Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12146583 razy)
|
Jarek
Go
|
Dlaczego wymagasz od Polski porządku ponad wszystko jak sami porządkujący go nie przestrzegają...
Serio mam tu bronić zalet gospodarki rynkowej opartej na prawie własności w stosunku do gospodarki regulowanej odgórnie? Bronisz euro bo chcesz mieć 20% w roku w portfelu mniej - tak to dziala ...Myślisz że polega to na ekonomi , a ona poprawi twoja stopę zyciowa? Nie ma takiej opcji - euro to drenaż portfela plebsu... Siostra z Hamburga też mówiła, że stracili przez przejście z marek na euro. Ceny zostały praktycznie takie same (np. pomidory dalej po 6), tylko, że było w euro, a pensje zostały bez zmian. Później to się wyrównało... W każdym państwie strefy euro ludzie stracili , którzy potrafią liczyć na poziomie od 1do 20...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To tylko osobista wizja, nie ma tego w zadnej gospodarce w realu, i nie bedzie , ale pomarzyć zawsze sobie można... "Socjalizm tak, wypaczenia nie", to pułapka. Upadek nigdy nie jest nagły, to dzieje się powoli, małymi krokami, aż nagle robi Grecja, Argentyna, Wenezuela, Turcja itd. Ideału nigdy nie będzie, ale im mniej państwa w gospodarce, tym lepiej się żyje obywatelom.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Komuchy zaś lubią się dzielić publicznymi pieniędzmi dla utrzymania władzy, korzystając z powszechnej niewiedzy co to jest ten "dług publiczny".
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... To ile ma być: 1000, 2000, 3000zł Czy ma wrócić PIS i dać te 500?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
PiS nie prosił, a na kolanach i tak był...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wyjątkowi hipokryci, którzy perfekcyjnie rozgrywają swoich wyborców.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... To ile ma być: 1000, 2000, 3000zł Czy ma wrócić PIS i dać te 500? Tusk obiecał babcine 1500...Zgadza się?
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
1500zł jest na żłobek lub Babcię, gdy obydwoje rodzice pracują. Natomiast jeśli matka zdecyduje się pozostać przy dziecku, to dostaje 500zł
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać. Cała Unia jest eurokomuną...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... To ile ma być: 1000, 2000, 3000zł Czy ma wrócić PIS i dać te 500? Chyba nie o tym samym piszemy. Ja pisałam o obiecanym przez Tuska 1500 babcinym, a Ty o czym piszesz?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
O tym samym - jest 1500zł
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
1500zł jest na żłobek lub Babcię, gdy obydwoje rodzice pracują. Natomiast jeśli matka zdecyduje się pozostać przy dziecku, to dostaje 500zł
A ja słyszałam, że jak matka wróci do pracy, gdy dziecko nie będzie miało jeszcze trzech lat, to dostanie 1500 (do czasu skończenia przez dziecko 3 lat). Poszukam tego...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS. Matki, które zdecydują się pozostać w domu dostaną 500zł. Nie popieram, ale jest to spójne z polityką Pisu, stąd było moje pytanie. Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... Te 60 tys to im Menzen wyliczył, bo oni nawet nie wiedzieli, skad ta kwota sie wzieła Powtorze dla tych ktorzy dostrzegaja gospodarke w oparciu o ekonomie - Menzen wyliczył, a nie ze mu sie zadawało, jak Tuskowi czy Holowni
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać. Cała Unia jest eurokomuną... Sztuczny twor, tak jak ten euro zeton Ekonomoia, przedsiebiorczosc - lody na patyku...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać. Cała Unia jest eurokomuną... Sztuczny twor, tak jak ten euro zeton Ekonomoia, przedsiebiorczosc - lody na patyku... A ile kosztuje utrzymanie tej biurokracji w Brukseli?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Te 60 tys to im Menzen wyliczył, bo oni nawet nie wiedzieli, skad ta kwota sie wzieła Powtorze dla tych ktorzy dostrzegaja gospodarke w oparciu o ekonomie - Menzen wyliczył, a nie ze mu sie zadawało, jak Tuskowi czy Holowni Oczywiście, że czym większa kwota wolna od podatku tym lepiej, ale większość Polaków ma tę ulgę gdzieś, bo większość przy swoich zarobkach na nią się nie łapie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|