Teresa Stachurska
Go
|
Ciekawe kto? Jeśli życie nie toleruje próżni to kogo się spodziewa pan premier w miejsce tych dzieci? Niezła zagadka. Na 1 maja 2012 w Warszawie - http://www.stachurska.eu/?p=7264
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ktoś ten bilion złotych długu będzie musiał spłacać.
Niech spłaca ten, kto go zaciągnął...ja nawet nie byłam żyrantem...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
"Jak my mamy rywalizować z Niemcami, gdy w nich Amerykanie przez 50 lat pompowali miliardy dolarów, a w nas Ruskie tylko Marksa i Lenina"
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
"– Dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci – Stwierdzenie oczywiście oczywistej oczywistości, więc w czym problem? Powinno być jeszcze dodane: "pracująca wydajnie" - to będzie tak: "nie dość, że najtańsza, to Państwo jeszcze na niej zarobi". No ktoś ten bilion złotych długu będzie musiał spłacać. pracując wydajnie w optymalnych warunkach
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reklamy leków i suplementów diety powinny być zakazane. W ogóle celowe wprowadzanie potencjalnych klientów w błąd w reklamach też powinno być zabronione (np. pisanie na sokach 100%). Powinny być podawane nie tylko zalety produktu ale i główne jego wady...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ja jstem odmiennego zdania niestety. Wszystkie leki łącznie z narkotykami zrobiłbym dostępne bez recepty, ale odpłatnie, bo po co lekarzom zawracać głowę wypisywaniem papieru. Lekarz powinien leczyć, a nie ordynować pigułki. Bo jakie pigułki łykać, to pacjent przeważnie wie lepiej od lekarza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tutaj to nie wiem jak by było lepiej...Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że te recepty są dla naszego dobra... tyle szkodliwych, niebezpiecznych produktów sprzedaje się bez recepty...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I koniecznie wprowadzić opłatę za wizytę lekarską. Ile znudzonych życiem wyzdrowieje natychmiast!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo jakie pigułki łykać, to pacjent przeważnie wie lepiej od lekarza.
To nasza narodowa specjalność
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I koniecznie wprowadzić opłatę za wizytę lekarską. Ile znudzonych życiem wyzdrowieje natychmiast! Prywatyzacja i urealnienie cen leków (likwidacja refundacji) to recepta na uzdrowienie Służby Zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A odplatnosc za 'usluge' lekarza, powina byc z kazda kolejna wizyta wieksza z przesunieciem proporcji w kierunku lekarza Moze wtedy zaczeliby leczyc a nie trzepac kaske ;p
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas w ośrodku zdrowia lekarz przyjmuje maksymalnie kilkunastu pacjentów, a wypisuje kilkadziesiąt recept ( pacjenci oddają same książeczki z karteczkami jakie chcą leki) lekarz praktycznie pracuje na zasadach sekretarki (wiem, bo chodzę po recepty dla Mamy). Płacone pewnie mają od każdej książeczki jak od porady...Gdyby nie było recept oni by się nudzili...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Satyra tak, ale nie tania...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
30 mln dla 2.300 asystentów to po tysiąc zł/miesięcznie, na wszystko co się z utrzymaniem stanowiska pracy wiąże. Tani kraj, myślałby kto. Tłusta dieta jest najzdrowsza - http://www.stachurska.eu/?p=7299
|
|
|
|
|
|
|
|
|