http://niepoprawni.pl/blog/3095/odzieranie-z-niepodleglosciOdzieranie z Niepodległości
Nic nie dzieje się bez przyczyny.Resekcja Godła Polskiego z piersi naszych reprezentantów tuż przed Świętem Niepodległości nie może być i nie jest przypadkowa. Moment poniżenia wybrano precyzyjnie. I nie "judaszowoe srebrniki" są tu najważniejsze.
Przy dążeniu do osiagania globalistycznych celów pośpiech nie jest atrybutem pierwszoplanowym . Najważniejsze jest przygotowanie logistyczne.
Dlatego najpierw zastosowano zabieg znieczulający- wstąpienie do NATO a dopiero poźniej sprzedano suwerenność. Teraz przychodzi okres wynarodowiania.
Imprezy masowe od zawsze najbardziej nadawały się do mnipulowania nastrojami społecznymi.Wiedzieli już o tym Rzymianie. Szybko sprowadzono potrzeby ludzkie do " Chleba i Igrzysk".
Chleba,póki co, Polakom nie brakuje.Czas Igrzysk właśnie nadchodzi -EURO '12.
Już w PRL-u wpojono nam,że piłka nożna to sport NARODOWY.Wówczas jeszcze przymiotnik "narodowy" nikomu nie przeszkadzał, ale gdy czerwoną gwiazdę zastapiło dwanaście słowo to trafiło na cenzurowane.
Ale piłką nożną ,zwykło się uważać,pasjonują się wszyscy. Obdarzono nas nawet Premierem który rządzić nie potrafi ale kopać piłkę i opozcję po kostkach uwielbia.Przeprowadzono również,pożyteczną skądinąd,akcję budowy "Orlików". I teraz gdy ta akcje się kończy, zdecydowano z piłki nożnej usunąć ORŁA.
Zastanawia mnie dlaczego ogłoszenie doniosłego aktu rugowania symbolu Narodowego ogłoszono właśnie w przededniu Świeta Niepodległości ,tak jakby nie można było z tym tydzień poczekać. Może wyglądać na naciągana argumentację przypomnienie zmasowanej akcji pacyfikacji "kiboli" która jakby miała zniechęcić ich do oprotestowania dzisiaj- amputacji Orła. Podobnie może ktoś ocenić sugestię że dlatego teraz zakneblowano głownego opozycjonistę PZPN oskarżając go o agenturę.
Jednak jeśli coś :"wygląda jak kaczka,chodzi jak kaczka i kwacze jak kaczka to z pewnością -kaczka"
Tak więc skoro piłka nożna najbardziej nadawała się do tego aby unacznić Polakom że mogą obejść się bez Godła Narodowego,że może je zastąpić jak w PRL-u etykieta zastępcza - symbol-logo,skorzystano.
Numer z koszulką to tylko przygrwka. Kolejne znieczulenie.
Masz wyobraźnię, jesteś zdolnym plastykiem, projektantem - studentem lub absolwentem Akademii Sztuk Pięknych? Zaprojektuj logo Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej"
A to to co jest? Reszte pytań pomijam by uniknąć używania niecenzuralnego języka.
W zasadzie tu powinienem notkę skończyć. Bo jeśli jeszcze w tym momencie nie ogarnęły Was żadne reflesje, to znaczy ,że jest już za późno i czas odzierania nas z symboli nadszedł. A jeśli czujecie teraz tak samo jak ja ,to znaczy że już swoje zadanie wypełniłem.
Wszystkim Rodakom i sobie w przededniu rocznicy Odzyskania Niepodległości życzę aby nie przyszło nam żyć w kraju bez tożsamości.
Nathanel
Do zyczen przylaczam sie ja, tez