Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12101513 razy)
|
Sandman80
Go
|
Z ostatnich rewelacji podatkowych na rzecz najbogatrzej indtytucji w tym kraju jest "jałówkowe" i "bykowe". a to Kościół te podatki proponuje czy ustala, bo nie jestem w temacie
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Z ostatnich rewelacji podatkowych na rzecz najbogatrzej indtytucji w tym kraju jest "jałówkowe" i "bykowe". a to Kościół te podatki proponuje czy ustala, bo nie jestem w temacie a kto ma realną władzę w tym kraju?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z ostatnich rewelacji podatkowych na rzecz najbogatrzej indtytucji w tym kraju jest "jałówkowe" i "bykowe". a to Kościół te podatki proponuje czy ustala, bo nie jestem w temacie I proponuje i ustala i wprowadzi, jak Unia przestanie łożyć na Kościół.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
a kto ma realną władzę w tym kraju?
Kościół?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
np. na wyniki głosowania media na pierwszym miejscu przecież wiadomo jak można urabiać rzeczywistość
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kościół? Tak mniej więcej od 966r
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
I proponuje i ustala i wprowadzi, jak Unia przestanie łożyć na Kościół.
a łoży konkretnie na co na utrzymanie "personelu" na "budynki" szczerze nie jestem w temacie , a mam "alergie" na nowe obciążenia PS oczywiście nie jestem naiwny wiem że taca to nie jest główne źródło dochodu
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Tak mniej więcej od 966r Aha.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kościół? Tak mniej więcej od 966r Czwarta władza - MEDIA. To potęga , która jest w stanie wynieść na piedestał , ale także zrzucić z niego. Manipulacja słowem , faktem, wyrwane z kontekstu słowa, komentarz (jedyny prawdziwy lub obiektywny) to potęga.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Czwarta władza - MEDIA. To potęga , która jest w stanie wynieść na piedestał , ale także zrzucić z niego. Manipulacja słowem , faktem, wyrwane z kontekstu słowa, komentarz (jedyny prawdziwy lub obiektywny) to potęga.
http://www.youtube.com/watch?v=G45d9qzRefg
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ano właśnie, dokładnie tak.Nieudolni politycy ,
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ano właśnie, dokładnie tak.Nieudolni politycy , Właśnie udolni. Zobacz, to co przenika do społeczeństwa, ten przekaz jest jasny - to polityk udolny! A że rzeczywistość jest inna niż ta powierzchownosć... a kto z ludzi reaguje dzisiaj na to co się dzieje u kogoś w domu?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Manipulacja, manipulacja jeszcze raz manipulacja. Ręka rękę myje . Media kadzą politykom, politycy robią co chcą . Swoje biznesy ulokowali w bankach i jest good. Banki będziemy ratować my i jest świetnie. Nie myśli się o inwestycjach w środki produkcji , myśli się o finansowaniu instytucji finansowych , gdzie w momencie wpompowywania pieniędzy management przyznaje sobie dodatkowe premie.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Manipulacja, manipulacja jeszcze raz manipulacja. Ręka rękę myje . Media kadzą politykom, politycy robią co chcą . Swoje biznesy ulokowali w bankach i jest good. Banki będziemy ratować my i jest świetnie. Nie myśli się o inwestycjach w środki produkcji , myśli się o finansowaniu instytucji finansowych , gdzie w momencie wpompowywania pieniędzy management przyznaje sobie dodatkowe premie. No ale chętnych nie brakuje. Wielu z tych którzy tak narzekają jak nadarzy się okazja nagle stają się kimś innym.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
uwaga narodowi fanatycy uważajcie policja i sad się wami zajmie : http://warszawskagazeta.nowyekran.pl/post/43386,sfingowane-procesy-wracaja"Modelowym przykładem takiego procesu może być sprawa Daniela Kloca, skatowanego przez policjanta w cywilu Andrzeja Czajkę. Daniel Kloc w trybie przyspieszonym został skazany na karę trzech miesięcy pozbawienia wolności oraz zapłatę 300 zł odszkodowania policjantowi, który kopał go w głowę. Taki wyrok wydała Sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie – Iwona Konopka. Oczywiście sędzia nie uznała za stosowne zapoznać się z nagraniami z miejskiego monitoringu. Sporządziła za to uzasadnienie swego orzeczenia, którego lektura kojarzyć się może chyba tylko z uzasadnieniami orzeczeń stalinowskich sądów, ewentualnie tymi z czasów rządów generała Jaruzelskiego i jego towarzyszy z WRONu. W uzasadnieniu sędzina stwierdziła, że przy Danielu Klocu nie znaleziono żadnych niebezpiecznych narzędzi, ale fakt, że 11 listopada przejechał on w „zorganizowanej grupie” wiele kilometrów do Warszawy, wskazuje, że jechał z zamiarem ataku na policjanta. A jego „agresja” polegała na „odepchnięciu ręki” funkcjonariusza policji. Wyprowadziła stąd wniosek, że pokrzywdzonym nie jest skatowany Kloc, tylko policjant w cywilu, który katował. Pani sędzia, powołując się na wykonywanie przez „funkcjonariusza Czajkę” „obowiązków służbowych” nie wyjaśniła, od kiedy należy do nich obezwładnienie gazem i kopanie w głowę bezbronnego człowieka, ani od kiedy zupełnie naturalny odruch zatrzymania ręki, które uderza, jest „agresją” i „atakiem”."
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bez wątpienia wiersz ten ma wartość uniwersalna.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
" Jeden z synów wymaga kosztownej rehabilitacji, a na same leki rodzina wydaje miesięcznie 900 złotych." W podobnej sytuacji jest sporo osób chorych i emerytów...po wykupieniu leków nie starcza im na jedzenie...i błędne koło się zamyka... A farmacja ma się dobrze... http://www.nazdrowie.pl/page/nagroda-profesorow-farmacji...w końcu będziemy wiedzieli, które suplementy są zdrowe...
|
|
|
|
|
|
|
|
|