administ
Go
|
Co racja, to racja! Polska piękny, zamożny kraj!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Piszą, że poprawiają sytuację na rynku pracy, bo zatrudniają nowe osoby. Nie podają jednak ile firm i sklepów przez nich plajtuje i znikają miejsca pracy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Biedronkę stać też na to, aby płacić za pochlebne artykuły na swój temat...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście że stać i będą to robić, czy to się będzie nazywało Biedronka, stonka czy inksza boża krówka, bo są uczestnikami gry, a reguły ustala kto inny - kto? Nie wiadomo
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A mnie się podoba obietnica wyborcza w Okręgu Rybnik Korwina Mikke o zniesieniu PIT i CIT, a dla równowagi dźwignięcia VAT o 1%. To nie jest takie "głupie" jak się ekonomistom wydaje!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nigdy nie podobała mi się forma karania za pracę - więcej pracujesz, to za karę płacisz większy podatek Cenię osoby, którym przynajmniej trochę się chce, natomiast leniom (doskonale przedstawionym w "Świat według Kiepskich") dla których pracy z ich wykształceniem nie ma, "mówię stanowcze nie"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A mnie się podoba obietnica wyborcza w Okręgu Rybnik Korwina Mikke o zniesieniu PIT i CIT, a dla równowagi dźwignięcia VAT o 1%. To nie jest takie "głupie" jak się ekonomistom wydaje! Mikke nie jest taki głupi jak się wydaje...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
No i mamy odpowiedź dlaczego wszyscy tak się pchają na te uprzywilejowane państwowe stanowiska
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
najgorsza jest ta pewność siebie i arogancja lekarzy (nie wszyscy oczywiście są tacy, ale gros tak)... i ich bezkarność...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nigdy nie podobała mi się forma karania za pracę - więcej pracujesz, to za karę płacisz większy podatek Cenię osoby, którym przynajmniej trochę się chce, natomiast leniom (doskonale przedstawionym w "Świat według Kiepskich") dla których pracy z ich wykształceniem nie ma, "mówię stanowcze nie" Tutaj troszkę delikatną sprawę poruszę. Nie jest w 100% tak, że więcej pracujesz, to większy płacisz podatek. Więcej zarabiasz, płacisz więcej. Praca nie jest wyznacznikiem. Są osoby, które w ogóle nie pracują, a płacą solidne podatki. Więcej pracujesz społecznie- masz większą satysfakcję, w dodatku nie płacąc w ogóle podatku. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prawo o ruchu drogowym wymaga gruntownej poprawy, bo dziś nie da się jeździć normalnie.
|
|
|
|
|
|
|
|