administ
Go
|
Na olej opałowy, produkcja rzepaku będzie opłacalna? Znając życie, to tak zagmatwają obciążenia podatkowe, że każdy kto podejmie produkcję zaraz będzie "spekulantem" albo innym "prywaciarzem", a UKS mu ze łba wybije robienie biznesu strategicznego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak jak się wzięli za spedycję i transport. Dobrze na przewozach TIR-ami, i nawet mniejszymi samochodami ciężarowymi, zarabiali, to im dołożyli takie różnorodne podatki i opłaty drogowe, że już część bankrutuje lub zbankrutowało... Nawet kilku samobójstwa popełniało przez zadłużenia - głównie przez te viaTolle....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie można w Polsce dobrze zarabiać, no chyba, że jest się z zagranicznej korporacji lub sieci handlowej...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiadomo! Polak potrafi...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ta śmiejąca się buźka mi tam wpadła przez pomyłkę... ona zawsze się pcha gdzie jest najpoważniej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie można w Polsce dobrze zarabiać, no chyba, że jest się z zagranicznej korporacji lub sieci handlowej... Co to znaczy dobrze? 10 czy 100 tysięcy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobrze, to jest tyle, aby do banku spłacać rat się nie latało i starczało na drobne przyjemności. Drobne przyjemności są najcięższe do określenia, bo drobną przyjemnością jest dla jednego nowy rower, a dla innego nowe ferrari... Bo nigdy nie wiadomo, co komu sprawia przyjemność.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawsze mnie dziwiło i dziwi, że to co najlepsze z Dr-a Kwaśniewskiego jest kompletnie nieznane szerszemu gronu czytelników... Jestem ciekawa co oceniasz jako najwartościowsze? Moim zdaniem nie ma nic ponad zdrowie...ale z tym się łączy więcej dziedzin... Choć nie pytany podpowiem z wiadomą sobie troską. Najwartościowsze, zaraz po osiągnięciu zdrowia, będzie "nic". Radzio Pierwszy Lepszy No nie mogę! Blackend. Jeszcze trochę można, choć trzeba pracować więcej niż odpowiednik w zamożnym społeczeństwie, no ale to przywiązanie do ziemi, Tej Ziemi NIE więcej, a mądrzej. Dam przykład. W bieganiu najlepsze wyniki osiąga się wtedy, gdy biega się mądrzej, a nie więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A, w przypadku biegania, mądrzej nie znaczy czasem więcej?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze, to jest tyle, aby do banku spłacać rat się nie latało i starczało na drobne przyjemności. Drobne przyjemności są najcięższe do określenia, bo drobną przyjemnością jest dla jednego nowy rower, a dla innego nowe ferrari... Bo nigdy nie wiadomo, co komu sprawia przyjemność. Czyli między 10 a 100
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A, w przypadku biegania, mądrzej nie znaczy czasem więcej?
Odpocząłeś- gratuluję.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie można w Polsce dobrze zarabiać, no chyba, że jest się z zagranicznej korporacji lub sieci handlowej... Co to znaczy dobrze? 10 czy 100 tysięcy? Piszę o skali zarobków korporacji i sieci handlowych...ale pewnie jakieś wielkie polskie firmy u nas też dobrze prosperują, tylko nie wiem czy u nas się rozliczają... Pewnie tych dobrze prosperujących, wielkich polskich firm jest coraz mniej...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|