wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Oni nikomu nie zabraniają wiary w Boga, oni nie walczą z Bogiem ale chcą państwa świeckiego - jak zapewnia konstytucja
ale to jest mniejszość a w demokracji chyba wola większości wygrywa, a wyzywanie wielkiej rzeszy Polaków od faszystów jest skandalem i zapraszanie niemieckich bojówek kolejnym no i przecież mamy państwo świeckie tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Oni nikomu nie zabraniają wiary w Boga, oni nie walczą z Bogiem ale chcą państwa świeckiego - jak zapewnia konstytucja
ale to jest mniejszość a w demokracji chyba wola większości wygrywa, a wyzywanie wielkiej rzeszy Polaków od faszystów jest skandalem i zapraszanie niemieckich bojówek kolejnym no i przecież mamy państwo świeckie tak mi się wydaje Ja bym się kłócił. Ja to widzę tak że mamy miękki rozproszony globalny totalitaryzm. To nie państwo, to jego karykatura o cechach mafijnych.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Każdy fanatyk chce urządzać po swojemu. Komuch po komuszemu, katolik po katolicku. A wzajem nienawidzieć się muszą. Dzięki temu cwaniaki doją i jednych, i drugich.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Każdy fanatyk chce urządzać po swojemu. Komuch po komuszemu, katolik po katolicku. A wzajem nienawidzieć się muszą. Dzięki temu cwaniaki doją i jednych, i drugich.
Jakby to powiedzieć, są przynajmniej dwa punkty widzenia. Syty głodnego podobno nie zrozumie. Zdrowy chorego. Itd. A tak poza tym to pozostaje się nam modlić i trzymać Boga.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Módlcie się więc i trzymajcie Eloha, byle niezbyt nachalnie.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Módlcie się więc i trzymajcie Eloha, byle niezbyt nachalnie.
Nie będzie to chyba żadną rewelacją kiedy się stwierdzi że to dotyczy każdego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście, że każdego, chętnego.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"W 1931 r. 72,8% ludności Polski mieszkało na wsi, 27,2% – w miastach. " Niedawno takich danych szukałam i nie mogłam znaleźć...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, jakby co to mam Rocznik Statystyczny z 1938 roku. Mogę Ci co przepisać
|
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
"W 1931 r. 72,8% ludności Polski mieszkało na wsi, 27,2% – w miastach. " Niedawno takich danych szukałam i nie mogłam znaleźć... Sluszna uwaga , i dzieki temu przetrwala kataklizm 2 WW ,A teraz czy przetrewa ? Nowy kataklizm sie szykuje dla was .Niedlugo Narod ktory nie zna swojej histori ,albo nie chce jej znac ,bedzie ja od nowa przerabial z tymi samymi skutkami
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Sluszna uwaga , i dzieki temu przetrwala kataklizm 2 WW ,A teraz czy przetrewa ? Nowy kataklizm sie szykuje dla was .Niedlugo Narod ktory nie zna swojej histori ,albo nie chce jej znac ,bedzie ja od nowa przerabial z tymi samymi skutkami
Bo pozwolił sobie na to. Jeden drugiego nie obchodzi tylko judzi i kłamie to musi być kara.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Bo pozwolił sobie na to. Jeden drugiego nie obchodzi tylko judzi i kłamie to musi być kara.
co znaczy ze sobie naród pozwolił na naród jako całość maja wpływ wąskie grupy które potrafią ładnie tym sterować w ta czy tamta stronę, co tu wymagać od narodu dziś kto ma media ten ma władze
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
co znaczy ze sobie naród pozwolił na naród jako całość maja wpływ wąskie grupy które potrafią ładnie tym sterować w ta czy tamta stronę, co tu wymagać od narodu dziś kto ma media ten ma władze Tak czy inaczej. Głosując, wyberając, kupując, siedząc cicho, nie szukając... itd.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Tak czy inaczej. Głosując, wyberając, kupując, siedząc cicho, nie szukając... itd.
ale na szukanie trzeba mieć czas i wiedzieć gdzie szukać a najpierw to trzeba sobie zapewnić jakiś byt i na to trzeba poświecić czas coraz więcej tego czasu... wiec co wymagać gdy na informacje masz te 30 minut wiadomości/faktów w mediach a tam już sami tworzą rzeczywistość i ładnie urabiają opinie
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Tak czy inaczej. Głosując, wyberając, kupując, siedząc cicho, nie szukając... itd.
ale na szukanie trzeba mieć czas i wiedzieć gdzie szukać a najpierw to trzeba sobie zapewnić jakiś byt i na to trzeba poświecić czas coraz więcej tego czasu... wiec co wymagać gdy na informacje masz te 30 minut wiadomości/faktów w mediach a tam już sami tworzą rzeczywistość i ładnie urabiają opinie Zogda. Ale gdzie są rodzice? A szkoła czego uczy? 12 lat + ... zmarnowany czas?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|