|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Już rynek $rockefellerski się tym zajmie . Się utrzymuje możliwie niskie, żeby praca i gospodarka miała sens, stabilizację, etc.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
Połowa ceny prądu to unijna piramida finansowa zwana handlem emisją CO2 Tak - prąd staniałby o połowę, gdyby Polki wycofały się z "handlu CO2".
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Połowa ceny prądu to unijna piramida finansowa zwana handlem emisją CO2 Tak - prąd staniałby o połowę, gdyby Polki wycofały się z "handlu CO2". Jak to, bez Polaków to chyba ze ćwierć by staniał. Jak to mozliwe, przeciez unia daje a nie zabiera. Kazdego dnia Polska dostaje z funduszu, bo sie nam nalezy
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Od dziś na duolingo zabrałem się ostro za niemiecki, bo się strasznie uwsteczniłem! Nie ma kursu niemiecko-polski, ale jest za to niemiecko-angielski - dla mnie idealnie, bo dwa w jednym.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobrze znać mowę wroga
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja się trochę bawię w konwersacje z ChatGPT. Faktycznie czasami jest wrażenie jakby się rozmawiało z prawdziwą osobą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kulturalny Rosjanin mówi i rozumie po polsku. Tak było bynajmniej jeszcze z 300 lat temu...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale Hołownia ma parasol ochronny... Zanim te wszystkie rządowe "członki" go (Prezesa NBP, prof. Glapińskiego) przesłuchają to ho, ho, sporo wody upłynie w Wiśle... Wałęsa karę śmierci wyznaczył dla Kaczyńskiego to moze Glapinskiego i Ziobor za jednym zamachem , będzie czym oddychać w uśmiechniętej Poksce...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kulturalny Rosjanin mówi i rozumie po polsku. Tak było bynajmniej jeszcze z 300 lat temu... Nie wiem jak u nich z tą kulturą jest teraz... Pewnie jak wszędzie, są tacy i tacy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|