|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26597
|
Handel CO2 , "zielony zad" i "fit35" im wprowadzić i zaraz siądą na dupsko...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
KPO lepsze bo można zielony ład finasowac dalej i łupać jednocześnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To niech otworzą Lidle i Kuflandy w niedzielę w Niemczech. "Dobry" przykład dadzą... Demokracja, państwo zabroniło robta co chceta ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
+ Coś Ty! Tusk wyprodukuje lepsze i tańsze. Zobaczysz.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Każdy zysk Orlenu to rabunek obywateli i impuls inflacyjny. Ale nie chce mi się tłumaczyć, bo po co mam się wysilać na próżno... Jasne, wszystkie dochodowe firmy powinni sprzedać... Sprzedali pół Orlenu ruskim oligarchom pod czapką sauyjsko-węgierską i to ponoć po bardzo atrakcyjnej cenie - mol się to teraz nazywa zamiast Lotos Polek i Polski. Ale ja kompletnie nie o tym przecież...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Każdy zysk Orlenu to rabunek obywateli i impuls inflacyjny. Ale nie chce mi się tłumaczyć, bo po co mam się wysilać na próżno... Jasne, wszystkie dochodowe firmy powinni sprzedać... Sprzedali pół Orlenu ruskim oligarchom pod czapką sauyjsko-węgierską i to ponoć po bardzo atrakcyjnej cenie - mol się to teraz zamiast Lotos. Ale ja kompletnie nie o tym przecież... Linka poproszę zaraz sobie aktywy obczaję spółki itp
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Samodzielnie w wujka gooogle...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy zysk Orlenu to rabunek obywateli i impuls inflacyjny. Ale nie chce mi się tłumaczyć, bo po co mam się wysilać na próżno... Jasne, wszystkie dochodowe firmy powinni sprzedać... Sprzedali pół Orlenu ruskim oligarchom pod czapką sauyjsko-węgierską i to ponoć po bardzo atrakcyjnej cenie - mol się to teraz zamiast Lotos. Ale ja kompletnie nie o tym przecież... Ponoć..., ale na pewno duże zyski Orlen generował. Skarbiec Polski się napełniał i złotem i rezerwą walutową w kwocie 170,9 mld euro...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy zysk Orlenu to rabunek obywateli i impuls inflacyjny. Ale nie chce mi się tłumaczyć, bo po co mam się wysilać na próżno... Jasne, wszystkie dochodowe firmy powinni sprzedać... Sprzedali pół Orlenu ruskim oligarchom pod czapką sauyjsko-węgierską i to ponoć po bardzo atrakcyjnej cenie - mol się to teraz nazywa zamiast Lotos Polek i Polski. Ale ja kompletnie nie o tym przecież... Jakieś udziały mają (chyba 30%), bo Unia tego wymagała, aby nie byli monopolistami. Ale i tak zarządzanie i główne zyski Orlenu należą do Polski.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce? W ARD szczują na potęgę, wstyd że Polacy lykaja niemiecka propagandę której 50% nawet Niemcy się brzydza
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Skarbiec Polski się napełniał i złotem i rezerwą walutową w kwocie 170,9 mld euro...
A gdzie to piszą, bo mnie się coś o uszy obiło, że NBP wygenerował 20mld straty w 2023r.
|
|
|
|
|
|
|
|