Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ależ trzeba. Nie ma pieniędzy na czynsz, to czeka bruk!
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mówi rozsądnie. Pieniądze z Unii były przeznaczane na jakieś niepotrzebne programy zamiast na budowę porządnych dróg. Popiera politykę prorodzinną, zasiłki ale bez becikowego. Zrobienie porządku w KRUS-ie, aby był on tylko dla rolników, a nie dla przedsiębiorców, którzy kupili sobie kawałek ziemi...tylko jakoś ja już jestem trochę sceptycznie nastawiona do tego co słyszę w kampaniach przedwyborczych. Oby w tym przypadku mój sceptycyzm był niesłuszny. Może rzeczywiście Paweł Poncjusz by się sprawdził...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie jo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jeżeli ktoś nawet przed wyborami mówi głupio, to szans na poprawę nie ma żadnych...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Liczy się tylko program wyborczy (obiecanki cacanki) partii, która wygra wybory. Gdzieś czytałem, że stać budżeta na podatek liniowy! Jestem za. Dać wszystkim 20%, aby się łatwiej wyliczało... Państwo na tym zyska 10%, bo większość z odliczeniami płaci zaledwie 10% PIT-u i dziura będzie mniejsza.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Liczy się tylko program wyborczy (obiecanki cacanki) partii, która wygra wybory. Gdzieś czytałem, że stać budżeta na podatek liniowy! Jestem za. Dać wszystkim 20%, aby się łatwiej wyliczało... Państwo na tym zyska 10%, bo większość z odliczeniami płaci zaledwie 10% PIT-u i dziura będzie mniejsza. I mniejsza by była biurokracja przy takim podatku. http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/533387,stac_nas_na_podatek_liniowy.html
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
O właśnie!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niech już lepiej od razu sprzedadzą wszystko co jest jeszcze polskie w Polsce. Na raty dłużej boli...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dać wszystkim 20%, aby się łatwiej wyliczało... Państwo na tym zyska 10%, bo większość z odliczeniami płaci zaledwie 10% PIT-u i dziura będzie mniejsza. Byłoby bez takich odliczeń: "To, że ulgi wykorzystujemy głównie po to, by zapłacić niższy PIT, potwierdza wzrost zainteresowania ulgą z tytułu darowizn kościelnych. Rekordzista z województwa podkarpackiego przekazał w ubiegłym roku Kościołowi niemal 39 tys. zł. Ale zdarzały się też i darowizny przekraczające 96 tys. zł. To bardzo wygodna ulga. Jest bowiem odliczana od dochodu."
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niech już lepiej od razu sprzedadzą wszystko co jest jeszcze polskie w Polsce. Na raty dłużej boli... Polacy będą niedługo niewolnikami obcych właścicieli. Czytałam niedawno w pewnej książce, że demokracja tym się różni od niewolnictwa, że w tym pierwszym - człowiek był niewolnikiem pana i pracował na swoje utrzymanie - a teraz jest niewolnikiem pieniądza i jeszcze więcej pracuje...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czytałam niedawno w pewnej książce, że demokracja tym się różni od niewolnictwa, że w tym pierwszym - człowiek był niewolnikiem pana i pracował na swoje utrzymanie - a teraz jest niewolnikiem pieniądza i jeszcze więcej pracuje...
Dzisiaj jest nieporównywalnie lepiej! Można robić co się chce, mieszkać gdzie się chce (no prawie). Można w ogóle nie pracować i pić alkohol do woli (czytaj: do ziemi ) Jednym zdaniem - mamy dzisiaj prawo wyboru. Nie tak dawno o wszystkim decydowało nazwisko, a co za tym idzie sklasyfikowanie do odpowiedniej grupy społecznej i najczęściej - bieda
|
|
|
|
|
|
|
|