JoeB
Go
|
Dawniej był podział na naród i władzę, teraz jest na Polaków i... Polaków...
No ja bym powiedzial ,na Polakow myslacych i mowiacych po Polsku ,i na tylko mowiacych po polsku . juz nie mysla .Pewnie jakies mniejszosci etniczne ale Cyganow i Tatarow tam w nich nie ma A wladza wiadomo z kim jest ,z tymi tylko mowiacymi .Serca to maja tam gdzie Targowiczanie mieli
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Ano byly w niedalekiej przeszlosci takie dwa oscienne kraje obok nas gdzie nikt nie martretowal dzieci nauka religi . W jednym dzieci sie bawily w komsomole a w drugim w hitlerjugen I tak sie bawili bez religi ze jak skonczyli ta zabawe to w jednym kraju ubylo 25 milionow w drugim 7 milionow no i podrodze zamordowano drugie tyle inych co sie uczyli . Wiwiat spoleczenstwo bez religi Nic tylko brac przyklad z naszych sasiadow .A tym co do tego tak daza zycze zeby dopieli swego i zamiszkali w kraju podobnym jak Kambodza czy N.Korea ,tam nikt religia sobie gitary nie zawraca . Jeszcze troche i bedziecie tam ,moze nawet u siebie
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Zeczywiscie wzruszajaca ,biedna dziewczyna Dnia 11 listopada 2011 roku przyjechałam do Warszawy na demonstrację organizowana przez Porozumienie 11 Listopada. Chciałam wyrazić swój sprzeciw przeciwko temu, iż władze dopuszczają do tego aby po ulicach Warszawy pochody urządzali nacjonaliści, rasiści i faszyści. Ano chciala bic AKowskich weteranow co Niemcom nie udalo sie wykonczyc w trakcie 2 wojny no i napomoc zaprosilia wnoczkow tych mordercow co to warszawe wykanczali w 44 roku aby dokonczyli roboty . Co za przerabany mozg ,jesli to polski smiec to jak to nazwac ,brak slow .
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
No chociaz Policja choc raz stanela po wlasciwej stronie . PANIE Widzisz to nie i nie grzmisz ,czymzesz ci ta biedna Polska tak za skore wlazla ,tymi lewakami co u nas sie tak rozmnozyli
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Antyewangelizacja w natarciu – Ks. prof. Waldemar Chrostowski Jeżeli ktoś drze albo chce podrzeć Pismo Święte, a ktoś inny depcze przysięgę składaną w imieniu Boga, nie wolno nam udawać, że nie dzieje się nic złego i nagannego Wciąż na nowo Kościół podejmuje zmaganie się z duchem tego świata, co nie jest niczym innym jak zmaganiem się o duszę tego świata. Jeśli bowiem z jednej strony jest w nim obecna Ewangelia i ewangelizacja, to z drugiej jest w nim także obecna potężna antyewangelizacja, która ma też swoje środki i swoje programy i z całą determinacją przeciwstawia się Ewangelii i ewangelizacji. http://wirtualnapolonia.com/2011/09/17/antyewangelizacja-w-natarciu-ks-prof-waldemar-chrostowski/
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiwiat spoleczenstwo bez religi Nic tylko brac przyklad z naszych sasiadow .A tym co do tego tak daza zycze zeby dopieli swego i zamiszkali w kraju podobnym jak Kambodza czy N.Korea ,tam nikt religia sobie gitary nie zawraca . Jeszcze troche i bedziecie tam ,moze nawet u siebie
Nie powinno się generalizować i podawać przykłady tylko te, które pasują do teorii. Na przykład Czechy czy Japonia bez religii radzą sobie nieźle. Ja nie jestem przeciwna religii ale należy być obiektywnym...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Wiwiat spoleczenstwo bez religi Nic tylko brac przyklad z naszych sasiadow .A tym co do tego tak daza zycze zeby dopieli swego i zamiszkali w kraju podobnym jak Kambodza czy N.Korea ,tam nikt religia sobie gitary nie zawraca . Jeszcze troche i bedziecie tam ,moze nawet u siebie
Nie powinno się generalizować i podawać przykłady tylko te, które pasują do teorii. Na przykład Czechy czy Japonia bez religii radzą sobie nieźle. Ja nie jestem przeciwna religii ale należy być obiektywnym... To jest nie porozumenie. To tak samo jak powiedzieć że Wielka Brytania radzi sobie bez religii. Otóż nie radzi sobie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja uważam, że religia powinna być sprawą każdego prywatną. Nikomu nie powinno jej się narzucać ani zabraniać. Księża powinni mieć takie same obowiązki i prawa jak wszyscy ludzie - łącznie z płaceniem podatków...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja uważam, że religia powinna być sprawą każdego prywatną. Nikomu nie powinno jej się narzucać ani zabraniać. Księża powinni mieć takie same obowiązki i prawa jak wszyscy ludzie - łącznie z płaceniem podatków...
A Jasiek z trzeciej be uważa że w morzu bałtyckim powinny pływać rekiny bo one się mu tak podobają. Bo je kocha. A wiadomo że jak kocha to to złe być nie może.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A Jasiek z trzeciej be uważa że w morzu bałtyckim powinny pływać rekiny bo one się mu tak podobają. Bo je kocha. A wiadomo że jak kocha to to złe być nie może.
A mógłby Pan tę regułkę odnieść do siebie?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A mógłby Pan tę regułkę odnieść do siebie?
A pani mogłaby się przeprosić z logiką?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wloczykij, Twoja odpowiedź jest uciekaniem od tematu, chęcią riposty pomimo braku argumentów ...i jeszcze piszesz niegrzecznie do Teresy. Gdzie tam jest brak logiki? W Twojej wypowiedzi o Jasiu i rekinach taki brak na pewno widać . Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii bez obrażania innych.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Wloczykij, Twoja odpowiedź jest uciekaniem od tematu, chęcią riposty pomimo braku argumentów ...i jeszcze piszesz niegrzecznie do Teresy. Gdzie tam jest brak logiki? W Twojej wypowiedzi o Jasiu i rekinach taki brak na pewno widać . Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii bez obrażania innych.
Obrażalscy tacy jesteście?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jestem bardzo wrażliwa...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
O prof. Kołodko mówi się, że humorzasty i apodyktyczny. Można powiedzieć, że byłaś w jaskini Lwa. Z drugiej strony dużo umie i dobrze pisze, a to dużo. Studenci od Twego Profesora byli? Słuchaczy było wielu? Fajnie, że masz nagranie wykładu, mam nadzieję go posłuchać Dzięki za wrażenia No, na profesura to się nie obrażacie... bo profesur to duuuużo.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja jestem bardzo wrażliwa... No chyba...
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
No więc moja wrażliwa koleżanko. Czy ty przypadkiem nie jesteś nadwrażliwa i trochę znudzona aby? Ja uważam, że religia powinna być sprawą każdego prywatną. Nikomu nie powinno jej się narzucać ani zabraniać. Księża powinni mieć takie same obowiązki i prawa jak wszyscy ludzie - łącznie z płaceniem podatków... Religia nie jest sprawą prywatną tylko. Narzucać się nie powinno niczego. Księża nie mogą mieć takich samych obowiązków bo nikt nie ma takich samych. Prawa księży też nie są takie same. Płacić podatków nie powinni, chyba tylko tyle co już płacą. To świeccy nie powinni płacić tylu podatków.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Narzucać się nie powinno niczego.
Ale dużo gorsza od narzucania jest obojętność. A ponad to zależy co narzucać i komu... i jak.
|
|
|
|
|
|
|
|