Blackend
|
Teraz nie toczy się tradycyjnych wojen, teraz są wojny ekonomiczne. Efekt ten sam (słabszy przegrywa, silny wygrywa), a jakby bardziej humanitarnie Nie znam prawa unijnego, ale raczej pewne jest, że jeżeli jeszcze nie uchwalili, to na pewno uchwalą możliwość zajęcia majątku dłużnika przez wierzyciela (tylko na forum międzynarodowym, gdzie stroną będzie państwo). Tak jak to się dzieje z podmiotami gospodarczymi, czy osobami fizycznymi. Masz kłopoty ze spłatą zadłużenia? Przychodzi komornik i zajmuje majątek - w świetle prawa.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
He, he pod tym artykułem jest napisane drobnym drukiem , że wszelkie rozpowszechnianie jest zabronione itd. No i co ? Zamieszczenie linku tutaj to już piractwo czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz nie toczy się tradycyjnych wojen, teraz są wojny ekonomiczne. Efekt ten sam (słabszy przegrywa, silny wygrywa), a jakby bardziej humanitarnie Nie znam prawa unijnego, ale raczej pewne jest, że jeżeli jeszcze nie uchwalili, to na pewno uchwalą możliwość zajęcia majątku dłużnika przez wierzyciela (tylko na forum międzynarodowym, gdzie stroną będzie państwo). Tak jak to się dzieje z podmiotami gospodarczymi, czy osobami fizycznymi. Masz kłopoty ze spłatą zadłużenia? Przychodzi komornik i zajmuje majątek - w świetle prawa. A co z mieszkańcami kraju? Będą niewolnikami? Może ekonomicznymi niewolnikami?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
He, he pod tym artykułem jest napisane drobnym drukiem , że wszelkie rozpowszechnianie jest zabronione itd. No i co ? Zamieszczenie linku tutaj to już piractwo czy nie? To może każdy z nas tutaj też powinien sobie walnąć taką stopkę? Było nie było własność intelektualna jest Nawet nie wiem, czy to legalne, że wkleiłem twój cytat?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A co z mieszkańcami kraju? Będą niewolnikami? Może ekonomicznymi niewolnikami? Będą uczestniczyć w wyborach do Bundestagu To chyba nawet lepiej, większy wybór
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
He, he pod tym artykułem jest napisane drobnym drukiem , że wszelkie rozpowszechnianie jest zabronione itd. No i co ? Zamieszczenie linku tutaj to już piractwo czy nie? To może każdy z nas tutaj też powinien sobie walnąć taką stopkę? Było nie było własność intelektualna jest Nawet nie wiem, czy to legalne, że wkleiłem twój cytat? :lol:Mój cytat legalny, ale jak podpiszę ACTA to Cię będę ścigać. Albo jak zamieszczę stopkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trzeba zrobić dogrywkę...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dostałam mailem: "UWAGA! ACTA ZAGRAŻA TEŻ NASZEJ NIEZALEŻNOŚCI ŻYWNOŚCIOWEJ! PODAJ DALEJ TĘ WIADOMOŚĆ! Decyzja o przystąpieniu państw Unii Europejskiej do ACTA zapadła podczas polskiej prezydencji na posiedzeniu Rady UE ds. rolnictwa i rybołówstwa w dniach 15 – 16 grudnia 2011. Posiedzenie prowadził polski minister rolnictwa Pan Marek Sawicki. ACTA DOTYCZY wszystkich aspektów życia, w tym również ŻYWNOŚCI. Określa ramy prawne dla dochodzenia i egzekwowania praw własności intelektualnej. GMO - Genetycznie Modyfikowane Organizmy, wprowadzane na nasze talerze i do upraw SĄ PATENTOWANE i SĄ WŁASNOŚCIĄ KORPORACJI. Żywność jest towarem strategicznym, kto kontroluje żywność, ten kontroluje świat! Przepisy ACTA dotyczą ochrony własności intelektualnej, a więc też opatentowanych nasion i roślin GMO. Rolnicy stracą prawo do swoich nasion, stracimy niezależność żywnościową, będziemy całkiem zależni od ponadnarodowych korporacji. Rząd RP chce pozwolić na uprawy GMO mimo, że już 9 krajów UE (w tym Niemcy i Francja) wprowadziło zakazy takich upraw. Nasze pola zostaną nieodwracalnie zanieczyszczone przez GMO, które jest własnością korporacji. ACTA odda kontrolę nad produkcją żywności w Polsce w ręce korporacji. GMO powoduje poważne problemy zdrowotne, w tym bezpłodność. PODPISZ PETYCJĘ O ZAKAZIE UPRAW GMO W POLSCE: http://alert-box.org/petycja/rozporzadzenie-zakazujace-gmo/=============================== ICPPC - International Coalition to Protect the Polish Countryside, Międzynarodowa Koalicja dla Ochrony Polskiej Wsi 34-146 Stryszów 156, Poland tel./fax +48 33 8797114 biuro@icppc.plwww.icppc.pl www.gmo.icppc.pl www.eko-cel.pl Przeczytaj - "Zmieniając kurs na życie. Lokalne rozwiązania globalnych problemów", autor: Julian Rose www.renesans21.pl "
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podpisałam petycję...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Podpisałam petycję...
No, to teraz jesteś terrrrorystka zagrażająca interesom US! Jak śliwka w kompot.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
http://renesans21.pl/ - całkowicie się z tym zgadzam, że tylko oddolne inicjatywy lokalne mogą przyczynić się do poprawy życia na Ziemi i przeciwstawienia się niszczycielskiej sile korporacji. Na inicjatywy odgórne nie ma co liczyć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|