administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
- ciekawe ile długu nam z tego powodu przybyło! Sprywatyzować, koniecznie sprzedać, bo jeszcze jakie dywidendy do skarbu państwa wpłyną Pod warunkiem, że tylko zagranicznym koncernom i zwolnić i ich od podatku... Myślę, że jeszcze dopłacać im się powinno za odciążenie polskiego przemysłu...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ulgi koniecznie muszą być! w podziękowaniu za zatrudnienie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Jak nie chorować" To bardzo dobrze napisana książka. "Dieta optymalna" się nie umywa... Zapomniałem dodać - moim zadniem!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Jak nie chorować" To bardzo dobrze napisana książka. "Dieta optymalna" się nie umywa... Zapomniałem dodać - moim zadniem! Jest bardziej profesjonalna, tzn. pisana językiem stricte naukowym, ale przez to trudniejsza dla początkujących...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To bardzo dobrze napisana książka. "Dieta optymalna" się nie umywa... Zapomniałem dodać - moim zadniem! "Dieta optymalna" od tego się u mnie zaczęło! Po nitce do kłębka, aż trafiłem tu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja zaczęłam od Forum, a następnego dnia była już "Dieta Optymalna" i w książce i na talerzu...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
Bardzo dobry komentarz internauty a'propos trwającej właśnie wizyty premiera ChRL w Polsce: "W dekadzie lat 90-tych XX wieku, Polska - jeden ze średnio rozwiniętych większych krajów europejskich - wyzbyła się w warunkach pełnej suwerenności politycznej niezależności ekonomicznej, znikła jako podmiot ekonomiki europejskiej i światowej. Stała się krajem kapitalistycznym bez kapitału. Tym samym utraciła także faktycznie niezależność polityczną, bo przecież "nie ma wolności bez własności". 40-milionowa Polska ma do zaoferowania tylko swą siłę roboczą - na warunkach określanych przez prawdziwie wolny kapitał międzynarodowy. Wyniki transformacji należy uznać za jedną z większych katastrof narodowych, której skutki będą musiały odpracowywać całe pokolenia Polaków. Przesłanki są zupełnie różne ale w zakresie skutków historycznych istnieje wiele analogii między latami 1830 i 1989r. W obu przypadkach pod hasłami walki o pełną suwerenność, zburzono rękami samych Polaków przesłanki dynamicznego rozwoju kraju. "
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najlepszy ketchup produkują... dochodowa firma zniknie i ludzie stracą pracę... Ale kogo to...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak sobie dumałam o poczynaniach naszego rządu i doszłam do wniosku, że już chyba gorszej strategii działania - jaką mają - nie mogli obrać. Z przedsiębiorstw sprzedali co się dało, a co się jeszcze nie dało, to mają zamiar sprzedać. Pieniądze starają się uzyskać tylko jedną metodą - wyciskania ludzi jak cytryny - ile się da (większa ilość radarów, wyższe akcyzy, częstsze kontrole US, zwiększone podatki, podwyżki cen...). Nie starają się w ogóle o pozyskanie środków z zewnątrz - np. z eksportu. Nie stwarzają żadnych korzystnych warunków na to, aby Polakom się to opłacało. Nie dbają o rozwój nauki, o ułatwianie uzyskiwania patentów przez wynalazców. Nie stwarzają najmniejszych warunków do rozwoju na jakiejkolwiek płaszczyźnie. Zabijają wszystko w zarodku... Mamy do zaoferowania innym państwom tylko siłę roboczą...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Da się wszystko odbudować. Lechistan będzie miał wkrótce drugi Złoty Wiek. Tak mawiają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|