|
|
Jarek
Go
|
Nagle chcą budować? Przecież mowili ze to nieoplacalna inwestycja Lotnisko jest w Berlinie i jeszcze debilny projekt pisowców argumentowali Niech budują patole, będę chwalił jak CPK powstanie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jakby co, to ja też nie jestem za gigantomanią i obarczaniem podatników tak kosztowną inwestycją. Obecnie priorytetem jest atom, a okazuje się że nawet na to ciężko uzbierać. Ale łatwiej było przekupić ludzi 5 setami, które wspólnie podbili do 8 set - to działanie wybitnie antyspołeczne i szkodliwe.
Decyzje i tak zapadają w Stanach, zarówno w sprawie CPK jak i uzbrojenia. Doczytałem, że czołgi koreańskie są na know-how amerykańskim i mają wszystko co niezbędne aby działać w NATO. Sprawa się wyjaśniła po zmianie władzy, która realizuje dalej zakupy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Chiny wybudują 200 lotnisk u siebie do 2040 Nam się nic nie opłaca, oprócz wiatraków wszystko do bani
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Ukraina będzie wspierana dopóki starczy rekruta, powoli wykrwawiając Rosję gospodarczo.
Z tym że prędzej wydrenują gospodarczo Europę i zredukują ukrów do minimum niezbędnego do dalszego judzenia na Ukrainie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ukraina jeszcze nie weszła do Unii, a już nie chce "zielonego ładu" i ich dotacji z nakazem na co je przeznaczyć...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jeczcze dojarki im nie zainstalowali ,a juz sie burza ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To oznacza, że jak Niemcy, Francuzi i Grecy przyjmą złotówkę, to będą tak samo bogaci jak Polacy, a jak turecką lirę, to jeszcze bogatsi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Z tym że prędzej wydrenują gospodarczo Europę i zredukują ukrów do minimum niezbędnego do dalszego judzenia na Ukrainie.
Ale zarówno w Europie jak i w Stanach, to samo plemię trzyma kasę i drenuje portfele.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To oznacza, że jak Niemcy, Francuzi i Grecy przyjmą złotówkę, to będą tak samo bogaci jak Polacy, a jak turecką lirę, to jeszcze bogatsi. A widzisz tu cie mam Nie bo nie byliśmy nigdy krajem który lupal innych Ta pozycja jest zachowana od setki lat Ale gdyby na dali Bułgarię, Rumunię, to spokojnie - wprowadzenie złotówki z potężnym zyskiem dla nas ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zobacz co sie dzieje w strefie euro, same madrasci finasowe i logika ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Porownaj zadłuzenie włoch i turcji Włosi za dwa lata beda bankrutami, a wenzuela bedzie miec lata 90 - te Polska
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Włosi juz sa bnkrutem, razem z grecja, i portugalia Swojej gospdarki juz nie maja, dług jest po to zeby dojic gospodarki przejmowac i nie był do spłacenia Bo jak to mozliwe, ze tak silna gospodarka, przemysł ponad wszystko, i taka klapa ...
|
|
|
|
|
|
|
|