Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26613
|
Zarżną produkcję tradycyjnych gatunków hodowlanych na rzecz robaków. Robaki są same w sobie bardzo tłuste, ale to najwyraźniej są "zdrowe" "nasycone tłuszcze zwierzęce"!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
"Choroby zwierząt". Już lepiej z kapelusza nie mogli wylosować. Te wszystkie wymogi sanitarne, weterynaryjne przy hodowli to mało skuteczne czyli?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Zoohigiena i dobrostan są ważne, ale "normy" unijne muszą mieszać, aby było drożej. Teraz chyba 5 obywateli przypada na jedną świnię (pogłowie 9,2mln) i 7,5 obywatela na jedną rogaciznę (pogłowie 6,5mln) - kiepsko! Krów mlecznych jest w tej chwili około 2mln sztuk - o wiele za mało, aby w Polsce się dobrze działo. Spożycie mięsa spadło z 76kg na 73kg rok do roku - 21/22 - czyli statystyczny mieszkaniec Polin się lepiej odżywia o 4% - jak spadnie do 30kg lub wzrośnie do powyżej 100kg - będzie ok - wszystko pośrednie powoduje "choroby cywilizacyjne". Ale to nie mój problem przecież. Na szczęście Tusk powoła Kołodziejczyka lub jakiego "chłopa" z PSL, co będzie miał "ekspertów" do radzenia, to mu dobrze poradzą... Jakby co to "eksperty" obliczyły, że przy spożyciu 30kg/rok produkuje się "tylko 300kg ditlenku węgla na obywatela, a przy 76kg aż tonę tegoż "gazu cieplarnianego" Za darmochę podpowiem - albo spożycie mięsa 30kg/rok/os. na odrobinie oleju, liściach i owocach, albo ponad 100kg/rok/optymalnego na maśle i smalcu - każde inne rozwiązanie jest błędne. Jak to zrobić - wiem, ale nie powiem, bo wiedza kosztuje.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Jak to zrobić - wiem, ale nie powiem, bo wiedza kosztuje. Nie mówić bo zepsują.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dostaną gotową procedurę, a i tak sknocą - bo tak "eksperci" mają. "Lepiej nic nie wiedzieć niż wiedzieć źle" Dlatego Janusz Kowalski się bardzo nadawał na wice ministra rolnictwa, ale on chyba nie był decyzyjny.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kowalski przy swojej kompetencji dawno powinien być przynajmniej ministrem, ale kto wie może awansuje do kręgów decyzyjnych w UE - sprawdziłby się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niespokojna i niepewna sytuacja jest w Europie i na całym świecie... Ale zawsze są tacy, którym wojny pasują, inaczej by ich nie było... A Niemcy i tak rządzą Europą, trochę im USA przeszkadza...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tusk o nas zadba, możemy być spokojni...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ulubiona niemiecka marionetka ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój mąż jest zadowolony, że teraz emeryturę załatwił w wieku 65 lat (i dalej pracuje). Bo potem to nie wiadomo jaki trzeba będzie mieć wiek, aby przejść na emeryturę...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nic nie wiadomo!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wielki znak zapytania...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na szczęście naczelnik załatwi "większość" i nic się nie zmieni!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mój mąż jest zadowolony, że teraz emeryturę załatwił w wieku 65 lat (i dalej pracuje). Bo potem to nie wiadomo jaki trzeba będzie mieć wiek, aby przejść na emeryturę... Emerytura jest żeby nie pracować...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Właśnie teraz w Polsce takie emerytury, że można szastać na prawo i lewo, nie to co u Niemca, co emerytom na nic nie starcza!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|