wloczykij
Go
|
Bóg zawsze był, jest i będzie... Obojętnie jak Go ktoś nazywa... Fanatycy zawsze mają jedynie słusznego Boga! A jego nazwa jest dla nich najważniejsza. I za tą nazwę nawet zabijają "w imię Boga".... Gdzie, kto, jak? Póki co to zabijają nie w imię tylko jego imię... http://www.youtube.com/watch?v=94d-KVorSHMRzecz w tym że nie zabiją, ale co naszkodzą to naszkodzą... fanatycy, wyznawcy szatana.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Że Ciało Boga pewnie trafiło w niepowołane ręce? A Dobry Bóg nie zagrzmiał i to chyba boli pokrętnych fanów Boga? A może nie? Może o to, że tolerancja jest bliska wszystkim ludziom bez względu na światopogląd?
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Gdzie Ci katolicy zabijają teraz w imię wiary czy Boga?
a co do filmiku to lekka hipokryzja po stronie "aborcyjnej" Wandy i biskupa czy kto to jest , ciekawe czego sobie życzyli
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Zabijali i zabijają. Przykłady były tutaj podawane. Oto kolejne...
I o czym to niby świadczy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja kończę pisanie w tym temacie, bo uważam, że wiara ( lub niewiara) jest każdego sprawą prywatną i dopóki ta osoba nie zaczyna wyrządzać innym krzywdy "w imię Boga", lub zwalczać inne religie, lub swoją innym narzucać...wszystko jest w porządku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdzie Ci katolicy zabijają teraz w imię wiary czy Boga?
A czy ja pisałam, że teraz zabijają katolicy?...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja kończę pisanie w tym temacie, bo uważam, że wiara ( lub niewiara) jest każdego sprawą prywatną i dopóki ta osoba nie zaczyna wyrządzać innym krzywdy "w imię Boga", lub zwalczać inne religie, lub swoją innym narzucać...wszystko jest w porządku...
To dlatego że pewnie masz akademickie wyobrażenie o religii.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
A czy ja pisałam, że teraz zabijają katolicy?... to kto walczy w imie Boga czy religi bo ja tu widzę pieniadze rope gaz a nie
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
A czy ja pisałam, że teraz zabijają katolicy?... to kto walczy w imię Boga czy Religi bo ja tu widzę pieniądze rope gaz narkotyki walkę o wpływy a religia jest tylko czasem wykorzystywana do usprawiedliwienia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Religia nie ma nic wspólnego z Bogiem niestety. Religia jest tylko powszechnie fałszywym wyobrażeniem sacrum.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Religia nie ma nic wspólnego z Bogiem niestety. Religia jest tylko powszechnie fałszywym wyobrażeniem sacrum. Zależy co rozumiemy pod określeniem religia. Ludzie czcili różne bóstwa, naturę. I to było niejako naturalną potrzebą. Dlatego chyba pytanie o religię jest chybione, w tym znaczeniu że to naturalna potrzeba ludzkości. Zawsze można uogólnić i powiedzieć że wszystko ma związek z Bogiem. Pytanie właściwe jest takie w jaki sposób my rozumiemy Boga. To tak jak z odżywianiem. Można się odżywiać korytkowo a można przy stole. Wiele osób odżywia się korytkowo i nie widzi w tym problemu, nawet jeśli te problemy są. Lekarze np. kiedy już u takiego delikwenta dochodzi do oznak degeneracji mówią że to taka uroda albo że w tym wieku to tak juz jest, albo że teraz to wszyscy tak mają, a to znowu że to genetyczne jest. To jest właśnie religia którą wyznają tacy lekarze, w Boga nie wierzą, tylko w.... no właśnie należałoby się zastanowić w co. Najpewniej w mamonę. I znowu nie jest to nic nowego albo nadzwyczajnego jak się im samym w swojej marności wydaje. Bóg i tak zwycięża wszystkich. Izrael.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nieźle cię nawiedziło.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A czy ja pisałam, że teraz zabijają katolicy?... to kto walczy w imie Boga czy religi bo ja tu widzę pieniadze rope gaz a nie Ale jak się ktoś nie przykłada to potem tak mu wychodzi że oni w Imię Boga walczą. Czyli że przyjmuje fałsz za prawdę. A jeszcze komuś wciska swoje fałszywe wyobrażenia na temat Boga.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Nieźle cię nawiedziło. Mnie to nic, ale tych lekarzy co to trują... co ich nawiedza i nie przestaje. To jest właśnie religia. Oni są jej kapłanami. Nawet stroje mają odpowiednie aby się wyróżnić. I hierarchia jest. Ordynatorowi nie podskoczysz. A profesor to ma dopiero wtajemniczenie że może robić co chce, więc się mu lepiej nie narażać tylko codziennie bić pokłony. "Siostro basen na jedynkę. Tak jest panie profesorze. Jest basen. "
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No takie jest życie społeczne. Nie widzę w tym nic złego. Religii tym bardziej! PS "Za dużo szympansich genów w rasie białej" - mogą sobie stwierdzić niektórzy.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
No takie jest życie społeczne. Nie widzę w tym nic złego. Religii tym bardziej! PS "Za dużo szympansich genów w rasie białej" - mogą sobie stwierdzić niektórzy. Że od małpy pochodzą niby? To możliwe, faktycznie. Tylko nie wiem czy to nie obraża małp i przez to Boga.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mówiono o pewnym świętym, że za każdym razem, gdy wychodził z domu , aby wypełniać swe religijne obowiązki zwykł mawiać: " A teraz żegnaj Panie. Wychodzę do kościoła"
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Mówiono o pewnym świętym, że za każdym razem, gdy wychodził z domu , aby wypełniać swe religijne obowiązki zwykł mawiać: " A teraz żegnaj Panie. Wychodzę do kościoła" No. Bo kościół to zbór grzeszników.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Religia nie ma nic wspólnego z Bogiem niestety. Religia jest tylko powszechnie fałszywym wyobrażeniem sacrum. bo malo kto wie czym jest Bog,Bog stworzyl czlowieka na podobienstwo swoje, a czlowiek niestety poprzez wymysly tylu rodzajow religii stworzyl sobie Boga na podobienstwo swoje,Bog jest wszystkim co stworzyl,czlowiek to istota duchowa, dusza zawiera cialo w sobie ,nie odwrotnie tu swietny wyklad Piotra Listkiewicza o reinkarnacji http://www.youtube.com/watch?v=Beom5bZO7lQi tu mistycyzm http://www.youtube.com/watch?v=Fbq1BTYMFG0&feature=relmfu
|
|
|
|
|
|
|
|