Dasna
Go
|
Krtek jest super. Faktycznie, muszę go przeprosić. Cofam. No to ciemny jak tabaka w rogu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ja jestem właśnie jak ta tabaka w rogu i bardzo sobie chwalę ten stan! Cisza, spokój, żadnych kłopotów, normalnie tylko prosić, aby zmian nie było! A tu na wiosnę chyba "obalanie" szykują! Ale na mojej ulicy się chyba na szczęście nic nie zmieni!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale ja jestem właśnie jak ta tabaka w rogu i bardzo sobie chwalę ten stan! Cisza, spokój, żadnych kłopotów, normalnie tylko prosić, aby zmian nie było! A tu na wiosnę chyba "obalanie" szykują! Ale na mojej ulicy się chyba na szczęście nic nie zmieni! A nie , nie , nie . Pozwól , że się nie zgodzę z Tobą. Co innego świadomy wybór i przyjęcie na siebie jego konsekwencji a co za tym idzie akceptacja swojego status quo a co z kolei za tym idzie zadowolenie , brak narzekań. A co innego chęć np.zarabiania, kariery, itp. i w konsekwencji ryzyko, stres a przy tym narzekanie, brak operatywności, chęci przyjęcia odpowiedzialności itp.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja tez cenie sobie ciszę i spokój Ryzyko nie jest moja domeną - wolę nie zarobić niż później stracić. Dla mnie nawet kupno nowego Win8, bo ma nowe bajery jest za dużym ryzykiem
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja sobie cenię ciszę i spokój po ryzyku i stresie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja tez cenie sobie ciszę i spokój Ryzyko nie jest moja domeną - wolę nie zarobić niż później stracić. Dla mnie nawet kupno nowego Win8, bo ma nowe bajery jest za dużym ryzykiem I nie narzekasz?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie, nie narzekam Wszyscy w domu zdrowi
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
wszyscy w domu zdrowi, zadowoleni i bogaci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to niemożliwe, bo wystarczy iść na "badanie krwi" ... I zaraz coś "zdiagnozują"!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czy może być coś piękniejszego, niż w domu wszyscy zdrowi? Amen.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale to niemożliwe, bo wystarczy iść na "badanie krwi" ... I zaraz coś "zdiagnozują"! Ja tak kiedys zrobilem pare lat temu. Skonczylo sie na wierceniu driury w kosci ogonowej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
wszyscy w domu zdrowi, zadowoleni i bogaci Dokładnie tak - nie ma wiekszego bogactwa
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ponoć dniówka budżetowa liczona w stratach przychodu z powodu dnia wolnego od pracy to 5mld zł, a liczona w dochodach budżetu - 1mld, więc 43 mld to sporo, ale i z drugiej strony - niewiele. Emerytury, renty i inne świadczenia socjalne i przywileje pracownicze, kładą ten kraj na łopatki!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jeżeli teraz płacimy aż tyle (obsługa długu), to co będzie jak zaczniemy spłacać teraz zaciągnięte kredyty? Co bedzie jak do tego Unia upomni się o składki? Na kredytach nie zbuduje się silnego państwa i dobrobytu (Grecja, Hiszpania, Portugalia). Żeby to przynajmniej szło na pożyteczne cele użyteczności publicznej, autostrady (teraz trochę się ruszyło) i kasować w końcu zagraniczne TIRy, szybką kolej, nowoczesną elektrownię itp., ale my te pieniądze przejadamy! Jasne, że tragedii nie będzie, w końcu przeżyliśmy zabory, wojnę i komunę, to i teraz damy radę
|
|
|
|
|
|
|
|
|