|
Alan Bullock
Go
|
Rocznie trzeba sobie podzielić te 300mld zł z ogonkiem przez osiem, a później przez dwanaście i będzie miesięcznie... Wychodzi na to, że ze dwa mld zł miesięcznie jest Pl na plusie. Oczywiście nie licząc kasy wyłożonej przez ludzi realizujących "projekty", którzy spełniają idiotyczne (i co najważniejsze) brukselskie normy. I naturalnie nie licząc "strat moralnych" - tj. lekcji przedsiębiorczości, którą odebrali ludzie. Nie musisz ryzykować, inwestować, harować - wystarczy, że napiszesz wniosek (a najlepiej jak za pieniądze zrobi to za Ciebie fachowiec, który tylko z tego żyje) i kaska leci. Przy okazji szwagier zarobi, bo się fakturkę podwyższy i kaska pod stołem pójdzie. Bo jak wiadomo, pieniądze rosną na drzewach.
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
(i co najważniejsze kosztowne)
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A dlaczego podatki nie są jawne - kto ile płaci?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
http://q4.pl/?id=17&news=147539 - i się d**ło! Najdroższe autostrady w UE, a firmy plajtują. I gdzie są te pieniądze zgardniane przez "konsorcjum"? To dopiero jest afera, ale nikt się nią nie zajmie, bo to za duży przekręt na "agencje". A miało być tak pięknie we wrześniu, we Włocławku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokąd dokładnie sięga autostrada A1?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś ta ciotka niewyraźnie mówi... zrozumiałam, że do Torunia jest, tak jak było wiosną...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Może znowu jakie mistrzostwa nam przyznają, to znowu cos tam przejezdnego wybudujemy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ło matko i córko! Jeszcze więcej komuny? To gdzie się przeprowadzać?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Aj tam zaraz rzucać! Jak w księdze wieczystej zapisana, to tak łatwo się chynba nie da skomunizować jak po WWII? Nowa Zelandia taka ładna jest, tylko daleko...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nowa Zelandia taka ładna jest, tylko daleko... Ale by było bez zimy i bez upałów...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mnie tam nie ciągnie, to i Kangura też ciągnąć nie zamierzam
|