Alan Bullock
Go
|
Witam ponownie po wakacjach w polskich górach - bez biura podróży Tu ciekawy artykuł: http://www.pch24.pl/jak-to-naprawde-jest-z-bankructwami-biur-podrozy-,4875,i.htmlNowy podatek od podróżowania się szykuje? Wreszcie, dwie opinie z ostatnich dni, które być może wyjaśnią wiele spraw. Minster Joanna Mucha, w Salonie Politycznym Trójki zapowiedziała, że „chce wprowadzić bardziej szczegółowe zapisy dotyczące funduszu gwarancyjnego”. Ma być wprowadzona dodatkowa opłata, „niezauważalna” dla klienta i wahać się od 10 zł do 10 euro. Co prawda Mucha mówi, że opłata byłaby nieobowiązkowa, ale po bankructwie kolejnych 0,01 proc. biur z pewnością pospiesznie wprowadzi się jednak obowiązek.
Druga wypowiedź to słowa samego premiera, który 27 lipca powiedział: „Powiem brutalnie: ja się dużo bardziej przejmuję losem turystów niż biur turystycznych. Biura turystyczne same w sobie to nie jest branża, od losu której zależy polska gospodarka czy losy polskiego podatnika”.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sądzę, że biura podróży powinny mieć gwarancję skarbu państwa...Powinny one wykupić jakieś ubezpieczenie od bankructwa, takie na pokrycie chociażby kosztów aktualnych potrzeb ich turystów...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ja uważam, że państwo powinno sie "odpinkolić" od gospodarki, no chyba, że przechodzimy na pełny socjalizm, to ja juz jestem za!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tam proponuję jednak komunizm z ludzką twarzą, czyli każdemu według potrzeb. A nie tam rozdrabniać się na drobne...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
E! Panie! tu kolejka jest.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Komuniści z ludzką twarzą...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Już dawno wymarli!
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
http://media.wp.pl/kat,1022947,wid,14833588,wiadomosc.html To możemy czuć się bezpieczni. A rzecznik Ślepokura oczywiście nic nie widział
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Najważnieksze są: rękawice, kask i okulary ochronne... No i po kursie. Mieli tego wszystkiego uczyć przez cały semestr, a Admin popsuł zabawę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|