Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12102015 razy)
|
renia
|
A do pierwszej klasy powinni być zapisywani siedmioletni chłopcy i sześcioletnie dziewczynki, bo na to fizjologia dojrzewania wskazuje.
Coś w tym jest....moja córa już trzy lata przed pójściem do szkoły lubiła uczyć się i malować, a syn nie miał zbytniej cierpliwości do siedzenia nad książką czy kartką, wolał ganiać za piłką...Chłopcy na ogół w późniejszych klasach zdobywają przewagę - głównie w przedmiotach ścisłych...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja sądzę, że zubożenie społeczeństwa spowoduje spadek popytu, a to wymusi spadek cen...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Reniu, Twój wpis nadaje się do jakiegoś fantastycznego wątku...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja sądzę, że zubożenie społeczeństwa spowoduje spadek popytu, a to wymusi spadek cen... Niestety, ale zubożenie w tym kraju powoduje strajki, strajki, podwyżkę płac, podwyżka płac zwiększenie poptyu, zwiększenie popytu zwyżkę cen, zwyżka cen powoduje inflację i tak się kółko zamyka, ku radości bogatych.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja sądzę, że zubożenie społeczeństwa spowoduje spadek popytu, a to wymusi spadek cen... Niestety, ale zubożenie w tym kraju powoduje strajki, strajki, podwyżkę płac, podwyżka płac zwiększenie poptyu, zwiększenie popytu zwyżkę cen, zwyżka cen powoduje inflację i tak się kółko zamyka, ku radości bogatych. Ale kiedyś to kółko pęknie... i coś się musi zmienić...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tak bedzie 'rewolucja' dodadza kilka 0 i bedziemy na powrot milionerami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będzie życie jak w Madrycie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja sądzę, że zubożenie społeczeństwa spowoduje spadek popytu, a to wymusi spadek cen... Niestety, ale zubożenie w tym kraju powoduje strajki, strajki, podwyżkę płac, podwyżka płac zwiększenie poptyu, zwiększenie popytu zwyżkę cen, zwyżka cen powoduje inflację i tak się kółko zamyka, ku radości bogatych. Ale kiedyś to kółko pęknie... i coś się musi zmienić... To kółko pęka przeważnie, gdy po zwiększeniu popytu zwiększa się wydajność pracy. Wygląda to tak: zwyżka popytu, zwiększenie wydajności pracy, zmniejszenie kosztów jednostkowych, deflacja, zwyżka popytu i kółko się zamyka.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Ja bym tu jeszcze dołożył "niewidzialną rękę rynku"...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Niska wydajnosc? Hmm nie zgodze sie,chciwosc,brak organizacji pracy.,pseudo fachowosc kadry zarzadzajacej ect Pracowalem w zakladzie,gdzie obsada zalogi to ok 450 osob u nas w Niemczech 600. Nie wspominajac o jakosci i narzedziach pracy. W takich warunkach pojecia wydajnosc,premia pomiedzy naczyniami polaczonymi pracownik-pracodawca brzmia ambiwalentnie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
narzedzia pracy slabej/niskiej jakosci np lipne nie dajace sie ustawic matryce do wtryskalek z odzysku itp new produkt z wada po zejsciu z tasmy. Na taka rozrzutnosc ,tylko 'My' mozemy sobie pozwolic. Kraj miodem i mlekiem plynacy + oszczednosci w ime racjonalizacji procesu produkcyjnego. Polsko ile trzeba cie cenic ten tylko sie dowie... Lol
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
nadaje z pierwszej lini frontu,a statystyki mozna wsadzic w ... Jezeli uwzgledni sie pewne przeszkody rzucane pod nogi wydajnosci w imie oszczednosci,pseudo oszczednosci wychodzi sloma z butow zarzadzajacych. A analitycy opieraja sie na...? Trza uwzglednic tylko wszystkie dane/rzedne a wtedy moze i przekonamy sie: Polak potrafí u siebie a 'tam' to juz polbog cos z niczego. W gwoli scislosci bylem po 2 stronach -'barykady' niestety na glupote nie ma rady
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiem do kogo odnosi sie ten artykuł. Na pewno nie dotyczy prywatnych firm. Może chodzi o te państwowe kolosy - KGHM, Orlen czy co tam jeszcze?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
pracodawcy nie stac z pobudek prosze sobie dopisac... na pozadnego pracownika? Dlatego taki Strabag placi pracownikom pracujacym ma autostradzie A2 2500 netto nowe auta, ciuchy robocze ect Tele komuna 1200-1400 pijacy palacy budowa 8-10zl/h chce Pan uslyszec o wydajnosci w Faureci ,Sebn (VW) mdlejacych kobiatach,stosowaniu amfetaminy itp aby wyrobic niskie normy. O zarzadcach bez kwalifikacji douczajaca sie w trakcie awansowania. Im lepiej poganiaja niewolnikow tym dalej zajda pomimo swoje miernosci. Pare bajerow wydajnosciowych moge Panu podrzucic jak Pan sobie zyczy a propagande zostawmy na boku.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To, że w Polsce tak dużo osób jest zatrudnionych w rolnictwie, mogłoby być dla nas plusem - tylko, żeby można było zwiększyć import produktów rolnych...żebyśmy byli konkurencyjni w cenach i jakości towarów...Jest to trudne przy tak wysoko dotowanym rolnictwie zachodnim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|