renia
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce? Szczujnia niemiecka tego nie poda... Już dawałam te linki potwierdzające obiecanie spłaty mienia żydowskiego pozostawionego w Polsce (chociaż było zburzone głównie przez Niemców)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Skarbiec Polski się napełniał i złotem i rezerwą walutową w kwocie 170,9 mld euro...
A gdzie to piszą, bo mnie się coś o uszy obiło, że NBP wygenerował 20mld straty w 2023r. Ja słyszałem że Tusk się do banku dobiera i chce żeby transfer walutowy wylądował w Frankfurcie/M Bo złotówka też się nie opłaca ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Skarbiec Polski się napełniał i złotem i rezerwą walutową w kwocie 170,9 mld euro...
A gdzie to piszą, bo mnie się coś o uszy obiło, że NBP wygenerował 20mld straty w 2023r. Chyba same media antypolskie słuchasz i oglądasz...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A gdzie to piszą, bo mnie się coś o uszy obiło, że NBP wygenerował 20mld straty w 2023r. Ja słyszałem że Tusk się do banku dobiera i chce żeby transfer walutowy wylądował w Frankfurcie/M Bo złotówka też się nie opłaca ... Doputują się o miejsca przechowywania polskiego złota. Pewnie już Tusk dostał "gorączki złota"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26597
|
Chyba same media antypolskie słuchasz i oglądasz... Ani nie słucham, ani nie oglądam, bo to strasznie powolne formy przyswajania informacji!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pisowska propaganda...?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jakieś udziały mają (chyba 30%), bo Unia tego wymagała, aby nie byli monopolistami. Ale i tak zarządzanie i główne zyski Orlenu należą do Polski.
Może jeszcze do polaków z Polski?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce? Szczujnia niemiecka tego nie poda... Już dawałam te linki potwierdzające obiecanie spłaty mienia żydowskiego pozostawionego w Polsce (chociaż było zburzone głównie przez Niemców)... Szczujnia niemiecka ponad wszystko uczciwa, takie mają zasięgi, i to działa Obce narody potrafią skłócić w tydzień, i pozostają bez skazy Przykład Jugosławia Krew się lała 5 lat, a niemieckie szczujnia manipulowała opinia publiczna, weryfikując kto jest sprawiedliwy w zabijaniu ...W tydzień potrafili wywołać pandemie, i za to się ich chwali podziwia za wiarygodność...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tort został zrabowany przez faszystow i podzielony. Pewnie hameryka najwiecej dostała, bo inwestor...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nazi $rockefeller Investment Co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A gdzie to piszą, bo mnie się coś o uszy obiło, że NBP wygenerował 20mld straty w 2023r. Ja słyszałem że Tusk się do banku dobiera i chce żeby transfer walutowy wylądował w Frankfurcie/M Bo złotówka też się nie opłaca ... Zamieni nam złotówki na euro i zarobimy na tym ponad cztery razy tyle...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce? Szczujnia niemiecka tego nie poda... Już dawałam te linki potwierdzające obiecanie spłaty mienia żydowskiego pozostawionego w Polsce (chociaż było zburzone głównie przez Niemców)... Szczujnia niemiecka ponad wszystko uczciwa, takie mają zasięgi, i to działa Obce narody potrafią skłócić w tydzień, i pozostają bez skazy Przykład Jugosławia Krew się lała 5 lat, a niemieckie szczujnia manipulowała opinia publiczna, weryfikując kto jest sprawiedliwy w zabijaniu ...W tydzień potrafili wywołać pandemie, i za to się ich chwali podziwia za wiarygodność... A jak "ładnie" powiedział Sikorski, że Putin jest lepszy od Hitlera, bo morduje "tylko" detalicznie, a nie hurtowo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale u nas trzebva sprzedać zyskowne firmy, bo za nie dostanie się kasę na "zadośćuczynienie" i reparacje wojenne dla Żydów... Jeśli Tusk obiecał (z Komorowskim), to dotrzyma słowa... W której szczujni medialnej tak twierdzą? Chyba nie w niemieckich mediach w Polsce? Szczujnia niemiecka tego nie poda... Już dawałam te linki potwierdzające obiecanie spłaty mienia żydowskiego pozostawionego w Polsce (chociaż było zburzone głównie przez Niemców)... Szczujnia niemiecka ponad wszystko uczciwa, takie mają zasięgi, i to działa Obce narody potrafią skłócić w tydzień, i pozostają bez skazy Przykład Jugosławia Krew się lała 5 lat, a niemieckie szczujnia manipulowała opinia publiczna, weryfikując kto jest sprawiedliwy w zabijaniu ...W tydzień potrafili wywołać pandemie, i za to się ich chwali podziwia za wiarygodność... Niemcy są wiarygodni i słowa dotrzymują. Jak powiedzieli, że pieniędzy z KPO nie dadzą bez "kamieni milowych", to nie dali i czekali na kamienie Tuska. Jak powiedzieli, że reparacji wojennych Polsce nie zapłacą, to bedą się tego trzymać. Na nich można liczyć...
|
|
|
|
|
|
|
|