|
administ
Go
|
Na to wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to były normalne, dobre czasy! Tak to jest, jak "przodująca siła narodu" se własny system obala... No jak żyć?...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pełna integracja, nie to co teraz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wtedy 3kg/mc dostawałem deputatu w serze żółtym, bo też go w sklepach nie było. I masła chyba kilogram, nie pamiętam już. No to byłeś Gość jakich mało.....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo w mleczarni pracowałem, a kostka masła dziennie też była dla produkcyjnych, choć to nie kradzież, tylko niewykazana nadwyżka magazynowa... Wymieniali to na inne deficytowe towary...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pełna integracja, nie to co teraz Czasami do przesady... jak byłam w ciąży to mnie wysyłały do miesnego, bo mogłam kupować bez kolejki... a tych "bez kolejki" czasami było tyle co tych w kolejce... ja wówczas młoda, głupia zgadzałam się na to...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wtedy to jeszcze ludzie kremówki się nie bali, nie byli świadomi jej "szkodliwości"... a tylu grubasów i cukrzyków nie było...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
jak byłam w ciąży to mnie wysyłały do miesnego, bo mogłam kupować bez kolejki... Opłacało się kobietom zachodzić w ciążę, a nie to co teraz!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak te czasy się skończyły, to sporo osób staciło pracę - "stójkowych"... A taka "przyjemna" praca to była, wszystkie najświeższe wiadomości tam mieli...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
jak byłam w ciąży to mnie wysyłały do miesnego, bo mogłam kupować bez kolejki... Opłacało się kobietom zachodzić w ciążę, a nie to co teraz! Jeszcze wyprawkę na dziecko można było kupić...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale za tow. Gierka było inaczej. Dobrobyt gwałtownie wzrastał, ale komuś przeszkadzało, aby zbyt dobrze nie było...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak tak każdemu budżetowemu będą rozdawać po 300zł miesięcznie, to za trzy miesiące będą puste półki, no chyba, że ceny dziwigną w porę, dla zrównoważwnia popytu (czytaj: kolejnego gwałtownego zubożenia budżetówki). Ale oni to trenują od 1989r. i pora już zacząć dbać o Ojczyznę, bo znów straci niepodległość!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skoro podniesli mundurowym, to zaraz sie pewnie zacznie karuzela roszczeniowa pozostałych grup zawodowych. Pytanie skąd na to wezmą? Albo dodruk i inflacja, albo kolejny kredyt na młodsze pokolenia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak dają, to przeważnie odbierają inflacją z nawiązką... A kredyt i tak biorą, aby się dalej bawić w rządznie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|