Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12137015 razy)
|
renia
|
Najważniejszy jest komunizm, czyli nakazy i zakazy, a nie "niewidzialna ręka rynku". Teraz zamiast "niewidzialnej ręki rynku" rządzą korporacje...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mocne słowa... kultura nie obowiazuje w ich przypadku, bo sani złamali jej zasady, a silnych swiadomych, trudniej sie podporzadkowuje , czyli zawsze mniej...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Własnie dlatego Menzen - najlepszy finansista, inforumuje, uswiadmia, i dlatego swiadomosci przybywa.Polecam jego programy na YT, faktycznie tega głowa finansowa. Wystarczy poczytac jak uproscił podatki - z 400 stron na 40- geniusz, ale wrog tej unii, czyli strata czasu No i Leynowa sie złosci bardzo na konfe, byc moze niedługo calkowicie zabroni polskosci na terenie lewackiej federacji niemiec...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Promotorzy zajączkowej marzą żeby tubylcy (i nie tylko) marzyli żeby zadłużała ich zajączkowa. Teraz jej kolej... Zgadza sie, pieknie poskładłesc to w logiczna całosc... A kto płaci mi za judzenie na tym forum ?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Black! Znalazłem linka, dlaczego bedziemy biedniejsci po wejsciu do strefy wiecznego kryzysu. Znaczy Admin znalazł Mogłbys mi zawartosc tego linka z zycia wziete, na rachunek ekonmiczyny przetłumaczyc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale wiesz, że to mrzonki, ostatecznie w demokracjach zawsze pojawi się demagog. A dwa, to brak prywatnej własności prowadzi do zobojętnienia i akceptacji powszechnego złodziejstwa - np. słynne zrób mi to na fuche.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Naprawde Ty w takie linki wierzysz, przeciez to nielogiczne kłamstwo Grecja przed przyjeciem euro była juz w kryzsie, to własnie euro miało postawic ich na nogi, zapewniali ci ktorzy towar reklamowali. Po drugie Grecja nie mogła przyjac euro poniewaz nie spełniała kryteriow z Mastrich,nastepny wałek . A po trzecie grecja byla juz najsłabsza gospodarczo przed przyjeciem do strefy. Teraz maja biedy i długu wiecej od chwili wejscia do Unii i strefy euro. 25 lat kryzysu - super No i jeszcze jedna sprawa, ktora nie ma nic wspolnego z rachunkiem ekonomicznym. Dlaczego panstwa starej unii w momencie przystapienia do strefy euro nie mogły miec przekroczonego długo publicznego wiecej niz 50%, a teraz maja przekroczne 150% Wychodzi mi prosty rachunek ekonomiczy. Cała unia nie potrafi zarzadzac finasami publicznymi, to specjalisci od zadłuzania i dodruku pustego pieniadza ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Socjalizmu masz w unii niemieckiej wiecej, a zadnego przykładu nie podajesz oprocz, polski, grecji, wegier rosji... A do biedy doprowadzi unia czy polska? Zebym wiedział jak podejsc do tematu za 5lat Bo u niemca emeryt zbiednaił o 50% przez 25 lat, no ale to sa niemcy , oni moga nic sie nie stało Zwykłego roboloa nie stac za godzine pracy na paczke fajek Jeszcze pare konkretow z zycia zamiast lewackich linkow propagandowych moge podac..
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No ale wiesz, że to mrzonki, ostatecznie w demokracjach zawsze pojawi się demagog. A dwa, to brak prywatnej własności prowadzi do zobojętnienia i akceptacji powszechnego złodziejstwa - np. słynne zrób mi to na fuche. W demokracjach kontrolowanych zawsze się pojawi ktoś... Ale to inna bajka. Chiny np. mają socjal skonstruowany pod rozwój własnej przedsiębiorczości i promujący pracę. Poszanowanie prywatności wyżej niż w korpo komunalnej demokracji. U nas tego nie grają bo obce banko-korpo inve$tment leci w tvpopis
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
No ale wiesz, że to mrzonki, ostatecznie w demokracjach zawsze pojawi się demagog. A dla podkreślenia demagogii to nawet kartki podrze przed kamerą...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zwykłego roboloa nie stac za godzine pracy na paczke fajek...
A to zależy z kim się rozmawia. Jak czytam Ciebie, to normalnie armagedon, a jak jestem z kumplami (z Niemiec) na piwie, to wygląda to odwrotnie. Oczywiście też narzekają, a jakże, ale jak zaczynamy zwykłe tematy omawiać (zakupy, samochody, wakacje itd.), to jeszcze Niemców gonimy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W demokracjach kontrolowanych zawsze się pojawi ktoś... Ale to inna bajka. Chiny np. mają socjal skonstruowany pod rozwój własnej przedsiębiorczości i promujący pracę. Poszanowanie prywatności wyżej niż w korpo komunalnej demokracji. U nas tego nie grają bo obce banko-korpo inve$tment leci w tvpopis Ja akurat jest odmiennego zdania. Ale to nieważne, ostatecznie kapitał i tak popłynie tam, gdzie jest więcej wolności.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U niemca chwala nasza Ewe za wygarniecie prawdy, i odwage, ale niemiecka Ewa tez ładnie leyen pocisła Cytuje: Skorupowana leyen za machlojki z picerem, suma 35 miliardow szczepionki, drugi raz zostaje wybrana na przewodniczaca PE- skandal
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zwykłego roboloa nie stac za godzine pracy na paczke fajek...
A to zależy z kim się rozmawia. Jak czytam Ciebie, to normalnie armagedon, a jak jestem z kumplami (z Niemiec) na piwie, to wygląda to odwrotnie. Oczywiście też narzekają, a jakże, ale jak zaczynamy zwykłe tematy omawiać (zakupy, samochody, wakacje itd.), to jeszcze Niemców gonimy. No ja rozmawiam z niemcami ktorzy maja domy, i z tymi ktorzy wynajmuja mieszkania.A Polakow ktorzy koloryzuja i zakłamuja rzeczywistosc, pocieszam ze tak jest W mojej firmie nigdy niemcy nie narzekali, i nigdy nie było tematu polityka, od trzech lat narasta niezadowolenie. Wiec jak pisze, ze kolega dostał 1300 euro emerytury po 45 latach pracy, i mowi mi, ze jakby nie miał własnosciowego mieszkania po rodzicach, to mogłby sie podetrzec ta emeryturka.A moge ci napisac jak w 1990 roku niemiec szedł na emeryturke to dostał 2500DM, za mieszkanko 300DM a urlop w Hiszpani 2 tygodnie halb pension kosztował 600DM Rozumiesz teraz dlaczego niemcy narzekaja..A ja na przykładzie pisowskiej ruinie przesadzonej w Polsce pisze o ruinie niemieckiej...Unia, po rowno musi byc
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cóż, 1200 Euro ma mój znajomy, który przepracował tylko połowę okresu w wieku produkcyjnym. Oczywiście też narzeka i wyzywa od faszystów. Ale to, że np. w Polsce ludzie zarabiają coraz więcej, bo zarabiają choć tez wszyscy narzekają, to nie znaczy, że Niemcy są gorzej zarządzani, tylko że inne kraje gonią te najbogatsze. Za komuny jak tu przyjeżdżali ci przefarbowani Niemcy, to za paczkę fajek pamiętam jak dziś, bo bardzo mnie to dotknęło, koleś przez tydzień pilnował auta. Nawet pamiętam, że to były HB. Tak ten Pie*&^%ny PRL zhańbił ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|