Jarek
Go
|
Masz rację... mam, bo taka cenzura obowiazuje tuaj dla opozycji, ale nie dla lewakow...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja mam niedaleko jakby co, do pustyni błędowskiej.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja mam niedaleko jakby co, do pustyni błędowskiej. To ja też powinienem mieć w zasięgu roweru (dopóki łańcuch się nie skończy bo nie będzie gdzie nowy dokupić).
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26564
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dzień bez kukułczych jaj w gospodarkę to dzień stracony (w banko korpo). A przecież może się zawsze UE wypisać z Polski...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I WHO niech się odczepi - bo to się zrobiło prywatne przedsięwzięcie przecież.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
I WHO niech się odczepi - bo to się zrobiło prywatne przedsięwzięcie przecież. Co ma piernik (gates) do wiatraka? A bo to się fajnie tymi agenciakami typu musk, zuckerberg itd. rozgrywa państewa.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak znam tutejszą cenzurę to jak zwykle półprawdy zamiast "całe prawdy, tylko prawdy". Żeby się nie okazało za chwilę odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Odwrotnie? Czyli, że mają rozkręconą gospodarkę, ogólny dobrobyt, banki są zapchane górą pieniędzy i pomimo tego podnoszą koszty kredytu?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Odwrotnie? Czyli, że mają rozkręconą gospodarkę, ogólny dobrobyt, banki są zapchane górą pieniędzy i pomimo tego podnoszą koszty kredytu? Niekoniecznie aż tak, ale pełno u nas specjalistów od Rosji i putina. Jak z tym judzeniem do atakowania typu "idźcie popchnijcie lekko i się obali" , "kończy się amunicja" i w ogóle "tylko wejść i zająć". skrzypczaki, polki itd. się licytowały w judzeniu na siłę atomową, która ledwo zutylizowała trochę militariów-zapychaczy magazynowych sprzed dekad. A równie dobrze może to być podpucha rosyjska...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie będę robił szczegółowego zestawienia, ale w sumie nie byłoby nic dziwnego gdyby Rosja czy Chiny jako ostatnie załapały "putin inflację" itd. My już mamy od początków rządów pisiowych. Europa podjudzona się sankcjonuje itd. od lat. Ameryki też nie najlepiej. Zostaje końcówka. o którą raczej można być spokojnym. Podniosą sobie (nam) ceny itd...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to, że za wszystko zapłaci lud pracujący miast i wsi, to pewne - jak zwykle.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale samo osiemset+ kosztuje 80mld zł rocznie... To katastrofalny komunizm rozkładający każdy następny budżet. Tak załatwili Polki bez mydła...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiadomo, komunizm to najdroższy system świata, który ostatecznie zawsze bankrutuje.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale ten w Raju się sprawdza przecież!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to co innego, bo ten jest obiecany.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale tu tylko kapitalizm. Czyli komunalne składkowanie original, na milion i którąś tam rezydencję $rothschildów & $rockefellerów.
|
|
|
|
|
|
|
|