WojciechS
Go
|
Chyba "mówisz i masz"?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo "masz mówić"...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Chyba "mówisz i masz"? Ooo, tak! Dopiero byście zobaczyli ilu chętnych by tu było....do mówienia
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno lepsze od POPiS-u...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Która partia według Ciebie jest najlepsza?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Żadna, ponieważ realizuje się tylko program partii wygrywającej wybory i ewentualnie koalicjanta. Realizacja programu zaś, nie ma nic wspólnego z programem wyborczym, który jest "kiełbasą wyborczą". Na tym opiera siem "demokracja" oststnich 22 lat! O - 22 - ten numer coś mi przypomina!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Która partia według Ciebie jest najlepsza?
Żadna, ponieważ realizuje się tylko program partii wygrywającej wybory i ewentualnie koalicjanta. Realizacja programu zaś, nie ma nic wspólnego z programem wyborczym, który jest "kiełbasą wyborczą". Na tym opiera siem "demokracja" oststnich 22 lat! O - 22 - ten numer coś mi przypomina! Zgadzam się agitatorze , z jednym małym zastrzeżeniem. "Kiełbasa wyborcza" znana jest znacznie dłużej. Moi przodkowie(jeden z nich nawet oddał życie w wojnie obronnej 1939 roku) twierdzili, że polityka to śmierdząca sprawa. Z punktu widzenia wyborcy z takim genotypem najlepsza partia to ta, która sama nie śmierdzi i nie śmierdzi również jej "kiełbasa". Na tym opiera się moja zgodność.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No, ale my głosujemy na nazwisko, a nie partię, coś jakby na jednomandatowy Okręg Wyborczy !
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No, ale my głosujemy na nazwisko, a nie partię, coś jakby na jednomandatowy Okręg Wyborczy ! I znowu zgoda! Oczywiście! Głosujemy na nazwisko, ale gawędzimy o partiach.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Można glosować poza swoim okręgiem wyborczym?...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Można, tylko zaświadczenie, że u siebie się nie głosuje trzeba mieć. Można też przez pełnomocnika i jeszcze jakoś, ale nie interesowałem się tym zbytnio, bo jest jeszcze czas.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przyjdzie na to czas...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Może jakieś spotkanko w Ciechocinku w pierwszej dekadzie października?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może jakieś spotkanko w Ciechocinku w pierwszej dekadzie października? Czasami jeden głos może zadecydować...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Może jakieś spotkanko w Ciechocinku w pierwszej dekadzie października? W październiku to ja mogę być wszędzie Na pewno będę w Jastrzębiej , chyba, że będą mieli komplet
|
|
|
|
|
|
|
|