|
administ
Go
|
Ma się rozumieć, tylko z 500ha trzeba pod zalesienie mieć i wczasy emerytalne na Majorce 12 m-cy w roku zapewnione.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak chcą żeby rolnicy dobrą ziemię zalesiali, zamiast prowadzić uprawę ziemi i hodowlę...chcą zlikwidować polską konkurencję rolniczą... Będziemy mieli lasy i żywność śliczną, chemiczną zagramaniczną...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, no są jeszcze patrioci, co biorą większe dopłaty na hodowlę, a sadzenia lasu to dla leniwych jest. To taki wiejski socjal z Unii.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak dają, to trzeba brać, bo inni chetnie wezmą
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz tak Unia zrobiła, że to co jest opłacalne dla pojedynczego rolnika, nie jest korzystne dla kondycji polskiego rolnictwa i społeczeństwa...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie, no są jeszcze patrioci, co biorą większe dopłaty na hodowlę, a sadzenia lasu to dla leniwych jest. To taki wiejski socjal z Unii. Sam mówiłeś, że socjal produkuje biedę... I tu Cię mam...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz tak Unia zrobiła, że to co jest opłacalne dla pojedynczego rolnika, nie jest korzystne dla kondycji polskiego rolnictwa i społeczeństwa...
Ja nie narzekam, choć jutro mam sprawdzian - sie okaże
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sam mówiłeś, że socjal produkuje biedę... I tu Cię mam... Z Unii socjal daje możliwości dostatniego życia, w przeciwieństwie do socjalu wypłacanego z tutejszej dziury budżetowej. I nie łap, bo nie złapiesz, co w depresję wpędziło niejednego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
No i unia dotacjami wykonczyla polskie rolnictwo .Piekne ,zyc nie umierac .U nas dotacji dla malych rolnikow nie ma ,najwyzej ulgi podatkowe i jakos to sie kreci . A mieszczanie nie maja wyboru ,musza kupowac od farmerow ,jak nie chca sie chemia faszerowac.Nie wszyscy to robia co w prawdzie ,ja jajka w duzym sklepie nie kupowalem kupe lat ,prosto od malego farmera .Inne zeczy tez
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No i unia dotacjami wykonczyla polskie rolnictwo . Skąd takie informacje? Jest dokładnie odwrotnie. Bez Unii kompletne dziadostwo dopiero by było!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sprawny pracodawca bez problemu takie straty sobie zrekompensuje - wpłynie jedynie mniej do budżetu, ale to tez nie problem, sie pożyczy, a chętnych do udzielenia kredytu nie brakuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W zasadzie do szczęścia Polsce w Unii brakuje zniesienia kwot mlecznych, aby tłuszcz mleczny nie drożał i pobudzenie hodowli i chowu ptactwa - kur na jaja i drobiu wodnego na mięso, bo jedno i drugie jest pełnowartościowe, a do odtworzenia pogłowia stad łatwiejsze niż świń, czy bydła. Szkoda, że jest to "przypadkowi" pozostawione, a nie mądremu zarządzaniu. Ale nie jest źle, a może być znacznie lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
|