|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26598
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ponoć za chwilę wprowadzą baterie kwantowe - ładowanie elektryka w minutę! Ale to za duży przełom, więc hamują, aby jeszcze stare technologie wycyckać do ostatniego dulara!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
20 lat może nie starczyć ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jeszcze tyle litu jest do wydobycia...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Chodzi mi o to, ze zadna polska społka nie dostanie zielonego swiatła na budowe małych reaktorow jadrowch, ktore beda generowac engrgie. To własnie jest komuna, urzedasy z brukseli nam narzucaja co mamy robic. Oczywiscie ze na wiatrakach jakies tam społki beda zarabiac , ale nie jet to bezpiecznstwo energetyczne panstwa, tylko zabawa w dmuchanego... No to "policz" sobie jakie również opłacalne będzie paliwo i reszta do tych reaktorów w wydaniu $rockefeller & friends.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
22mld złotych - przechlają zamiast 5 elektrowni jądrowych wystawić. Nieszczęsny kraj ta Polska, że takich popisowych "przywódców" ma!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
22mld złotych - przechlają zamiast 5 elektrowni jądrowych wystawić. Nieszczęsny kraj ta Polska, że takich popisowych "przywódców" ma! Przy takich popisach dużo bezpieczniej.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Chodzi mi o to, ze zadna polska społka nie dostanie zielonego swiatła na budowe małych reaktorow jadrowch, ktore beda generowac engrgie. To własnie jest komuna, urzedasy z brukseli nam narzucaja co mamy robic. Oczywiscie ze na wiatrakach jakies tam społki beda zarabiac , ale nie jet to bezpiecznstwo energetyczne panstwa, tylko zabawa w dmuchanego... No to "policz" sobie jakie również opłacalne będzie paliwo i reszta do tych reaktorów w wydaniu $rockefeller & friends. Co mam liczyc - rachunek ekonomiczny jest prosty czytelny...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Chodzi mi o to, ze zadna polska społka nie dostanie zielonego swiatła na budowe małych reaktorow jadrowch, ktore beda generowac engrgie. To własnie jest komuna, urzedasy z brukseli nam narzucaja co mamy robic. Oczywiscie ze na wiatrakach jakies tam społki beda zarabiac , ale nie jet to bezpiecznstwo energetyczne panstwa, tylko zabawa w dmuchanego... No to "policz" sobie jakie również opłacalne będzie paliwo i reszta do tych reaktorów w wydaniu $rockefeller & friends. Co mam liczyc - rachunek ekonomiczny jest prosty czytelny... No to czytaj, czekamy. Małe eksperymenty jądrowe? A odkąd eksperymenty są tanie?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to bardzo proste Jeżeli urzednik mówi że trzeba wiatrowac zawsze jest drożej
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jedno i drugie - eksperyment. Mało że drogo to i niebezpiecznie (bardzo drogo...).
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Hurra, będziemy bogaci... U niemca juz jestesmy bogaci - wiatrakow 50 razy wiecej niz w Polsce, a prad o 95% drozszy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jedno i drugie - eksperyment. Mało że drogo to i niebezpiecznie (bardzo drogo...). wiatraki, migranci, i kneble, logika ponad wszystko...
|
|
|
|
|
|
|
|