WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ludu jak lodu tylko rządy złe...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Za dużo braków...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Tutaj nie chodzi o żaden kompleks tylko o równouprawnienie i sprawiedliwo¶ć. Przede wszystkim jednakowa powinna być płaca za t± sam± pracę. W praktyce tak nie jest - nie tylko w Polsce...
No ale czy w każdej dziedzinie ?? czy słyszałaś gdzieś skargi szambonurek że dostaja mniej za wywiezinie ekskrementów niż szambonurkowie ?? Ja nie słyszałem pewnie płacą im taka samą działke idźmy dalej, czy za prace akordowe faceci maja większą takse ?? NIE !! Jest wiele dziedziń gdzie lepiej sprawdzają się Kobiety i tam one dominuja ale także jest cała rzesza zawodów w których kobiety mogą sie realizowac równie dobrze co mężczyźni, a nawet lepiej !!! ale są tez pewne ograniczenia dajmy na to fizjologiczne kobieta w tym czasie często "wypada" z efektywnej pracy, a przecież ktoś kto płaci za prace musi to uwzglednić czyli ze raz na ten dajmy na to miesiąc przez kilka dni będzie gorzej z wydajnościa, no i wiesz kobieta siedzi na telefonie przynajmniej godzinę dziennie, a bo to sobie skórkę córeczka zdarła, a to ktoś ją za warkoczyk pociągnął i dzwoni teraz takie latorośle do mamusi na skargę, na którą ona najczęściej odpowiada uspokajająco. To wszystko zajmuje czas za który płaci pracodawca, więc nie dziw się że płaci mniej. Poza tym np. takiego nawet mikrego faceta w razie czego można przenieść chwilowo do innej pracy, bo po prostu sobie poradzi, a kobieta w stanie (posuchy) może zwykle tylko siedzieć i piłowac paznokcie już nie wspomnę o zwolnieniach na dziecko za które przez pierwsze 30 dni płaci pracodawca ( nie wiedzieć czemu ) ale ale po co ja to piszę wszak w tym twoim linkowanym artykule opisano ci przyczyny, ot chocby ryzyko z ciążą z która także sa problemy dla pracodawcy nieprawdaz ?? Reniu czy ty w tym swoim markecie masz zatrudnionego jakiegoś faceta ?? czy tylko te biedne Kobiety wykorzystujesz do "niewolniczej" pracy, bo sama to chyba jednak prawdziwa praca się nie kalesz sadzą po twojej......
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ot taka historia Polski, choć nie najnowsza.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa - wspaniale...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziękuję, Reniu. Poprawiłam.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
List otrzymałem ................ Radzio to do Rostowskiego przekieruj wszak ten nasz establiszmencik niedawno "płakał" ze załatwia swoim dzieciom kenkarty, tfu zielone karty, a może jeszcze raz tfu wizy !! do stanów bo jak się cos zawali to sam z rodziną zwieje i cała odpowiedzialność spadnie na tych którym sie nie udało zwiac ale to już chyba przerabialiśmy ?? dopiero teraz niedawno niewidzialna ręka dosiegła jakiegoś prezydenta polski na uchodźstwie
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A w ogóle co to za prezydent co wziął se i uszedł ?? to jakiś "królszczurów" ??
|
|
|
|
|
|
|
|