|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to ciekawe, bo towarzysza Gierka do dziś z rozrzewnieniem wspominają jak to coś po sobie pozostawił
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
bo za tow. Gierka dług miał sens a ze potem Jaruzel nie spłacał i jeszcze doprowadził do czego doprowadził to inna sprawa, taka moja opinia
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
ekspertem nie jestem
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dług na czyjeś konto nigdy nie ma sensu nawet w dobrej wierze. Od określania swoich (nawet patologicznych) potrzeb jestem ja, a nie towarzysz Gierek, towarzysz Tusk, Kaczyński czy jakikolwiek inny towarzysz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Głupi by chyba tyle szkód nie narobił, bo nie byłby tak przebiegły...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Dług na czyjeś konto nigdy nie ma sensu nawet w dobrej wierze. Od określania swoich (nawet patologicznych) potrzeb jestem ja, a nie towarzysz Gierek, towarzysz Tusk, Kaczyński czy jakikolwiek inny towarzysz rozumiem ze pożyczki z lat 70-tych to zło bo coś mi się wydaje ze wtedy dużo poszliśmy do przodu w każdej dziedzinie ale ok bez nich byłoby lepiej wszystkim
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
dziś zagraniczny firma np produkcyjna wchodzi do nas buduje sobie strefie ekonomicznej zakład za pieniadze z dotacji w unii co rok rekordowe zyski a stawki coraz nizsze z czego połowa pracowników nie pracuje w pod firma tylko agencja i co miesiac podpisuje nową umowe a jak mija 18 miesiecy to idzie pod inna ale jest super
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pożyczki powinien spłacać pożyczkobiorca, a nie ludzie, którzy na ich zaciągniecie nie mieli wpływu...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Pożyczki powinien spłacać pożyczkobiorca, a nie ludzie, którzy na ich zaciągniecie nie mieli wpływu... ale mieszkania jak sie dostawało za pół darmo wyrwało z wiochy zabitej dechami i odzyło to było OK
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiadomo czy bardziej poszlibyśmy do przodu z powodu gospodarki centralnie planowanej (w której "autorytet" wie lepiej czego ludzie potrzebują) czy w wyniku niczym nie skrepowanej wolności gospodarczej, w której rola Państwa ograniczałaby się do egzekwowania prawa, obronności i czegoś tam jeszcze, ale nie do gospodarki. Może by było lepiej, może nie - nie wiadomo, bo wolności gospodarczej, a w ślad za nią osobistej (pełnej) w naszym kraju przed '89 nie było. Ale..., każdy ma prawo naturalne do samostanowienia o sobie, a obciążanie narodu długiem w nawet najlepszej wierze jest łamaniem tego prawa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pożyczki powinien spłacać pożyczkobiorca, a nie ludzie, którzy na ich zaciągniecie nie mieli wpływu... ale mieszkania jak sie dostawało za pół darmo wyrwało z wiochy zabitej dechami i odzyło to było OK Mnie to nie dotyczyło. Ale z tego co wiem, to na takie mieszkanie w bloku czekali kilkanaście lat...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pożyczki powinien spłacać pożyczkobiorca, a nie ludzie, którzy na ich zaciągniecie nie mieli wpływu... ale mieszkania jak sie dostawało za pół darmo wyrwało z wiochy zabitej dechami i odzyło to było OK No ale jak pół darmo? Wykopaliśmy jakieś złoto czy jak, bo nic nie wiem
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
dziś zagraniczny firma np produkcyjna wchodzi do nas buduje sobie strefie ekonomicznej zakład za pieniadze z dotacji w unii co rok rekordowe zyski a stawki coraz nizsze z czego połowa pracowników nie pracuje w pod firma tylko agencja i co miesiac podpisuje nową umowe a jak mija 18 miesiecy to idzie pod inna ale jest super No bo jest neosocjalizm, a dotacje z Unii, to zrabowane pieniądze podatników. Urzędnik decyduje za nieswoje pieniadze co i gdzie będzie sie produkować. Czyli taki towarzysz Gierek co wie lepiej, a tak naprawdę g..uzik wie
|
|
|
|
|
|
|
|