Jarek
Go
|
https://welconomy.pl/ - jutro się tam wybieram, ponieważ dostałem zaproszenie od Organizatora! Jest kilka interesujących mnie tematów w panelach rolniczym i zdrowotnym, a do tego mam jeszcze coś do omówienia "w kuluarach".. Żebym wczesniej wiedzial, podesłałbym do wglądu 'steka fabrycznego ' z Lidla - mit 0% tłuszczu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Biedny Tusk. Można jeść mniej i nie będzie drożej...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
https://welconomy.pl/ - jutro się tam wybieram, ponieważ dostałem zaproszenie od Organizatora! Jest kilka interesujących mnie tematów w panelach rolniczym i zdrowotnym, a do tego mam jeszcze coś do omówienia "w kuluarach".. Gratuluję i życzę powodzonka.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
Dziękuję, jeszcze parę minut i zbieram się. Nie sprawdzałem, czy po drodze nie mam jakiego protestu rolniczego przeciw "zielonemu zadowi"? Ale zaraz to nadrobię.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to z tymi idzie się dogadac , gorzej jak ci od płonącej planety, przykleja się do asfaltu...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie jest przedsiębiorczy, przyznał że jest socjalistą.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I komu służy, niech też napisze
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Glapinski-wysle-list-do-premiera-Mam-nadzieje-ze-pan-Tusk-zmieni-zdanie-8716506.html"Glapiński, który w przeszłości otwarcie krytykował euro, powiedział, że Polska może być gotowa do przystąpienia do wspólnej waluty za około dekadę, gdy jej PKB na mieszkańca dogoni bogatsze kraje UE. "Euro jest dobre dla najbardziej rozwiniętych i stabilnych finansowo krajów Europy", nawet jeśli "nie pasowało tak dobrze" do krajów takich jak Włochy po kryzysie finansowym z 2008 roku. "Jedyny problem, jaki mógłbym mieć, to gdyby Niemcy chciały, aby Polska zbyt szybko przystąpiła do euro" - powiedział prezes NBP, dodając: "Teraz nie widzę takiego problemu". Co to, pisowcy chcą do strefy Euro?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A czego chcą finasisci z Frankfurtu od naszej złotówki? Przecież Polska I Czechy miały oprócz Irlandi wyższy wzrost gospodarczy niż strefa euro A Odnośnie Gapińskiego, to dziwię ze twórca inflacji 20%, stał się nagle wiarygodny, co do słuszności przyjęcia euro... Tym samym kolejny raz potwierdza brak kompetencji przekonującdo euro
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Glapiński nie chce drukować Tuskowi, więc musi odejść.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo w pierwszej kolejności musi wykupić morze euro z pożyczki na ratowanie "simensa"... Drukarki nie wyrabiają pewnie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dowiedziałem się że euro można drukować i dlatego jest za wprowadzeniem zetonow...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo w pierwszej kolejności musi wykupić morze euro z pożyczki na ratowanie "simensa"... Drukarki nie wyrabiają pewnie. Dlatego od razu kupią wiatraki za euro, żeby bez potrzeby na złotówki nie wymieniać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dowiedziałem się że euro można drukować i dlatego jest za wprowadzeniem zetonow...
Co to za radocha, jak to Niemcy będą drukować, a nie tutaj na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tutaj nie bedzie banku, tylko budka z zetonami , i ktos bedzie musiał dodruku pilnowac według wytycznych ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz banki już są passe, usługi do chmury się przenoszą.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To koniecznie trzeba euro przyjac, bo my nic o tym nie wiemy - naszczescie mamy sasiada niemca - wsztystko pokaze i wytłumaczy na ARD- tusk..
|
|
|
|
|
|
|
|