Blackend
|
Ponoć prawie dymu nie widać... ale nie chciałabym się przekonać... To juz lepiej niech Szwedzi u siebie spalają
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Z ceną prądu już dawno przegięli, a produkować tanio nie pozwalają... Podnoszą cenę węgla, aby na gaz przechodzić, ale gaz mamy w cenie średniej europejskiej!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I jeszcze zbliża się "magiczna" data - pierwszy styczeń - najlepsza na podwyżki, bo nikt na ulicę w mróz strajkować nie pójdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I to mnie zawsze "rozwala" - taka nasza tradycja niezależnie od koloru, który rządzi - po pierwszym zawsze podwyżki
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Do tego "strajkują" na wiosnę za podwyżkami pensji dla siebie, a nie obniżkami cen dla wszystkich, więc i tak na końcu biednieją, jak zwykle...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to mnie zawsze "rozwala" - taka nasza tradycja niezależnie od koloru, który rządzi - po pierwszym zawsze podwyżki Ale może cenę chleba obniżą i się wyrówna...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Taaa - lokomotywy jak zwykle
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale może cenę chleba obniżą i się wyrówna... To bardzo głupi pomyśł, bo na mięso więcej w portfelu zostanie... A mięso jest rakotwórcze, więc lepiej chleb z margaryną i powidłami, a nie z szynką i masłem, bo do tego może sklerozą pokręcić!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Taaa - lokomotywy jak zwykle I tak mamy niskie ceny dobrego jedzenia...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale może cenę chleba obniżą i się wyrówna... To bardzo głupi pomyśł, bo na mięso więcej w portfelu zostanie... A mięso jest rakotwórcze, więc lepiej chleb z margaryną i powidłami, a nie z szynką i masłem, bo do tego może sklerozą pokręcić! Skleroza ponoć nie jest wcale taka zła jak to ludzie gadają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Do tego "strajkują" na wiosnę za podwyżkami pensji dla siebie, a nie obniżkami cen dla wszystkich, więc i tak na końcu biednieją, jak zwykle... Dopóki nasza gospodarka nie wejdzie na wyższy poziom rozwoju i dalej będzie energochłonna, surowcowa z państwowym proletariatem, to tak nadal będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dopóki nasza gospodarka nie wejdzie na wyższy poziom rozwoju i dalej będzie energochłonna, surowcowa z państwowym proletariatem, to tak nadal będzie.
Nie wejdzie, bo zdecydowali, że tu ma być tak, jak jest... Ale nie narzekajmy nad losem, bo... Jak mawiają optymiści - zawsze może być gorzej!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba by się jeszcze trzecie przydało...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No to ja już kończę - dobranoc.
|
|