Daniel
Go
|
Gdyby nie było kryzysu nie siedziałbym w Monachium. Ma to swoje plusy. Widać stąd Alpy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo Polak zawsze znajdzie wyjście awaryjne
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słowiańskie geny...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pani dr. Agata Płowecka bardzo ładnie pisze. Mądrze, konkretnie, jasno i rzeczowo. Żeby jeszcze ci "z góry" się do Jej słów zastosowali... Żeby chociaż trochę zastanowili się nad tym problemem, a nie wierzyli ślepo w swoje medyczne dogmaty... Teraz chyba o to chodzi, żeby lekarze nie myśleli. To mają być jedynie maszynki do wypisywania recept...Nie mogliby wymyslić takiego robota, w który by się wpisywało swoje dolegliwości a z niego by wyskakiwała gotowa recepta z obliczonym dawkowaniem leku... Może taki robot byłby bardziej miły i cierpliwy dla pacjentów i nie traktowałby ich jak intruzów przeszkadzających w pracy...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jo... Jak mówi prof. Bauman będzie pies do pilnowania automatów (wielu) i jeden człowiek do karmienia psa.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tłusty pracownik, to dobry pracownik, ale dla konkurencji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chiny teraz będą mogły konkurować ze Stanami w otyłości i zachorowalności na cukrzycę. Koncerny farmaceutyczne pewnie już zacierają ręce...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Umiejętność zorganizowania pracy innym, to też nie lada sztuka Szczególnie, gdy chodzi o 2mln bezrobotnych! Zauważyłem w składach budowlanych zachowania z czasów komuny! Kupuję płytki, płacę, otwieram bagażnik i... Sam musiałem załadować! KOMUNA wraca w zastraszającym tempie... To chyba przez tę wysoką pensję minimalną. PS ale poszło mi to ładowanie bagażnika na zdrowie, bo to przecie trochę ruchu na świeżym powietrzu!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale w komunie będzie lepiej. Nie będziesz kupował, tylko załatwiał - niby to samo, ale jak brzmi
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I wszyscy znów będą mieli miliony w kieszni?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I robota znów będzie dla wszystkich?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A jak przy PRLowskiej wydajności - dla wszystkich!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Miałam kiedyś pretensje do firmy w której kupiłam ponad 50 m2 płytek, że nie ma w ofercie dowozu z wniesieniem na "budowę". Ponieważ pan kierownik był nieprzemakalny mimo propozycji że dopłacę za usługę, zdecydowałam się na zwrot tylko co zapłaconych przeze mnie pieniędzy. I stal się cud... Obecnie za dopłatą - przynajmniej tutaj - towar jest dostarczany klientowi z wniesieniem, załadunkiem i czym tam komu jeszcze trzeba. Ciężkie sprzęty do domu też na takiej zasadzie są dowożone. Jak wymieniałam telewizor duży sklep był zdania, że stary mogą mi zutylizować jeśli im go dowiozę. Poszłam do innego sklepu, takiego w którym było z wniesieniem nowego i wyniesieniem starego, a, jeszcze i uruchomieniem nowego (kanały). I nie było to strasznie drogie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie tak - ale zanim postanowisz pamiętaj, że tam nie ma bocianów!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miałam kiedyś pretensje do firmy w której kupiłam ponad 50 m2 płytek, że nie ma w ofercie dowozu z wniesieniem na "budowę". Ponieważ pan kierownik był nieprzemakalny mimo propozycji że dopłacę za usługę, zdecydowałam się na zwrot tylko co zapłaconych przeze mnie pieniędzy. I stal się cud... Obecnie za dopłatą - przynajmniej tutaj - towar jest dostarczany klientowi z wniesieniem, załadunkiem i czym tam komu jeszcze trzeba. Ciężkie sprzęty do domu też na takiej zasadzie są dowożone. Jak wymieniałam telewizor duży sklep był zdania, że stary mogą mi zutylizować jeśli im go dowiozę. Poszłam do innego sklepu, takiego w którym było z wniesieniem nowego i wyniesieniem starego, a, jeszcze i uruchomieniem nowego (kanały). I nie było to strasznie drogie.
Mamy dobrze sobie jak w Hameryce...
|
|
|
|
|
|
|
|