|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26612
|
Powinna powstać komisja śledcza w tej sprawie, jakie firmy zostały wsparte i kto za tym stoi. Melasa popłynęła szerokim korytem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Prędzej Ruscy staną pod Warszawą!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wracając do "wiatraków" - błędem jest wycofanie ustawy spod procedowania. Dlatego podpowiem za darmochę - wprowadzić dwie zmiany: odległość od działki zabudowanej - minimalna odległość 10*wysokość wiatraka oraz każdy wybudowany wiatrak ma być nowy z pięcioletnią gwarancją. Wszystko w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Małe reaktory jadrowe tansze wydajniejsze, stac nas bez haraczu wiatrakowego psujac krajobraz...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ciekawsze czy platfusy by brac nie musiały, bo niemcy tez kupic nadmiar
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wracając do "wiatraków" - błędem jest wycofanie ustawy spod procedowania. Dlatego podpowiem za darmochę - wprowadzić dwie zmiany: odległość od działki zabudowanej - minimalna odległość 10*wysokość wiatraka oraz każdy wybudowany wiatrak ma być nowy z pięcioletnią gwarancją. Wszystko w temacie. Tam poszło o zwrot, że inwestycja w wiatraki jest celem publicznym czyli de facto można ludzi wywłaszczyć - to jest duży błąd, muszą to poprawić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście, że by brały. Największym grzechem polityków było to, że na własne życzenie stali się zakładnikami "autorytetów" medycznych reprezentujących tylko jedną stronę. Nie dopuszczono do publicznej debaty lekarzy, również z tytułami profesorskimi, którzy mieli inne zdanie na temat preparatów i sensu ich wstrzykiwania.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najgorsze to było, że pożyczka co dostał w brukselce Tusk miała iść na ratowanie simensa...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Super ze juz nie trzeba reprezentować rządu ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oczywiście, że by brały. Największym grzechem polityków było to, że na własne życzenie stali się zakładnikami "autorytetów" medycznych reprezentujących tylko jedną stronę. Nie dopuszczono do publicznej debaty lekarzy, również z tytułami profesorskimi, którzy mieli inne zdanie na temat preparatów i sensu ich wstrzykiwania. Krótka piłka była - 147 panstw musiało kredytowac szczepionki według zdolności kredytowej Dla porównania Niemcy 160mln, ale finansowali tez do Afryki w ramach pomagamu humanitarnego Głodzimy pomagamy ratujemy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Afryka niewiele dostała, podobnie jak Białoruś, bo nie było ich stać. Na przykładzie świrusa doskonale widać, że jeżeli faktycznie do czegoś by doszło, to w pierwszej kolejności dostęp do leków mają najbogatsi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pandemia pokazala też że rządu w Europue są rządami marionetkowymi ..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak się nie ma własnego "rozumu", to trzeba się wspierać "ekspertami", a jeśli tak jest, to branie odpowiedzialności za losy innych współobywateli jest zaburzeniem psychicznym.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja z kolei nie wierzę we wszystko wiedzących Bogów chadzających po Ziemi. Natomiast co do rządzenia, to zawsze podkreślam, że to nieszczęście, a nie odwrotnie. Pamiętam jak Donald został pierwszy raz premierem i było takie zdjęcie jak siedzi na fotelu prezesa rady ministrów i cieszy się jak dziecko. To jest dla mnie patologią.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak się nie ma własnego "rozumu", to trzeba się wspierać "ekspertami", a jeśli tak jest, to branie odpowiedzialności za losy innych współobywateli jest zaburzeniem psychicznym. Zgadzą się- ale ja też się zaszczepiłem, a nie chciałem, i gdzie unijne prawa człowieka ?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Co raz bardziej przewidywalni w poliniarskim Tauronie. Na "Mikołaja" otrzymałem już najnowsze nękanie-naciąganie. typu "prosimy zapłacić" (zapłacony jak zwykle terminowo) rachunek + groźby + jednoczesne zalecenie zignorowania. Czuję się wybitnie doceniony.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie chcesz finasowac zrodeł odnawialnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Właśnie... zastanawiam się...
|