Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12160747 razy)
|
Blackend
|
No przecież znasz moje stanowisko, bo wielokrotnie je wypowiadam. Histeria kowidowa, a szczególnie chęć przymusowego szczepienia absolutnie nie. Dobrowolnie jak najbardziej. Rozdawnictwo, szczególnie na kredyt - nie. Prywatyzacja, łącznie z sektorami tzw. strategicznymi jak najbardziej tak. Deregulacja zawodów - jak najszybciej. Samorządność i ograniczanie państwa do bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, polityka zagraniczna, podatek VAT.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale popierasz komunę niemiecka, w której nie ma nic z tych rzeczy które wypisałeś To jest teoria , a praktyka pokazuje zupełnie cos innego ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie wiem skąd to wziąłeś, ale fakt jestem ukrytą opcją germańską, bo mieszkam na Górnym Śląsku.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
Język Śląski nie jest gwarą - tak na wszelki wypadek informuję...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie wiem skąd to wziąłeś, ale fakt jestem ukrytą opcją germańską, bo mieszkam na Górnym Śląsku. Co wziałem ? Mowimy o kapitalzmie ktory popierasz, a jego nie ma, obecnie jest go wiecej na białorusi, chinach niz w niemieckiej komunie ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No przecież znasz moje stanowisko, bo wielokrotnie je wypowiadam. Histeria kowidowa, a szczególnie chęć przymusowego szczepienia absolutnie nie. Dobrowolnie jak najbardziej. Rozdawnictwo, szczególnie na kredyt - nie. Prywatyzacja, łącznie z sektorami tzw. strategicznymi jak najbardziej tak. Deregulacja zawodów - jak najszybciej. Samorządność i ograniczanie państwa do bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, polityka zagraniczna, podatek VAT. Tak już mieli... w Polsce dzielnicowej.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No przecież znasz moje stanowisko, bo wielokrotnie je wypowiadam. Histeria kowidowa, a szczególnie chęć przymusowego szczepienia absolutnie nie. Dobrowolnie jak najbardziej. Rozdawnictwo, szczególnie na kredyt - nie. Prywatyzacja, łącznie z sektorami tzw. strategicznymi jak najbardziej tak. Deregulacja zawodów - jak najszybciej. Samorządność i ograniczanie państwa do bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, polityka zagraniczna, podatek VAT. U niemca jest wszystko odwrotnie, oprocz podatku vat
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I we Francji i na całym (dzikim ) zachodzie, dostają zasiłek na dzieci, a w Polsce na chlanie... Bo tutaj kindergeld dajom na chlanie po niemiecku, tylko po pisowsku jest be...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Język Śląski nie jest gwarą - tak na wszelki wypadek informuję... Tych odmian tu jest mnóstwo, od Cieszyna po Racibórz i Opole. Śląsk przechodził z rąk do rąk, ale tak się złożyło, że swoje najlepsze lata świetności przypadły na rządy Rzeszy Niemieckiej i siłą rzeczy język niemiecki. I tak zostało w świadomości niektórych w Polsce, że tu sami Niemcy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Co wziałem ? Mowimy o kapitalzmie ktory popierasz, a jego nie ma, obecnie jest go wiecej na białorusi, chinach niz w niemieckiej komunie ... Uważam dokładnie odwrotnie, mimo chorującej obecnie Europy wciąż więcej jest tu kapitalizmu niż Białoruś, Rosja, Chiny...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo tutaj kindergeld dajom na chlanie po niemiecku, tylko po pisowsku jest be...
Po niemiecku, francusku, pisowsku, tuskowsku jest do bani, ale co mnie obchodzi jak inni sobie kraj urządzają?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Co wziałem ? Mowimy o kapitalzmie ktory popierasz, a jego nie ma, obecnie jest go wiecej na białorusi, chinach niz w niemieckiej komunie ... Uważam dokładnie odwrotnie, mimo chorującej obecnie Europy wciąż więcej jest tu kapitalizmu niż Białoruś, Rosja, Chiny... Uważać mkna rzeczywistość jest inna...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bo tutaj kindergeld dajom na chlanie po niemiecku, tylko po pisowsku jest be...
Po niemiecku, francusku, pisowsku, tuskowsku jest do bani, ale co mnie obchodzi jak inni sobie kraj urządzają? Nam Niemcy urządzają , wprowadzają pandemio inflacje, obowiązkowe wiatrakowanie, zakaz inwestowania, ograniczania produkcji rolnej, zamykanie elektrowni, plus dyrektywy zielonego ładu ...Fajnie by było że każdy by mógł sobie po swojemu w kraju urządzać ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację. Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny? A program "polski ład", to też niemiecka wrzutka?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację. Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny? A program "polski ład", to też niemiecka wrzutka? Inflacja spowodowała pandemia w całej Europie, a nie Naczelnik
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację. Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny? A program "polski ład", to też niemiecka wrzutka? Widzę że oprócz winy pisu i Naczelnika nic więcej fo ciebie nie dociera ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne, Naczelnikowi prawdziwemu patriocie Niemcy kazali rozdawać 5 set, podwoić dług publiczny i zafundować Polakom inflację. Do wyjścia z Unii nie jest potrzebne referendum, może to zrobić rząd, więc co pisowców powstrzymywało, mając parlament, prezydenta i trybunał konstytucyjny? A program "polski ład", to też niemiecka wrzutka? POPIS to był, a niemiecy podlapali i w całej Europie wprowadzili
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|