renia
|
Teresa rozmawialiśmy w szkole na temat krzyży i kościoła i zdziwiło mnie to, że prawie wszyscy byli za rozdzielnością kościoła i państwa.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bo to logiczne. Przeciwni temu rozdziałowi mogą być chyba jedynie osoby z jakiegoś powodu interesowne (czyli nie bezinteresowne ) , albo ktoś kto się - że tak powiem - pogubił.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Bo to logiczne. Przeciwni temu rozdziałowi mogą być chyba jedynie osoby z jakiegoś powodu interesowne (czyli nie bezinteresowne ) , albo ktoś kto się - że tak powiem - pogubił. Co jest w tym takiego logicznego?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Społeczeństwo żadnego kraju nie składa się z jednej osoby, ani jednej rodziny. Rodzina też najczęściej nie jest zbiorem klonów bo i w nich ludzie się od siebie różnią. Państwo to więcej niż te różnice, dlatego różnice niejako powinny schodzić sobie z drogi nie zaś szukać konfrontacji. W Państwie nie powinno być tych, któym wolno więcej i to mamy zapisane w Konstytucji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Iak zrobię. Dobranoc.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pomyłka, sorry, to nie ten wątek...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Społeczeństwo żadnego kraju nie składa się z jednej osoby, ani jednej rodziny. Rodzina też najczęściej nie jest zbiorem klonów bo i w nich ludzie się od siebie różnią. Państwo to więcej niż te różnice, dlatego różnice niejako powinny schodzić sobie z drogi nie zaś szukać konfrontacji. W Państwie nie powinno być tych, któym wolno więcej i to mamy zapisane w Konstytucji. Masakra. Gdzie pani się tego nauczyła?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W życiu, prosżę Pana. Żyję wśród ludzi. To pouczające
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania co do pozycji Kościoła w Polsce i obecności krzyży w obiektach państwowych. Każde zdanie szanuję. Zadziwia mnie jednak fakt, iż zwolennicy krzyży wykazują większą agresję niż ich przeciwnicy...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania co do pozycji Kościoła w Polsce i obecności krzyży w obiektach państwowych. Każde zdanie szanuję. Zadziwia mnie jednak fakt, iż zwolennicy krzyży wykazują większą agresję niż ich przeciwnicy... Tak jak niemców zadziwiało że polscy podludzcy bandyci mordują ich wsapniałych nadludzi.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
W życiu, prosżę Pana. Żyję wśród ludzi. To pouczające Pani tutaj sieje własne widzimisię i przy tym jeszcze wmawia innym że to oni tak robią. To jest zaburzenie psychiczne. Mam niestety złą wiadomość tego w psychiatrzy nie leczą. To może wyleczyć tylko krzyż. I właśnie dlatego potrzebny jest krzyż, bez krzyża będzie dzicz.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No proszę, do czego komu krzyż potrzebny, choć lepiej zostawić go w spokoju i we właściwym dlań miejscu, gdzie zresztą go nie brakuje.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Tak. Pani i pani podobni doproszą się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Społeczeństwo żadnego kraju nie składa się z jednej osoby, ani jednej rodziny. Rodzina też najczęściej nie jest zbiorem klonów bo i w nich ludzie się od siebie różnią. Państwo to więcej niż te różnice, dlatego różnice niejako powinny schodzić sobie z drogi nie zaś szukać konfrontacji. W Państwie nie powinno być tych, któym wolno więcej i to mamy zapisane w Konstytucji. W zasadzie zgadzam się z Twoim poglądem Tereso z tym , że dodam ,że może nie tyle schodzić z drogi , ile pokojowo współistnieć. O, jak trudno o to w rodzinie a co dopiero w całym państwie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dasna, to co do braku potrzeby konfrontacji zgodzimy się na 100 %?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, to co do braku potrzeby konfrontacji zgodzimy się na 100 %?
Owszem. W 100 %. Agresji nie popieram.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja to bym miała ochotę trochę sobie postrzelać... żartuję, przyłączam się do Was.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja to bym miała ochotę trochę sobie postrzelać... żartuję, przyłączam się do Was. Renia fajerwerki są świetne, ja też lubię postrzelać.
|
|
|
|
|
|
|
|