|
piosza
Go
|
"...niemieckiego dziennikarza..."! . A kibol z Chorzowa! z Gorzowa, Gorzowa bo z Chorzowa to nawet bym w ta swastykę uwierzył a widzieliście kiedyś w Polsce jakiegoś wariata mającego wytatuowana swastykę bo według spigla /spigela to powinno byc sporo takich jaw kilku miejscach byłem i sie nie spotkałem bazgroły gimnazjalistów na murach sie nie liczą Po pierwsze, w artykule z der Spiegel nigdzie nie pisało, że " powinno byc sporo takich". Po drugie, to, że kibol Maciek ma wytatuowaną jakąś swastykę nie jest dziwne, ponieważ " Maciejs drei Brüder reisen immer mal wieder nach Deutschland oder in die Niederlande, verdienen sich ein paar Euro durch Arbeiten auf dem Bau." Miał więc okazję poznać tamtejsze środowiska sympatyków hitleryzmu z bliska. Zapewne sam pochodzi z trudnego środowiska, skoro "In Gorzow ist die Arbeitslosigkeit hoch, die Perspektiven schlecht. (...) Er selbst hat die Schule schon vor zwei Jahren abgebrochen." Po trzecie, artykuł z "Der Spiegel" przytacza wypowiedź jednego z polskich działaczy kibicowskich (nie kibolskich), z której jasno wynika, że odpowiedzialność za podgrzewanie sytuacji spoczywa na mediach "Der EM-Fan-Koordinator hält die Ausschreitungen für eine spontane Aktion, aufgewiegelt durch die martialischen Pressemeldungen vor dem Spiel zwischen Polen und Russland. "Immer wieder wurde über einen Krieg geschrieben. Viele Zeitungen haben das sehr überspitzt und nur noch angeheizt", sagt Lapinski. " Elementarna uczciwość intelektualna wymaga czytania uważnego i bezstronnego. Skoro wszędzie doszukujesz się manipulacji i prowokacji, to sam nie manipuluj czyimiś wypowiedziami, Tak na dobry początek. http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/hooligan-in-polen-maciej-erklaert-seinen-hass-a-838660.htmlSympatycy nazizmu w Polsce oczywiście są. Nie trzeba "być w kilku miejscach", żeby to dostrzec. Oczywiście są też ludzie, którzy są też w Polsce ludzie bezkrytyczni, ślepi na własne życzenie, wolą problemów nie dostrzegać, widzą za to wszędzie spiski (żydowskie zapewne hehe), prowokacje i działanie "określonych sił" wymierzone w niewinnych, prześladowanych Polaków . Ludzie ci lubią się też bić w cudze piersi. http://ofiaromwojny.republika.pl/teksty/0564.htmhttp://kolektywnologo.wordpress.com/category/antyfaszyzm-2/http://apo.blogan.pl/obora/2010/11/14/onr-i-m-u0142odzie-u017c-wszechpolska-patriotamihttp://www.intarnet.pl/www1.atlas.okay.pl/index_full.html?action=full&id=3942To tylko kilka pierwszych lepszych obrazków. Nie ma na nich żadnych gimnazjalistów, którzy ponoć "się nie liczą".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Media wyolbrzymiają rozróby huliganów - rozróby, które były i są we wszystkich krajach. Wszędzie jest pewien procent "elementu", którego nie da się"ucywilizować" - typ niereformowalny. Przysłaniają nimi fascynujące Euro - jakie ono jest od strony sportowej. Probują nacjonalistyczne ideologie mieszać z wydarzeniami sportowymi no i po co? Po co robić z fascynującej piłki nożnej wydarzenia geopolityczne? Skłócać narody... Komuś nie pasuje, żeby Euro 2012 odbywające się w Polsce i na Ukrainie było ukazane w pozytywnym świetle...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Komuś nie pasuje, żeby Euro 2012 odbywające się w Polsce i na Ukrainie było ukazane w pozytywnym świetle... A jak? Sorry Winnetou business is business. To jest kasa. A tak przybędzie konkurencja i co ? Nie daj Boże turyści zaczną przyjeżdżać, sprzedaż będzie wyższa. Ba, strefy wpływów zostaną utracone. Artykuły prasowe pisane są na zamówienie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy ktoś jeszcze ceni takie wartości jak prawda i uczciwość? Czy pieniądz już połknął wszystkie inne wartości...oby się nie zadławił...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest za proste...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak mówiłam "mojemu" profesorowi, że spadek intelektu wśród uczniów jest skutkiem złych nawyków żywieniowych i na potwierdzenie dałam artykuł pof. Cichosz, to on mówi, że to nie od tego zależy...ale od czego to nie wie...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
to on mówi, że to nie od tego zależy...ale od czego to nie wie... To tak jak z tymi co twierdzą, że "siem myli" - ale gdzie to nie wiedzą.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jak mówiłam "mojemu" profesorowi, że spadek intelektu wśród uczniów jest skutkiem złych nawyków żywieniowych i na potwierdzenie dałam artykuł pof. Cichosz, to on mówi, że to nie od tego zależy...ale od czego to nie wie... Bo żeby zobaczyć różnicę trzeba się nauczyć zawartość talerza na ŻO i na talerzach z innymi zestawami.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
to on mówi, że to nie od tego zależy...ale od czego to nie wie... To tak jak z tymi co twierdzą, że "siem myli" - ale gdzie to nie wiedzą. Nie ważne gdzie, ważne, że się myli i nie śmierdzą...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale mało kogo talerz interesuje.
Dokładnie! Natomiast zastanawiające jest to, że przy żywieniu zwierząt czy na cele hodowlane, czy dla przyjemności prawie każdy zwraca na sposób karmienia dużą uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo z korytka się żyje w przypadku pogan, a na talerzu mają być suplementy do paszy, aby roboty dochtorom nie brakło... I ten układ jest spoko.
|
|
|
|
|
|
|
|