia
|
Bo u nas jest chyba wszystko chore...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
o to chodziło, o to chodziło...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo u nas jest chyba wszystko chore... Bo tak jest. Dlatego trzeba zacząć tak jak mówił dr Kwasniewski - od poprawy biologicznej narodu.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Uważam, że najwyższe pensje w Polsce s± zbyt wygórowane (np. takich prezesów banków) i gdyby się je zmniejszyło, to większo¶ci też żyło by się lepiej. Leci sobie Pan Bócek przez świat i oglada go sobie, nagle patrzy siedzi Francuz na skale i płacze, pojawia się jako płomień bez ognia i pyta CZEMU płaczesz ?? a wtedy on odpowiada bo mój sąsiad ma 100 kóz a ja tylko 50 ulitował się Pan Bócek i pyta co mam dla ciebie zrobić abyś był zadowolony ze świata który ci oddałem ?? wtedy on odpowiada że no jak co ?? ja też chciałbym mieć 100 kóz !! i słowo ciałem się stało rozmnożył mu te kozy w jedną chwile. Leci dalej i patrzy a tam niemiecki Bauer siedzi na progu obory i płacze, podlatuje ukazuje się itp........ no bo ja mam 20 krów a mój sąsiad z okolicy 200 no to co byś chciał ?? no ja też chciałbym mieć 200 krów !!! i stało się .... Leci dalej patrzy siedzi Polak i płacze ........ no bo mój sąsiad ma 5 świń a ja tylko 2 no to co byś chciał?? no jakto co ??? no żeby mu te 3 zdechły i tak się dzieje do dzisiaj bo jak widać mamy pełno zazdrosnych kretynów którzy zamiast myśleć jak mieć wiecej myślą jak odebrać innym dlatego Reniu zapowiadam ci że od jutra "podejmniemy" kroki aby twój minimarket znacjonalizować towar odebrać i rozdać biednym bo co ty będziesz ludzi za psie grosze zatrudniała, lepiej żebyś nic nie miała jak inni ;P
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A tak BTW to jak zabierzemy bogatym to jak oni wydadzą te peiniądze ??? na nasze pensje już nie starczy
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Bo u nas jest chyba wszystko chore... Bo tak jest. Dlatego trzeba zacz±ć tak jak mówił dr Kwasniewski - od poprawy biologicznej narodu. Kurcze ale ja widzę że ŻO to może niektórym poprawić wartość aly dopiero w 3 pokoleniu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uważam, że najwyższe pensje w Polsce s± zbyt wygórowane (np. takich prezesów banków) i gdyby się je zmniejszyło, to większo¶ci też żyło by się lepiej. Leci sobie Pan Bócek przez świat i oglada go sobie, nagle patrzy siedzi Francuz na skale i płacze, pojawia się jako płomień bez ognia i pyta CZEMU płaczesz ?? a wtedy on odpowiada bo mój sąsiad ma 100 kóz a ja tylko 50 ulitował się Pan Bócek i pyta co mam dla ciebie zrobić abyś był zadowolony ze świata który ci oddałem ?? wtedy on odpowiada że no jak co ?? ja też chciałbym mieć 100 kóz !! i słowo ciałem się stało rozmnożył mu te kozy w jedną chwile. Leci dalej i patrzy a tam niemiecki Bauer siedzi na progu obory i płacze, podlatuje ukazuje się itp........ no bo ja mam 20 krów a mój sąsiad z okolicy 200 no to co byś chciał ?? no ja też chciałbym mieć 200 krów !!! i stało się .... Leci dalej patrzy siedzi Polak i płacze ........ no bo mój sąsiad ma 5 świń a ja tylko 2 no to co byś chciał?? no jakto co ??? no żeby mu te 3 zdechły i tak się dzieje do dzisiaj bo jak widać mamy pełno zazdrosnych kretynów którzy zamiast myśleć jak mieć wiecej myślą jak odebrać innym dlatego Reniu zapowiadam ci że od jutra "podejmniemy" kroki aby twój minimarket znacjonalizować towar odebrać i rozdać biednym bo co ty będziesz ludzi za psie grosze zatrudniała, lepiej żebyś nic nie miała jak inni ;P sławek - Czy ja napisałam, żeby komuś coś zabierać? Chyba, że udowodniłoby się tej osobie nieuczciwe zagrabienie mienia. Pisałam tylko o tym aby wypłaty były obliczane w sposób bardziej sprawiedliwy. Np. w przedsiębiorstwie średnia płaca wynosi 4 tys, a prezes zarabia 50 tys a Kowalski 2 tys miesięcznie. Nie rozumiesz co pisałam czy nie chcesz zrozumieć?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kurcze ale ja widzę że ŻO to może niektórym poprawić wartość aly dopiero w 3 pokoleniu Miałem na mysli tylko zdrowie ogólne (brak absencji chorobowej). To co Ty masz na mysli, a ja wiem co to nawet trzy pokolenia nie starczą
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.... no bo mój sąsiad ma 5 świń a ja tylko 2 no to co byś chciał?? no jakto co ??? no żeby mu te 3 zdechły i tak się dzieje do dzisiaj bo jak widać mamy pełno zazdrosnych kretynów... Twoja bajka o zdechłych świniach w ogóle tutaj nie pasuje. No chyba, że należysz do grupy zazdrosnych...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo najpiękniejsza Idea, to: "wszystkim równo, czyli ..." (takie niedomówienie) powoduje, że wszyscy nieszczęśliwi są... A dlaczego wszyscy mają być nieszczęśliwi?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
sławek - Czy ja napisałam, żeby komu¶ co¶ zabierać? Chyba, że udowodniłoby się tej osobie nieuczciwe zagrabienie mienia. Pisałam tylko o tym aby wypłaty były obliczane w sposób bardziej sprawiedliwy. Np. w przedsiębiorstwie ¶rednia płaca wynosi 4 tys, a prezes zarabia 50 tys a Kowalski 2 tys miesięcznie. Nie rozumiesz co pisałam czy nie chcesz zrozumieć?
reniu cytuję: "Uważam, że najwyższe pensje w Polsce są zbyt wygórowane (np. takich prezesów banków) i gdyby się je zmniejszyło, to większości też żyło by się lepiej." co to ku**a jest ?? nawoływanie do zwiększenia ???
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
.... no bo mój s±siad ma 5 ¶wiń a ja tylko 2 no to co by¶ chciał?? no jakto co ??? no żeby mu te 3 zdechły i tak się dzieje do dzisiaj bo jak widać mamy pełno zazdrosnych kretynów... Twoja bajka o zdechłych ¶winiach w ogóle tutaj nie pasuje. No chyba, że należysz do grupy zazdrosnych... reniu to nie bajka to kawał a jeśli tego nie rozumiesz to tylko mi sie przypomina doctor sztrosfmejer
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja rozumiem, że jesteś bardzo złośliwy. Niektórzy niestety tak mają, że muszą na innych witrualnie odreagowywać własne niepowodzenia w realu...
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ja rozumiem, że jeste¶ bardzo zło¶liwy. Niektórzy niestety tak maj±, że musz± na innych witrualnie odreagowywać własne niepowodzenia w realu... Nie reniu ty chyba ? nic nie rozumiesz po prostu niektórzy tak mają że jak widzą w wirtualnym świecie wylew głupoty to chcą ja skomentować i wyprostować żeby inni czytając to mieli jakiś punkt odniesienia P.S. staczasz się zaczynasz tak zwane Ad Personam
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A mnie się wydaje, że po pisaniu "slawek" można wnioskować, że właśnie w realu nie najgorzej się ma... I do tego ma żarłoczną na benzynę terenówkę!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
staczasz się zaczynasz tak zwane Ad Personam Ty nie musisz, bo zawsze tak miałeś...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A mnie się wydaje, że po pisaniu "slawek" można wnioskować, że właśnie w realu nie najgorzej się ma... I do tego ma żarłoczną na benzynę terenówkę! Ludzie spełnieni nie są złośliwi...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
staczasz się zaczynasz tak zwane Ad Personam Ty nie musisz, bo zawsze tak miałe¶... a jakiś cytacik reniu ??? podrzucisz ??
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie nie podrzucę, kliknij sobie na swój nick i na "listę ostatnich wiadomości tego użytkownika" to będziesz miał całą "historię choroby". Ja postanowiłam więcej swojego zdania w tym wątku (w temacie polityki socjalnej) nie przedstawiać, bo tutaj można mieć tylko jedyne "słuszne" zdanie i zero tolerancji dla innych punktów widzenia. Wcale się nie dziwię Teresie, że daje same linki bez komentarzy. Po co dawać pożywkę tym, którzy tylko czekają na to, żeby komuś palec w oko wsadzić...
|
|
|
|
|
|
|
|