|
|
Sandman80
Go
|
tez mnie to zastanawia bo z pozycji pracownika najemnego juz szybciej taka postawę mógłbym zrozumieć
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo nie chcą wylecieć na bruk. Niechby spróbowali tylko "narzeknąć" No coś Ty... Z kim by mieli sobie tak dobrze jak nie ze mną? Idę im na rękę w czym się da...jestem po prostu ludzka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
tez mnie to zastanawia bo z pozycji pracownika najemnego juz szybciej taka postawę mógłbym zrozumieć Nie daj bosze mieć za szefową komuszącą kapitalistkę! Tutaj nie chodzi ani o komunizm ani o kapitalizm. Chodzi o prawdę, i ludzkie zachowania...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chcesz w dziób? Dziecko chce pracować. Nikogo do niczego nie zmuszam...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
No coś Ty... Z kim by mieli sobie tak dobrze jak nie ze mną? Idę im na rękę w czym się da...jestem po prostu ludzka... z mojego doświadczenia z ostatniej pracy potwierdzam szefowa była Ok ale "stary" już mniej ale praca w mniejszej firmie ma swoich wiele plusów niestety i pare minusów jak w życiu
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chcesz w dziób? A co, ja kaczor?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Tutaj nie chodzi ani o komunizm ani o kapitalizm. Chodzi o prawdę, i ludzkie zachowania...
a prawda jest taka http://s7.postimg.org/7sof8rt7f/kom.png i to mniej więcej tacy ludzie na np. mojego dziadka krzyczeli prywaciarz i już nie mógł jak ty reniu prowadzić sobie własnego sklepu jak ty teraz bo to przeciez nie sprawiedliwy podział zysków
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No coś Ty... Z kim by mieli sobie tak dobrze jak nie ze mną? Idę im na rękę w czym się da...jestem po prostu ludzka... z mojego doświadczenia z ostatniej pracy potwierdzam szefowa była Ok ale "stary" już mniej ale praca w mniejszej firmie ma swoich wiele plusów niestety i pare minusów jak w życiu Małe firmy powinny być prywatne. Inaczej nie będą zadbane. Muszą być i pracodawcy i pracownicy. Nie każdy chce prowadzić własną firmę. Sporo osób nie chce po prostu sobie takiej odpowiedzialności brać na głowę. Wolą popracować 8 godzin i mieć święty spokój, bez ryzyka. Ale np. czemu prezesom firm dają takie duże pensje? W Szwajcarii nie mogą dostawać więcej niż 12 średnich pensji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chcesz w dziób? A co, ja kaczor? Ale dziobiesz...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślałam, że to jest watek KOCS...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...wątek...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale np. czemu prezesom firm dają takie duże pensje?
Bo straty są bardziej bolesne i działa tez efekt skali, czyli poprawa wyniku o ułamek procenta, to milionowe zyski dla akcjonariuszy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jeśli prezes tak kieruje firmą, że ona przynosi straty, to i tak dostanie wysoką pensję, wysoką premię i jeszcze wyższą odprawę...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i poniedziałki powinni mieć wolne, alby mogli po weekendzie odpocząć...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
tania siła robocza dobrze uczyć szacunku do pracy jak najwcześniej bo często jest tak ze fura komóra i kieszonkowe a potem wielkie rozczarowanie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jeśli prezes tak kieruje firmą, że ona przynosi straty, to i tak dostanie wysoką pensję, wysoką premię i jeszcze wyższą odprawę... Jak w prywatnej, to o'k bo ktoś chce z własnych pieniędzy za to zapłacić, gorzej jak z państwowej...
|
|
|
|
|
|
|
|