Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12114299 razy)
|
renia
|
...źle żywią i "zabijają" w dzieciach samodzielne myślenie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/polska-to-europa-srodkowa-niestety-nie,1839128,3439 Właśnie. Jak zaczęłam jeździć na Ukrainę to dumna byłam z Polski, że się tak rozwijamy. Oczywiście wjeżdżając na Ukrainę widzimy różnicę gołym okiem, niestety to tylko powierzchowna różnica. Teraz widzę więcej podobieństw niż różnic między nami a Ukrainą. Mam wrażenie, że cofamy się w rozwoju. Sposób drenowania naszych kieszeni jest wołający o pomstę do nieba. Ja bym to niestety za Putinem nazwała ukrainizacją Polski. Choć ten pan nie jest dla mnie autorytetem, użycie za nim tego określenia, wydaje mi się w tym wypadku na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój Profesor mówił, że jeśli ktoś w tym "maczał palce" to tylko Amerykanom mogło być na rękę skłócenie nas z Rosją...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
W zeszłym tygodniu oglądałam na Ukrainie materiał dziennikarski ( nie pamiętam na którym kanale STB czy 24 hodyny) jak z Moskwy przyjechał do Kijowa opozycjonista prosić o azyl polityczny. Urzędniczka opowiadała, że ponieważ procedura miała się przedłużyć, to facet wyszedł do baru na kawę i już nie wrócił. Słyszała jakies samochody, trzaski, ale nie przywiązywała do tego uwagi. Na drugi dzień już z Moskwy , pokazano tego opozycjonistę w więzieniu. FSB stwierdziło , że on sam się do nich zgłosił , bo poczuł wyrzuty sumienia. A głowa SBU skomentował, że nie ma sprawy , przecież sam się zgłosił to w czym problem. Nie ma działania obcych służ na terenie Ukrainy. A swoja droga zastanawiam się czegóż ten opozycjonista się spodziewał.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przed wyborami prezydenckimi w Rosji rżała ze śmiechu cała Ukraina jak pokazano zamachowców z Odessy, którzy przygotowywali zamach na Putina i "ujęto" ich we współpracy z bratnią FSB. Zamachowcy , oczywiście o rysach zakaukaskich składali samokrytykę przed kamerą , że na dobrego Putina chcieli podnieść rękę. SBU ogłosiło triumfalne ujęcie złoczyńców. Cyrk na kołach. Oglądałam to też na rosyjskim kanale i byłam zniesmaczona , bo nawet nie wyreżyserowali tego dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Dobre" kłamstwo i podstęp to podstawa polityki. Kłamstwa w obietnicach przedwyborczych nawet się nie kwalifikują do miana "kłamstw". Kto chce być uczciwy nie powinien pchać się do polityki...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak jest często, że wyśmiewają tych od teorii spiskowych dopóty, dopóki nie okaże się, że oni mieli rację...chociaż nie zawsze ją muszą mieć...
|
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oj grasuje ten samobojca grasuje......
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie, bo ten pilot już dwa razy odmawiał Prezydentowi, a każdy wie, że do trzech razy sztuka. I wszyscy by żyli! Ale "tragedii smoleńskiej" by nie było!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakby nie bylo tragedii to by nie bylo o czym gadac w tv. Bo o podatkach, ulgach, zusach i bezrobociu? Nuuuda
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Tak! Dobra informacja, to żadna informacja. Trupy, katastrofy, prześladowanie KK, aborcja, afery, końce Świata... i teorie spiskowe, to są nośne tematy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgadza się...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W wiadomościach to chyba pozytywnych informacji nie ma nawet 1/10...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo nieszczęśliwcy bardzo lubią słuchać, że jednak są tacy, co mają od nich gorzej...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O, bohater narodowy - niejaki Wrona, zniszczył nowego Boeinga, bo nie zauważył, że bezpiecznik od podwozia ma wyłączony... Ale obyło się bez trupów na szczęście. To jest wiadomość!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|