Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12142124 razy)
|
Jarek
Go
|
Pisze, ze bez euro mniejsze zło. Jest kibel, ale będzie większy jak wprowadza euro, a nie wzrost gospodarczy Tusowska propaganda i wszystko w tym temcie ...
A co piszą o polskim złotym na całym obszarze, który obejmuje? Jaki wpływ ma na poziom bogactwa Warszawy, a jaki Podlasia? Bo jeżeli ma, to może lepiej wprowadzić lokalne waluty, tak aby każdy region mógł zarabiać tyle i zarabiają Warszawiacy? Zobacz jaki wpływ niekorzystny ma euro od 20 lat na wschodnie Niemcy Nie mowi sie ...Program sprawdzony namacalny , a nie co ktoś powiedział ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pisze, ze bez euro mniejsze zło. Jest kibel, ale będzie większy jak wprowadza euro, a nie wzrost gospodarczy Tusowska propaganda i wszystko w tym temcie ...
A co piszą o polskim złotym na całym obszarze, który obejmuje? Jaki wpływ ma na poziom bogactwa Warszawy, a jaki Podlasia? Bo jeżeli ma, to może lepiej wprowadzić lokalne waluty, tak aby każdy region mógł zarabiać tyle i zarabiają Warszawiacy? No widzisz popierasz nawet program wspólnego rubla Taki pomysł był w RWPG
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Więc co z tym Podlasiem, jaka waluta wyrówna im bogactwo Warszawy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Euro oczywiście, tak jak Niemcowi wyrównało I tak jak mi
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jaaa! Ale im ukradnie. Że też tak się dadzą okraść... Powinni wstrzymać transmisje. Po co tak kusić.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Faszerowanie propaganda pżeby z godniscia przyjeli euro i cieszyli się że będą mieć mniej w portfelu Dobbre...0
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Gdzie?! Na Białorusi?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To euro ma ucznic ich bogatymi jak warszawiakow Toz to waluta cud. Nigdy bym nie powiedział ze komunistyczne projekty popierasz Wspolna waluta po rowno ma byc ... A teraz ty mi odpowiedz na na moje pytanie. Czy euro w portfelach, obnizy bogatym warszawiakom koszty zycia, czy zwiekszy?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nic nie zrobi, waluta nie daje automatycznie bogactwa ani ubóstwa, to tylko środek wymiany.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nic nie zrobi, waluta nie daje automatycznie bogactwa ani ubóstwa, to tylko środek wymiany.
przed chwila pisałes, ze złotowka winna biedzie na podlasiu, a euro by naproawiło problem Po wprowadzeniu euro w niemczech, po roku podpuchy obywatele srednio zbiednieli o jakies 20% w skali roku. mam nadzieje ze wszyscy, bo to moja osobista miara, ale w rozmowach z innymi podobne wnioski...Dokładnie tego nie idzie policzyc, dlatego przyjmuje miare "jakies" . To własnie wprowadzenie euro spowodowało wyzsze koszty zycia w niemczech Mieszkania mozna powiedziec na dzien dobry o 30% poszły w gore, tak własnie wtedy rynek immobilien zareagował na zetona W strefie euro koszty zycia rosna szybciej niz płace, bo taki jest cel, wysokie podatki, i nie ma zmiłuj sie Przykład Monachium z zycia wziete. Monachium jedno z najdrozych miast europy, ma tak wysokie koszty zycia, ze dobrze zarabiajacy niemiemcy- przykład bardzo znany- 3 tysiaki euro netto, czesto wyprowadzaja sie 70 do 100 km za Monachium i dojezdza do pracy, bo nie stacich na zwykłe dwupokojowe mieszkanie ktore srednio kosztuje 1500- 2000tys euro Tak wyglada galupujaca strefa euro w kosztach zycia, a pociagi do Monachium z Donauworth pełne Odcinek 100km na stojaco... Sa rowniez mieszkania sp?łdzielcze o 500euro tansze,ale trzeba miec szczescie znajomosci zeby dostac takie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Gdzie?! Na Białorusi? A skad, tutaj psychiatryk ponad wszystko... Przeciez tam rolnik nie wie, co to jest wolny rynek. Zacofani
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tutaj , tak to zrozumiałem
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Na Podlasiu? Rubel ruski na czarną godzinę...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jaka jest różnica w cenach mieszkań?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
przed chwila pisałes, ze złotowka winna biedzie na podlasiu, a euro by naproawiło problem Po wprowadzeniu euro w niemczech, po roku podpuchy obywatele srednio zbiednieli o jakies 20% w skali roku. mam nadzieje ze wszyscy, bo to moja osobista miara, ale w rozmowach z innymi podobne wnioski...Dokładnie tego nie idzie policzyc, dlatego przyjmuje miare "jakies" . To własnie wprowadzenie euro spowodowało wyzsze koszty zycia w niemczech Mieszkania mozna powiedziec na dzien dobry o 30% poszły w gore, tak własnie wtedy rynek immobilien zareagował na zetona W strefie euro koszty zycia rosna szybciej niz płace, bo taki jest cel, wysokie podatki, i nie ma zmiłuj sie Przykład Monachium z zycia wziete. Monachium jedno z najdrozych miast europy, ma tak wysokie koszty zycia, ze dobrze zarabiajacy niemiemcy- przykład bardzo znany- 3 tysiaki euro netto, czesto wyprowadzaja sie 70 do 100 km za Monachium i dojezdza do pracy, bo nie stacich na zwykłe dwupokojowe mieszkanie ktore srednio kosztuje 1500- 2000tys euro Tak wyglada galupujaca strefa euro w kosztach zycia, a pociagi do Monachium z Donauworth pełne Odcinek 100km na stojaco... Sa rowniez mieszkania sp?łdzielcze o 500euro tansze,ale trzeba miec szczescie znajomosci zeby dostac takie... No niemożliwe... I to są te bogate Niemcy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|