Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12146397 razy)
|
renia
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS. Matki, które zdecydują się pozostać w domu dostaną 500zł. Nie popieram, ale jest to spójne z polityką Pisu, stąd było moje pytanie. Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... Te 60 tys to im Menzen wyliczył, bo oni nawet nie wiedzieli, skad ta kwota sie wzieła Powtorze dla tych ktorzy dostrzegaja gospodarke w oparciu o ekonomie - Menzen wyliczył, a nie ze mu sie zadawało, jak Tuskowi czy Holowni Ale Tusk już chyba o tym zapomniał, bo jego by i tak nie objęło...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No właśnie to weszło. Źle, bo to Tusk (dla mnie niestety) dał?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mnie to bawi od samego początku, nawet ta nazwa. Chce "pokonać" PiS w rozdawnictwie... Ale szybko wyhamuje... Po wyborach do Parlamentu Europejskiego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Popieram mówienie prawdy, a nie kłamstwa z premedytacją. Albo szukanie na siłę nowych świadczeń, bez względu na sens i bez względu na chęć realizacji, aby tylko przebić PiS. Matki, które zdecydują się pozostać w domu dostaną 500zł. Nie popieram, ale jest to spójne z polityką Pisu, stąd było moje pytanie. Juz obcięli kwotę... Ja czekam na 60 tys. wolne od podatku... Te 60 tys to im Menzen wyliczył, bo oni nawet nie wiedzieli, skad ta kwota sie wzieła Powtorze dla tych ktorzy dostrzegaja gospodarke w oparciu o ekonomie - Menzen wyliczył, a nie ze mu sie zadawało, jak Tuskowi czy Holowni Menzen ma sporą kancelarię... https://mentzen.pl/
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Potrafi liczyć, dlatego nie daje się na ministra finasow tego kraju... A jaka piękna ustawę dla Unii rozpisał o podatkach Uprościł te ich badziewia w sposób ponad wszystko ... Mądry Polak ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać. Jakie chytrysy - te pisowskie znowu - czy Tusk na kolanach przed Urszula?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Te 60 tys to im Menzen wyliczył, bo oni nawet nie wiedzieli, skad ta kwota sie wzieła Powtorze dla tych ktorzy dostrzegaja gospodarke w oparciu o ekonomie - Menzen wyliczył, a nie ze mu sie zadawało, jak Tuskowi czy Holowni Oczywiście, że czym większa kwota wolna od podatku tym lepiej, ale większość Polaków ma tę ulgę gdzieś, bo większość przy swoich zarobkach na nią się nie łapie. Jak się nie łapią, to trzeba babciowe tuskowe dawać No i jeszcze migrantow nie ma z winy pisu...Opóźnienia są z dostawą bo Putin zaczyna wygrywać na ftoncie
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Państwo nie jest od rozdawania tylko od zbierania... Gdyby te chytrusy pozwoliły na gospodarkę rynkową dla swoich obywateli, mieli by inną pozycje negocjacyjną w Europie. A tak trzeba prężyć muskuły przed swoimi wyborcami, a w Europie wszystko grzecznie podpisywać. Cała Unia jest eurokomuną... Sztuczny twor, tak jak ten euro zeton Ekonomoia, przedsiebiorczosc - lody na patyku... A ile kosztuje utrzymanie tej biurokracji w Brukseli? Nic, bo to nie komuna , i nie z winy pisu ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To tylko osobista wizja, nie ma tego w zadnej gospodarce w realu, i nie bedzie , ale pomarzyć zawsze sobie można... "Socjalizm tak, wypaczenia nie", to pułapka. Upadek nigdy nie jest nagły, to dzieje się powoli, małymi krokami, aż nagle robi Grecja, Argentyna, Wenezuela, Turcja itd. Ideału nigdy nie będzie, ale im mniej państwa w gospodarce, tym lepiej się żyje obywatelom. Dokladnie, im więcej wiatraków i zielonej komuny, tym więcej dobrobytu ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To tylko osobista wizja, nie ma tego w zadnej gospodarce w realu, i nie bedzie , ale pomarzyć zawsze sobie można... "Socjalizm tak, wypaczenia nie", to pułapka. Upadek nigdy nie jest nagły, to dzieje się powoli, małymi krokami, aż nagle robi Grecja, Argentyna, Wenezuela, Turcja itd. Ideału nigdy nie będzie, ale im mniej państwa w gospodarce, tym lepiej się żyje obywatelom. Grecja w strefie euro i upadek? Jak to możliwe A rozumiem, żeby nie euro to głód by dzis mieli Czyli uni Europejskiej musi nie być, bo to jest komuna która narzuca gospodarke planowana bez weryfikacji rynku...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Też jestem za , precz z Unią, zaczynamy sie rozumieć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Potrafi liczyć, dlatego nie daje się na ministra finasow tego kraju... A jaka piękna ustawę dla Unii rozpisał o podatkach Uprościł te ich badziewia w sposób ponad wszystko ... Mądry Polak ... Te podatki są tak pokręcone, że nieraz nawet nasza księgowa się gubi. Ciągłe zmiany są i rozszerzenia. Szkoda, że Menzena nie posłuchali i nie uprościli tej biurokracji. Pewnie za dużo etatów by odpadło...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Męczennicy są potrzebni, tylko jak kasę dla siebie zobaczą, to zaraz im chęć do manify przechodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wtedy jest oburzenie, gdy inni protestują i wołanie "gdzie jest policja!"
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Męczennicy są potrzebni, tylko jak kasę dla siebie zobaczą, to zaraz im chęć do manify przechodzi... Sam bym przytulał 20 tys zetonow, jakby zaproponowali chwalić komunistyczna unię i zielony ład Porzadna kasa na kamperowanie by była, I dużo czasu wolnego ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Jak dają to trzeba brać!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No chyba że unia daje, to wtedy nie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie wiem czy bym miał szansę z takimi jak Trzaskowski bo oni od serca to mówią z przekonania, a ja chyba bym nie potrafil być wiarygodny, i pewnie u Rymanowskiego bym nie wytrzymał ze śmiechu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|