Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12120326 razy)
|
Blackend
|
Nie jest w 100% tak, że więcej pracujesz, to większy płacisz podatek. Więcej zarabiasz, płacisz więcej. Praca nie jest wyznacznikiem. Są osoby, które w ogóle nie pracują, a płacą solidne podatki. Więcej pracujesz społecznie- masz większą satysfakcję, w dodatku nie płacąc w ogóle podatku. Na przykład. Oj Radziu, przeciez wiesz o co mi chodzi - jestes przykładowo lekarzem i masz pracę na pełny etat, ale chcesz mieć więcej, bo się np. dorabiasz. Wtedy więcej (dłużej) pracujesz aby więcej zarobić i za to jesteś karany, bo czym więcej zarabiasz tym więcej odprowadzasz podatku - a niby z jakiej paki? Generalnie chodzi o to, że pracowitość nie powinna być karana, a lenistwo nagradzane - jaśniej już nie potrafię
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Radzio dobrze o tym wie ale lubi polemizowc po prostu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
To sie nazywa forma bez tresci czyli taki "cebulacyzm"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie jest w 100% tak, że więcej pracujesz, to większy płacisz podatek. Więcej zarabiasz, płacisz więcej. Praca nie jest wyznacznikiem. Są osoby, które w ogóle nie pracują, a płacą solidne podatki. Więcej pracujesz społecznie- masz większą satysfakcję, w dodatku nie płacąc w ogóle podatku. Na przykład. Oj Radziu, przeciez wiesz o co mi chodzi - jestes przykładowo lekarzem i masz pracę na pełny etat, ale chcesz mieć więcej, bo się np. dorabiasz. Wtedy więcej (dłużej) pracujesz aby więcej zarobić i za to jesteś karany, bo czym więcej zarabiasz tym więcej odprowadzasz podatku - a niby z jakiej paki? Generalnie chodzi o to, że pracowitość nie powinna być karana, a lenistwo nagradzane - jaśniej już nie potrafię Lekarz przyjmuje prywatnie 8-10 osób (10-15min).Za wystawienie L4 bierze 50-70zł, a gdzie kasa fiskalna się pytam Wiem,wiem pracowity i uczynny,ludzki jest
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Prywatyzacja załatwiła by sprawę, ale to za proste jest
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z powołania do leczenia, a nie tylko zarabiania... Obecnie lekarze są tak zapracowani, że nie mają czasu na zapoznawanie się z nowościami w metodach leczenia... Działają jak automaty.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To sie nazywa forma bez tresci czyli taki "cebulacyzm" Twoich postów też przybywa i to nieźle. I ten Twój towarzysz na "c"- jest wszędzie, gdzie Ty.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przekora taka Jaka przekora. Na "Bieg Piastów" się szykuję i za jakimś porządnym noclegiem po trasie się rozglądam. A żeby dla Gospodarzy zbytnio uciążliwym nie być, dyskretnie ustalam co autor miał na myśli, pisząc na przykład o karaniu podatkiem za pracę. Zgadam się!!!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"Bieg Piastów" ten zimowy? Super, a okolice Szklarskiej Poręby piękne są
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wlaczcie TVP1, o szczepionkach!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
"Bieg Piastów" ten zimowy? Super, a okolice Szklarskiej Poręby piękne są Ten sam. Póki co rozpocząłem przygotowania na sucho, ale już Krakowiaki ciągną "złom"- czyli austriackie używki dla wypożyczalni- z Alp, to może coś wybiorę dla siebie i ... suw, suw po 50km trasie. Na przykład. Wlaczcie TVP1, o szczepionkach!
Streścisz.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Prawo o ruchu drogowym wymaga gruntownej poprawy, bo dziś nie da się jeździć normalnie. Sporo jest tego. A jeździć można dostojnie. Na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Bieg Piastów" ten zimowy? Super, a okolice Szklarskiej Poręby piękne są Ten sam. Póki co rozpocząłem przygotowania na sucho, ale już Krakowiaki ciągną "złom"- czyli austriackie używki dla wypożyczalni- z Alp, to może coś wybiorę dla siebie i ... suw, suw po 50km trasie. Na przykład. Znaczy trasa mnie interesuje, nie spęd pt. "Bieg Piastów". Na pewno śnieg leży nieco dłużej niż na czas rywalizacji.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|