Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12125185 razy)
|
Gavroche
|
Ja za dzieciaka lubiłem "szabrować" w "starych chałupach" czyli domach do rozbiórki
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Fajne miejsca na zabawy w paintball.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Nareszcie Lasek ze swoim teamem coś odkryli w końcu za to maja płacone, jedna wielka parodia wyjaśnianie tej sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Jak-Rostowski-ubogim-kielbase-odbiera,wid,16058196,wiadomosc.html?ticaid=111752Artykuł, jak artykuł, pisany trochę pod publiczkę. Ale jedna informacja jest warta odnotowania: Do czego przyczepiła się gdańska skarbówka? Poszło o potrawy, które zawierają odrobinę mięsa. Ponieważ rozporządzenie w sprawie dofinansowania barów mlecznych zakłada dotacje do produktów jarskich, wszystkie lokale rozliczały kapustę, ziemniaki, warzywa czy przyprawy z bigosu, żurku, rosołu, pomidorowej czy krupniku. Tak było od lat. Ciekawe rozporządzenia
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
nawet mnie już takie działanie nie dziwi
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Jak-Rostowski-ubogim-kielbase-odbiera,wid,16058196,wiadomosc.html?ticaid=111752Artykuł, jak artykuł, pisany trochę pod publiczkę. Ale jedna informacja jest warta odnotowania: Do czego przyczepiła się gdańska skarbówka? Poszło o potrawy, które zawierają odrobinę mięsa. Ponieważ rozporządzenie w sprawie dofinansowania barów mlecznych zakłada dotacje do produktów jarskich, wszystkie lokale rozliczały kapustę, ziemniaki, warzywa czy przyprawy z bigosu, żurku, rosołu, pomidorowej czy krupniku. Tak było od lat. Ciekawe rozporządzenia Wegefaszysci wszedzie maja wtyki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo każdy wie, że mają zdrowe tylko dlatego, że myją
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Ostatnio byłem aby stare plomby z "poprzedniego wcielenia" wymienić i cóż cena usługi mnie nieco zszokowała za te 15 minut
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Mi czasem ktoś mówi, żebym poszedł na kontrolę, bo z 10 lat się uzbiera, jak nie dałem dentyście zarobić. Tylko nie rozumiem po co. Zęby zdrowe, nic nie boli. To samo z wizytami u innych lekarzy. Zrób sobie wyniki, zmierz sobie ciśnienie, zbadaj cukier... Z jednej strony współczesna medycyna ma usta pełne frazesów, jak to trzeba się kontrolować, a z drugiej nie oferuje ludziom sposobów wyleczenia. Jak gościowi wyjdzie wysoki cholesterol, to dostaje receptę gotową do wykupienia, lekarz mu pogrozi palcem, żeby tak tłusto nie jadł (choć wystarczy sobie spojrzeć na koszyki w markietach, żeby zobaczyć, jak "tłusto" Polacy jedzą), 5 razy wio, bo zdrowo, i wio do domu.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Ja wczoraj potrzebowałem na gwałt 3 kostek smalcu... obszedłem 4 osiedlowe sklepiki i nigdzie nie było smalcu. W jednym sklepie pani mi powiedziała, że dawno temu mieli ale już nie mają bo nikt nie kupował a w drugim pani powiedziała, że nikt nawet się nie pyta o takie rzeczy... Ja jak się zapytałem o smalec to dziwnie jakoś na mnie patrzyli w tych sklepach. I w końcu nie kupiłem, dopiero dzisiaj w markecie kupiłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas to chociaż słoninę można kupić, a w Ameryce to ją wyrzucają, bo ludzie by nawet za darmo jej nie chcieli. Tak dbają o zdrowie...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oj te niezrozumiałe podziały... Tu, jak kto z Torunia, to zaraz Krzyżak! Bo tak tam się "życie" zaczęło- znaczy "ożywiło". Alan, daj się popodziwiać. Pokaż nam prawdę historyczną. Gorzej jak okaże się , że to modliszka. Oj, trzeba szybko uciekać. Nie wiem jak jest z modliszkami, ale... kruk krukowi... . Nic nie szkodzi, najważniejsze że jesteś z nami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|