Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12101709 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No, teraz to mnie przekonałeś
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jak jedna pracownica zrobi za dwie, to po co ci ta druga i jeśli tej pierwszej dziwigniesz płacę o połowę, to drugie tyle ci zostanie w kieszeni i obie będziecie szczęśliwe. Zwolniona niech szuka pracy.
Dobry żart nie jest zły. Doświadczyłem czegoś podobnego, tylko mnie dźwignęli o całe 200zł, a chciałem 300zł. A połowa to byłoby 700. Ile zarabiałem razem z kolegą? Dobre żarty sa naprawdę w cenie. Pracownik wydajność, pracodawca premia to nie idzie w parze w tym cudnym kraju (jakieś wyjątki się znajdzie ) . Widziałem np taką o to wydajność. Zakład pracy w Polsce 450 osoób, ten sam zakład w Niemczech 600 osób. Starty w ludziach w liczone po stronie Polskiej W praktyce Pani nie "wyrabia" i mdleje wersja optymistyczna, bywały bardziej drasteczne. W skrócie, ponieważ za dużo się ropisałem wydajność to my mamy http://www.youtube.com/watch?v=J4rR_xtqQMkpiosenka powyżej 18 roku życia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przykro mi Panie Tomaszu, ale z Tomaszem Cukiernikiem jak i Korwinem Mikke zgodzić się nie mam jak. Pewnie nie to doświadczenie życiowe... Ci Panowie nie zauważają nawet tego że emigrujący stąd "za chlebem" współobywatele nie wyjeżdżają masowo do rajów podatkowych, ale tam gdzie podatki są progresywne, a socjal na serio jest.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie trzeba się z nimi zgadzać, co wcale nie znaczy, że nie mają duuuuuuuuuuuuużo racji. Rozdaje się biednym wędki, nie ryby!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście zaraz padnie argument, "jak z wędką konturować z trawlerem", ale sklepiki osiedlowe jakoś sobie radzą z konkurencją marketów. Do tego jeden będzie szczęśliwy z jednej rybki, a drugiemu tona będzie za mało, ale tak to jest już urządzone w społeczności i lepiej się z tym pogodzić, bo może być gorzej. Dla biednych naturalnie. Na tych drugich wymyślono dla pociechy pierwszym "ucho igielne", choć w praktyce to raczej ucho od śledzia! PS nikt nie obiecywał, że po 1989r. każdy będzie kapitalistą, choć wielu tak myślało. Załapali się nieliczni, co było do przewidzenia.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Tworzenie lub pogłębianie dzisiaj sztucznych struktur ponadpaństwowych w celu mocniejszej pozycji na zglobalizowanym rynku gospodarczym przez tych samych ludzi, którzy sami spowodowali tę sytuację, trąci schizofrenią. Poza narzucaniem krajom "nowej unii" dyrektyw, nakazów, zakazów i tym podobnych bzdetów, co niby ma ratować nasze środowisko naturalne, a w konsekwencji jest tylko i wyłącznie ochroną interesów Niemiec i Francji, UE wyspecjalizowała się w namnażaniu różnorakich posad urzędniczych, które kosztują nas wszystkich coraz więcej.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Nie trzeba się z nimi zgadzać, co wcale nie znaczy, że nie mają duuuuuuuuuuuuużo racji. Rozdaje się biednym wędki, nie ryby!
Rzecz w tym że tą ich rację nie trudno mieć. To nie oni są tacy wyjątkowi, to ogół jest bezmyślny.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Uzywasz zwrotow 'u was', 'wy' i tak sie zastanawiam sie co robisz 'u nas' skora tak tu dobrze? Tych narzekajacych mamy pod dostatkiem,a swiezy powiew zza oceanu by sie przydal. A tu klops. Macie 'u was'w tym dobrostanie kogos kto nie smęci i jest polskim emigrantem?? 'wasi' -naprawiaja- Polske od 89 (niejaki SAcHS)! Staram sie zrozumiec glupote TYBOLCOW, i mi nie wychodzi .moze za malo jajek jem ,albo te nasze fricking kury znosza jakis genetyczny ruski shitt Zeczywiscie Wasi naprawiaja POLSKE od 89 ,tylko im to kiepsko idzie,zamiat zajac sie ekonomia i gospodarka oni wola uganiac sie za KRZYZAKAMI Hey Joe, nie przejmuj się! Większość mieszkających w Polsce odbiera Polonię dokładnie tak, jak wy tych w kraju. Czyli "zwsze Polonia szczególnie US jest upośledzona umysłowo przez co źle wybiera w każdych wyborach". Ale to nie jest moje zdanie, bo ja uważam, że Polonia to najmądrzejsi Polacy i Żydzi polskiego pochodzenia, więc nie pomyśl sobie, że myślę odwrotnie! PS Mędrcy powiadają, że cyt: "cała krasa boskich genów ujawnia się dopiero z ojca Polaka i matki Żydówki, o co Żydzi płci męskiej są zazdrośni i przez to tak judzą na Polskę i Polaków!" Ale to też cytat, a nie moje zdanie! Shitt swita spedzalem na Hawajach ,nie bylo czasu sie udreczac waszymi problemami ekonomicznymi ,nas wasze problemy nie drecza ,Wy zescie tak sobie wybrali to sie meczcie Jak u was mysla o tym swiecie ,to ja wiem niedawno wrociilem z tusko landu dalej sie mysli jak za PRLu Bylo nie bylo PRL bis for sure
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Geremek ponoć mówił płynnie po francusku. Tyle o nim wiem dobrego. NO NALEZALO BY DODAC ze byl expertem od francuskich prostytutek ,a stad krok do zrobienia sie polityczsna prostytutka
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Geremek ponoć mówił płynnie po francusku. Tyle o nim wiem dobrego. Mój profesor mówił, że nie wierzy w to, że jego śmierć była przypadkowa - nieszczęśliwy wypadek . Uważa, że jemu pomogli... ALE KTO swoji czy nasi, ja mysle PAN BOG sie przebudzil na chwilke i podziekowal za wierna sluzbe
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Jestescie niewdzieczni,panstwo daje wam mozliwosc poczucia wyjatkowosci wsrod narodow europy/europejczykow a wy narzekacie No wlasnie ,tak szanse marnujecie
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
To nasze "zastaw sie, a postaw się" Jak sie dało wszelkie możliwe ulgi zagranicznym firmom i pozwala sie wywozić stąd zyski to trzeba przykręcić śrubę (akcyza, Vat) swoim. Bo innych wpływów nie mamy.
SWITE SLOWA zaden kraj tego nie robi ale PRL bis robi, a dlaczego? bo musi STARSI I MADRZEJSI PRZYKAZALI
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Chore...Ale z Ciebie to by był surowy szef... Niby to wszystko jest racją, ale trudno zwiększyć wydajność pracy bez wcześniejszej podwyżki. No chyba, że stale patrzałoby się na ręce...Polacy za wyższe stawki na zachodzie pracują wydajniej... A w kraju nie potrafia bo chory jest system .Przedsiebiorczosc POAKOW na emigracji jest rewelacyjna .Znalem faceta co ukonczyl byc moze 7 klas przyjeachal w podeszlym wieku i pod koniec swego zycia zostawil majatek dla rodziny rzedu 20 milionow Zdrugiej strony w polskim klubie widzialem magistrow ,inzynierow i innych tytulowanych obijbokow co nigdy nic im nie wychodzilo Ale generalnie nie jest zle ,tylko lenie sie nie sa wstanie nic dorobic
|
|
|
|
|
|
|
|
|