Dasna
Go
|
Najpięknięjszą ideę zafajdają jej fanatycy! 100% racji. Ja boje się wszelkiej maści fanatyków i unikam ich jak ognia. Ale ludzi z ideami a także marzycieli , idealistów przyjaźnie nastawionych lubię.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Przykłąd: O qźwa, frank po 3,5 Co za rząd, co za ustrój, co za... I do tego nie mam długu we franku, a franki na koncie! Ale, co se ponarzekam, to moje...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przykłąd: O qźwa, frank po 3,5 Co za rząd, co za ustrój, co za... I do tego nie mam długu we franku, a franki na koncie! Ale, co se ponarzekam, to moje... No poczekaj, ale jak masz kredyt we frankach? Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora.Panika jest odruchem atawistycznym.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Daliby splajtować tej Grecji teraz i przejdzie bez bólu. A przedłużanie agonii, to zmarnowane pieniądze i im później tym, kosztowniej to będzie! A będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Też jestem za tym. Bo co na prawdę oznacza , że Grecja zbankrutuje?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Boją się, że nie będzie musiała swoich długów spłacać...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
A jak im szmalu dosypią, to po prostu zaanektują i po herbacie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale kto zaanektuje? Co za oni? Głównie są to banki, bo kto inny? Jeszcze rządy państw. Niemcy są najbogatsze i najwięcej płacą ,więc pewnie tez liczą na największe "zyski"? Tylko podczas bankructwa trafiłaby pd zarząd komisaryczny a teraz i tak trafiła tyle, że nazywa się to "pomocą"
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Boją się, że nie będzie musiała swoich długów spłacać...
Przykład Argentyny pokazuje , że spłacać i tak będzie musiała z bardzo niekorzystnym lichwiarskim procentem.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo państwo powinno być bogate, bogactwem swoich obywateli...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Święte słowa. Ale to jeszcze nie oznacza, żeby majątek narodowy roztrwonić...jak to zrobili. A dziura budżetowa i tak rośnie jak takie Perpetuum mobile... Ale dopóki decydenci będą zasilać swój mózg węglowodanami, na nic mądrzejszego się nie zdobędą...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz rację... Ale jeśli organizm czerpie energię głównie z węglowodanów, to i mózg gorzej funkcjonuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Otóż to mózg to jeszcze wielka zagadka Jedno jest pewne - socjalizm zawsze bankrutuje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|