Sandman80
Go
|
nadaje z pierwszej lini frontu,a statystyki mozna wsadzic w ... Jezeli uwzgledni sie pewne przeszkody rzucane pod nogi wydajnosci w imie oszczednosci,pseudo oszczednosci wychodzi sloma z butow zarzadzajacych. A analitycy opieraja sie na...? Trza uwzglednic tylko wszystkie dane/rzedne a wtedy moze i przekonamy sie: Polak potrafí u siebie a 'tam' to juz polbog cos z niczego. dokładnie praca na nowym sprzęcie/maszynach a na starym złomie sprowadzonym ze szrotu to co na zachodzie nie dawało już wydajności to dość częste w naszych warunkach i nie wierze ze tak zasuwają na zachodzie bo na takich nie wyglądają
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
'rolnikow' cwaniakow w KRUSie nie brakuje jak i zdrowych rencistow w ZUSie,ale statystyka jest statystyka moze byc srednia,mediana,ekstremum itp
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
pracodawcy nie stac z pobudek prosze sobie dopisac... na pozadnego pracownika?
Ten pan to do mnie? Jak mi jeszcze ustapią miejsce w tramwaju to chyba się zastrzelę Odnośnie wynagrodzeń. Nie znam stawek na twoim stanowisku, nie wiem ile potrafisz Ale wiem, że jeżeli twój szef płaci poniżej średniej stawek rynkowych będzie tracił wartościowych ludzi - zadziała rynek. A tych fabryk, które wymieniłeś nie znam. Natomiast znam osobiście ludzi, którzy pracują w Fiacie w Tychach, w Isuzu i w Oplu. W brew temu co tam czasami związkowcy bajdurzą to wciąż są chętni (ciężko się dostać) aby tam pracować - płace na polskie warunki są dobre.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
bardzo dobry o słuszny tekst tylko co do tego fragmentu mam lekka wątpliwość : Co to znaczy godziwie? Dziś w 2011 przeciętna polska płaca jest realnie rzecz biorąc 2-3 razy większa niż 20 lat temu. To głównie zasługa wzrostu naszej produktywności.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zdziwią się lekko, przy wypłacie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obrzydliwy typ... je, pali i mówi (klnie) jednocześnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mógłby znacznie więcej, ale byłby jeszcze bardziej obrzydliwy! PS Zachowuje się jak przeciętna kobieta, co pięć rzeczy, choć innych na raz może, albo i więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Obrzydliwy typ... je, pali i mówi (klnie) jednocześnie... wiem ze trudno to połączyć ale da się spróbuj na pewno się uda po co masz to wszystko robić osobno
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obrzydliwy typ... je, pali i mówi (klnie) jednocześnie... wiem ze trudno to połączyć ale da się spróbuj na pewno się uda po co masz to wszystko robić osobno Nie robię tego wszystkiego nawet osobno...ale dziękuję za radę...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Nie robię tego wszystkiego nawet osobno...ale dziękuję za radę...
żartowałem, nie bulwersuj się w odniesieniu do dzisiejszych promowanych norm nie widzę nic szokującego w tym filmiku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo kobiety bardzo produktywne są. Prasowanie, gotowanie, pranie, rozmowa z sąsiadką jednocześnie, to żaden problem dla niektórych.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie robię tego wszystkiego nawet osobno...ale dziękuję za radę...
żartowałem, nie bulwersuj się w odniesieniu do dzisiejszych promowanych norm nie widzę nic szokującego w tym filmiku Wiem, że dzisiaj się "różnie" zachowują, ale...ja mam staroświeckie normy...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jak to do mnie to podaj stawke,a powiem czego mozesz oczekiwac. Niepalacy nie pijacy Moge startowac o minimalnej krajowej na okresie probnym (kolega pracujacy w irlandi 'nauczyl' mnie tego),po tym okresie pracodawca wycenia stanowisko pracy,a pracownik wycenia wartosc pracy. Wtedy mozna negocjowac. Sa w zasdzie tylko 2 wyjscia Jezeli w tej firmíe ,o kt mowísz zarabiaja wiecej niz 1800zl brutto + premia obecnosciowa czy uznaniowa, na 3 zmiany i nie przewinelo sie wniej duza czesc twoich zmajomych to baja bongo. www.gowork.pl/opinie_czytaj2,32241,0,0lol
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ja też potrafię zmywać naczynia, prać i pisać na komputerze...i przez telefon plotkować... A do tego, to wszystko wcale obrzydliwe nie jest!
|
|
|
|
|
|
|
|