Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12120246 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dzieje się tak, ponieważ osoby prowadzące firmy zwykle płacą składki emerytalne w takiej wysokości, jak osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę i zarabiająca 60% przeciętnego wynagrodzenia, czyli obecnie ok. 1600 zł netto. W rezultacie przedsiębiorca, nawet jeśli bardzo dużo zarabia, otrzyma niską emeryturę. Odprowadzać 1800zł na ZUS (zamiast 900zł), to i emerytura będzie 2x większa....
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dzieje się tak, ponieważ osoby prowadzące firmy zwykle płacą składki emerytalne w takiej wysokości, jak osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę i zarabiająca 60% przeciętnego wynagrodzenia, czyli obecnie ok. 1600 zł netto. W rezultacie przedsiębiorca, nawet jeśli bardzo dużo zarabia, otrzyma niską emeryturę. Odprowadzać 1800zł na ZUS (zamiast 900zł), to i emerytura będzie 2x większa.... lub zainwestować 900zł w złoto, ziemię, alkohol etc Filar III
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po "Cyprze" to tylko skarpeta, bo inaczej obrabują do cna.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
sam wolalbym do skarpety. 'Lewe' 900zlx12x10xpi razy oko np 4
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Trzeba robić tak... Mamy banknot 20 zł, idziemy z nim do papierniczego i kupujemy ryzę papieru. W ten prosty sposób pomnażamy wielo-wielokrotnie nasze papierowe bogactwo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie mogę, a nasze dziecko nie jada ani owoców, ani jarzyn, bo są dla niego niesmaczne i po nich zaraz ma uczulenie, albo rozstrój żołądka i rozwolnienie! Za to bierze wit.C w tabletkach, bo przestrzega zasad poprawnego odżywiania. Przez to jest dość zdrowiuśki i jeszcze masełka na wybitne myślenie, jak na wiek - starcza! Co do witamin to ja nie mogę się mężem dogadać... On twierdzi, że skoro nasz Oliwier dużo traci energii i minerałów (wraz z potem) na meczach, to powinien jedną dziennie tabletkę multiwitaminową - dostosowaną do jego wieku - brać. Ja mówię, że nie ma takiej potrzeby, bo w żółtkach i mięsie ma wszystko. Jakiś owoc też zjada, ale mało. Lubi pić kompot w olbrzymich ilościach . Chłopak teraz sam nie wie co robić. Doradziłam mu, żeby co kilka dni jedną witaminę brał, żeby "wilk był syty i owca cała" Niechętnie je bierze, chyba bardziej ufa w moja znajomość tematu... Jedna co kilka dni mu ani dużo nie pomoże ani nie zaszkodzi...Wiem, że tak nie powinno być, żeby każde z rodziców mówiło co innego, ale co zrobić, skoro my oboje "mamy rację"....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Głupie. To może kogoś lekko dźgnąć nożem też nie jest przestępstwem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z matmy dobry jest, W zasadzie jest SUPER WYBITNY i najbardziej utytułowany we Włocławku, bo... (i tu mogę wymieniać dość długo). Bo od urodzenia (albo i wcześniej) jest na Diecie Optymalnej; długo karmiony mlekiem matki; jest pod fachową opieką... i sam dba o siebie, bo jest utalentowany...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trzeba robić tak... Mamy banknot 20 zł, idziemy z nim do papierniczego i kupujemy ryzę papieru. W ten prosty sposób pomnażamy wielo-wielokrotnie nasze papierowe bogactwo. Z bilonem gorzej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Głupie. To może kogoś lekko dźgnąć nożem też nie jest przestępstwem? No, na przykład mama córkę podczas robienia sałatki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiem o tym dokładnie. Ameryki w tym artykule nie odkryli...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Głupie. To może kogoś lekko dźgnąć nożem też nie jest przestępstwem? No, na przykład mama córkę podczas robienia sałatki Albo ktoś zabije komara...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja nie mogę, a nasze dziecko nie jada ani owoców, ani jarzyn, bo są dla niego niesmaczne i po nich zaraz ma uczulenie, albo rozstrój żołądka i rozwolnienie! Za to bierze wit.C w tabletkach, bo przestrzega zasad poprawnego odżywiania. Przez to jest dość zdrowiuśki i jeszcze masełka na wybitne myślenie, jak na wiek - starcza! Co do witamin to ja nie mogę się mężem dogadać... On twierdzi, że skoro nasz Oliwier dużo traci energii i minerałów (wraz z potem) na meczach, to powinien jedną dziennie tabletkę multiwitaminową - dostosowaną do jego wieku - brać. Ja mówię, że nie ma takiej potrzeby, bo w żółtkach i mięsie ma wszystko. Jakiś owoc też zjada, ale mało. Lubi pić kompot w olbrzymich ilościach . Chłopak teraz sam nie wie co robić. Doradziłam mu, żeby co kilka dni jedną witaminę brał, żeby "wilk był syty i owca cała" Niechętnie je bierze, chyba bardziej ufa w moja znajomość tematu... Jedna co kilka dni mu ani dużo nie pomoże ani nie zaszkodzi...Wiem, że tak nie powinno być, żeby każde z rodziców mówiło co innego, ale co zrobić, skoro my oboje "mamy rację".... Mnie ciągoty do supli wita/min. przeszły elegancko jak zacząłem obserwować zwierzaki. Krzywica czy osteomalacja leczona wapniem i wit. D3, jak była, tak była tyle, że zwierzątko śmierdziało jak apteka. Pocięte kurze łapki i słońce leczyły ją w kwartał. Zauważyłem też, że sztuczne preparaty wcale nie są obojętne, w sensie jak nie pomogą to nie zaszkodzą. O ile u dorosłych jakoś to leci, u młodych zabiera energię potrzebną na wzrost i rozwój, rozregulowując całą maszynkę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Głupie. To może kogoś lekko dźgnąć nożem też nie jest przestępstwem? No, na przykład mama córkę podczas robienia sałatki Albo ktoś zabije komara... Nożem? Jakiś samuraj pewno
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Z bilonem gorzej.
Oj tam, oj tam. Idziemy do banku z monetą 5 zł. Rozmieniamy na 500 monet 1gr. Pomnażając w ten sposób swoje bogactwo metalurgiczne. Oczywiście banki dowiedziawszy się o procederze kombinują jak przyspieszyć pochód w stronę wirtualnych punktów pieniężnych, etc.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z bilonem gorzej.
Oj tam, oj tam. Idziemy do banku z monetą 5 zł. Rozmieniamy na 500 monet 1gr. Pomnażając w ten sposób swoje bogactwo metalurgiczne. Oczywiście banki dowiedziawszy się o procederze kombinują jak przyspieszyć pochód w stronę wirtualnych punktów pieniężnych, etc. Spryciarz To co z kartą płatniczą?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|