renia
|
Babci w szafie nie było, Tusk ją "przyprowadził"... Popierasz rozdawnictwo pisowskie, a platfusowe już nie? Co za koniunkturalizm. Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Nawet nie wiedziałem, że Niemcy tyle dobrego Polkom narobiły po tym ich zjednoczeniu!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlaczego ciagle chcesz Polska przedsiebiorczosc uwalniac? Wskaz jedno panstwo, ktore ma uwolniona przedsiebiorczosc.. Moze od niemcow zaczniemy, tam jest wiecej co robic, niz w Polsce No a jesli nowa władza ma zorobic nowy pporzadek, to trzeba glosowac na Menzena... Niemcy powojenne za Erharda i Polska po ustawie Wilczka. Temat wielokrotnie klepany na forum.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS. Matki, które zdecydują się pozostać w domu dostaną 500zł. Nie popieram, ale jest to spójne z polityką Pisu, stąd było moje pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dlaczego ciagle chcesz Polska przedsiebiorczosc uwalniac? Wskaz jedno panstwo, ktore ma uwolniona przedsiebiorczosc.. Moze od niemcow zaczniemy, tam jest wiecej co robic, niz w Polsce No a jesli nowa władza ma zorobic nowy pporzadek, to trzeba glosowac na Menzena... Niemcy powojenne za Erharda i Polska po ustawie Wilczka. Temat wielokrotnie klepany na forum. Dlaczego wymagasz od Polski porządku ponad wszystko jak sami porządkujący go nie przestrzegają...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Babci w szafie nie było, Tusk ją "przyprowadził"... Popierasz rozdawnictwo pisowskie, a platfusowe już nie? Co za koniunkturalizm. Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. ... Możesz lepiej. Dawno temu wymyślono że można np. mówić - "prawdę, całą prawdę i tylko prawdę".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlaczego wymagasz od Polski porządku ponad wszystko jak sami porządkujący go nie przestrzegają...
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To tylko osobista wizja, nie ma tego w zadnej gospodarce w realu, i nie bedzie , ale pomarzyć zawsze sobie można...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Babci w szafie nie było, Tusk ją "przyprowadził"... Popierasz rozdawnictwo pisowskie, a platfusowe już nie? Co za koniunkturalizm. Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. ... Możesz lepiej. Dawno temu wymyślono że można np. mówić - "prawdę, całą prawdę i tylko prawdę". Są 3 prawdy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dlaczego wymagasz od Polski porządku ponad wszystko jak sami porządkujący go nie przestrzegają...
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie? Bronisz euro bo chcesz mieć 20% w roku w portfelu mniej - tak to dziala ...Myślisz że polega to na ekonomi , a ona poprawi twoja stopę zyciowa? Nie ma takiej opcji - euro to drenaż portfela plebsu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie? Liczy się dobrobyt obywateli i budżet państwa. Ale to drugie mniej, bo jest standardem, w którym tak źle nie wypadamy... Niemcy mają więcej złota, bo złote zęby wyrywali przed wrzucaniem do pieca...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie? Bronisz euro bo chcesz mieć 20% w roku w portfelu mniej - tak to dziala ...Myślisz że polega to na ekonomi , a ona poprawi twoja stopę zyciowa? Nie ma takiej opcji - euro to drenaż portfela plebsu... Siostra z Hamburga też mówiła, że stracili przez przejście z marek na euro. Ceny zostały praktycznie takie same (np. pomidory dalej po 6), tylko, że było w euro, a pensje zostały bez zmian. Później to się wyrównało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie? Bronisz euro bo chcesz mieć 20% w roku w portfelu mniej - tak to dziala ...Myślisz że polega to na ekonomi , a ona poprawi twoja stopę zyciowa? Nie ma takiej opcji - euro to drenaż portfela plebsu... A jak Słowacy do nas przyjeżdżali na zakupy przez euro...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. ... Możesz lepiej. Dawno temu wymyślono że można np. mówić - "prawdę, całą prawdę i tylko prawdę". Są 3 prawdy... Tysz prowda.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS. Matki, które zdecydują się pozostać w domu dostaną 500zł. Nie popieram, ale jest to spójne z polityką Pisu, stąd było moje pytanie. Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Państwa które, łupały innych wzbogacając się tworzac pozycje w świecie, prowadzą wojny do dzis, zarabiając, i oglupiaja tym samym , są wzorem do nasladowania dla Polek i Polaków... A wojnie w 39 mamy zapomnieć, bo niemiec nie lubi wspominać tamtych czasów. Brzmi obciachowo kiedy się mówi o 6 milionach Polek iPolakow którzy zgineli ... Piękna ta niemiecka szumowina
|
|
|
|
|
|
|
|