Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
napisz coĹ od siebie ps. problem zawsze bedzie wystÄpowaĹ kiedy mniejszoĹÄ nie akceptuje kultury i praw tubylczej wiÄkszoĹci i tworzy wĹasne getta jedyne lekarstwo na to, nie mieszaÄ, a jak juĹź, to na owe getta nie pozwalaÄ nich kaĹźdy siedzi u siebie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Gość
|
Mam zresztÄ
wraĹźenie, Ĺźe nie tylko mnie jest bliĹźej. Robi siÄ nas - wyznawcĂłw religii patchwork, religii osobistej i indywidualnej - coraz wiÄcej. Dlatego jestem spokojny o wartoĹci poszukujÄ
cych wewnÄtrznej harmonii PolakĂłw, nawet gdyby musieli ich szukaÄ daleko – w bĹocie PirenejĂłw i na spieczonych sĹoĹcem polach Kastylii. Serce mi mĂłwi, Ĺźe tam jest bliĹźej do Boga i WolnoĹci, Rozumu i UczuÄ, wewnÄtrznego pogodzenia siÄ z ludĹşmi i samym sobÄ
, niĹź w ociekajÄ
cym jarmarcznÄ
pozĹotÄ
i tonÄ
cym w dusznym zapachu naftaliny, polsko-katolickim Licheniu.Wojciech Mielczarek
|
|
|
|
|
|
|
wielki krzy
Gość
|
ByÄ indywidualnym pod kaĹźdym wzglÄdem to wĹaĹnie jest istota czĹowieczeĹstwa inaczej jesteĹmy kopiami czegoĹ co ktoĹ powiedziaĹ ,zrobiĹ ,zobaczyĹ a kiedy tworzymy siÄgamy boskoĹci wiÄc twĂłrzmy i szukajmy to sens Ĺźycia
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...Dlatego jestem spokojny o wartoĹci poszukujÄ
cych...
Eeech tam, wole: " ociekajaca jarmarczna pozlota i tonaca w dusznym zapachu naftaliny, polsko-katolicki Lichen" A nawet " בית הכנסת" od zjawiska rozrastania sie " kasty" beneficjentow " selekcji negatywnej" " perli i III RP"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Gość
|
Pierwsze kĹamstwo jest z niewiedzy i nie jest grzechem. Drugie kĹamstwo jest Ĺwiadome, ale po karze moĹźna je wybaczyÄ. Trzecie kĹamstwo jest z premedytacji i jest grzechem niewybaczalnym. A tak siÄ nam wszystkim Ĺatwo kĹamie, a szczegĂłlnie politykom.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|